Отговори
# 90
  • София
Ами,на "минка" май казват на женския полов орган Mr. Green

# 91
Ами,на "минка" май казват на женския полов орган Mr. Green
Подозирах нещо такова  Joy

# 92
Да се запиша за темичката.
За един ден сте нацвъкали 7 страници  Laughing

# 93
 Rolling EyesОх днес много се мислех дали да не ида на лекар мамчета,цял ден съм с болки, но не в корема а незнам как по точно да го опиша но да кажем в интимната област някъде и в ''минка'' на това доста  се посмях hahahaне мога да седна, седна ли се почват болки като срязане дори не е точно  това просто не мога да го опиша.Когато съм легнала по гръб или вървя болката я няма newsm78на някоя от вас случвало ли и се и вие как мислите дали да тичам на лекар newsm78 За около час я нямаше дори успях да поседна малко но сега пак се появи.Лека вечер  bouquet

# 94
Запис и от мен ! Термин 29 май 2013.
До сега съм направила 2 ехографа и видяхме сърчице ! Кога трябва да отида на ЖК.....докторът казва, че още е рано, но виждам, че има момичета които вече са посетили.

За протокола  на 30 години съм, 2-ра бременност

# 95
 Да ви питам момичета, купували ли сте някакви книги за бременността и раждането ? Аз нямам от първото, чета си в интернет, но майка ми и баща ми ще идват в края на месеца и искам да ми донесат някоя и друга книга от България, че не ми се чете на руски  Blush
Аз съм много доволна от тази книга и я препоръчвам на всички: http://www.book.store.bg/p18590/kakvo-te-chaka-kogato-chakash-de … jn-ajzenberg.html /Какво те чака, когато чакаш дете/. Иначе имам и http://www.book.store.bg/p24016/az-chakam-dete-lorans-pernu.html /Аз чакам дете/, но последната й редакция е от 1998г. и трудно се намира Simple Smile

# 96
Тази "минка" направо ме застреля...ако някое момиче се казва така няма да му е много приятно да чете името си в този контекст ooooh!
Feredita, можеш да се чуеш с лекаря си за твое успокоение, още повече щом е толкова силна и режеща болката Peace
Dilyanka, в коя седмица си? И аз още не съм се регистрирала, защото лекарката ми е в отпуск. като се върне ще съм в 13 г.с.

# 97
  • Sofia
Момичета, аз съм от майските мами 2012. Пожелавам ви безпроблемна бременност, много радости и да изживявате всеки един момент от бременността си:) През Май месец родих втория си син и сме много,много щастливи!

# 98
Здравейте момичета!
Казвам се Златка. Днес ми потвърдиха че май месец ще си имам още едно слънчице Simple Smile Според МЦ термина ми е на 21.05.2013г. Но според гинеколога и мои изчисления е нъкъде към 28/30май. Това е втората ми бременност Simple Smile Имам един прекрасен син, който обичам безкрайно много

# 99
  • София
Старлайт,мерси за стиснатите палци,ще се отчета утре като се прибера,прегледът ми е от 13.00часа Peace

Мен ми е нещо много тежко на стомаха и корема,не мога да го обясня,ама даже затруднено дишам,все е дно ме подпира нещо Rolling EyesНо пък се разтоварвам от тревогите,като гледам колички Mr. Green

# 100
Чета ви редовно, момичета, нямам кой знае какво за споделяне, ама все пак реших да драсна два реда докато милото гледа мач.
Мазните банички ми станаха нещо като традиция сутрин, дано после да не съжалявам... С гаденето приключих, беше кратък период за щастие. Запек и газове обаче продължават да ме мъчат, явно така ще съм си.
Мисля да си поръчам от серията на Палмърс за бременни, видях, че и тук се продават, но ми се сториха доста по-скъпи, от колкото от чужбина.
За токсоплазмоза не съм се изследвала още,надявам се да имам имунитет, имаме три котки у дома, спасявали сме и доста от улицата. Ще ида другата седмица, за мое успокоение.
На ЖК съм чак на 30-ти, тогава имаше свободни часове, това ми е и датата за ФМ. Няма да издържа дотогава обаче и ще отида контролно на един ехограф. И на мен досега и двата прегледа ми бяха с вагинален, матката ми е леко назад и с коремен не се виждаше добре.
Пишете за сънища, а аз спя като пън напоследък. И през деня много ми се спи, чак вчера не издържах и изпих едно кафе следобеда, та благодарение на него ми се доспа чаааак в 11 ч.
Anum, все те мисля и ти пращам положителна енергия.

# 101
И на мен нещо не ми е добре на корема.Моя мъж е на мач, но преди мача бяхме в едно заведение в Борисова..хапнах малко картофи по селски..много вкусни бяха със кашкавалче поръсени. Самичка се прибрах и още в транспорта ми стана зле  Rolling Eyes Може би заради пърженото. Вчера така ядох една палачинка с пълнеж от зеленчуци, но май бяха пак позапържени. Цял следобед и през нощта стомахът ми беше много зле, не излязох от тоалетната(не запек, ами другото ме измъчи).
И май ще трябва да спра пърженото  Rolling Eyes Аз, не че толкова го ям, но понякога си позволявам някои картофки или пържени филийки  Rolling Eyes Но май ще трябва да си кажа стига.

А изследването за токсоплазмоза задължително ли е?  newsm78 Аз не се сетих да питам, лекаря нищо не спомена..имам си котка вкъщи, но мъжът ми пое по-голяма грижа за нея.Поговорихме и сега той и чисти, а аз си мия ръцете постоянно  Rolling Eyes Ние имаме и папагалче и хамстер, нещо от тях дали може да се хване  Rolling Eyes ? Те си седят в клетките, само папагала го пускаме през ден да си полети, трудно ще разнасят зарази  Rolling Eyes  До преди няколко месеца, обаче, гледахме гълъбче, което си беше обезпаразитено и си го лекувахме.Накрая си излетя само на свобода  Rolling Eyes Но с папагала не са имали никакъв пряк контакт  Rolling Eyes

# 102
☽ silver_moon ☾ , благодаря   bouquet Много мило ми стана като видях книгата на Лоранс Перну- майка ми я е купувала още докато е била бременна с мен  Grinning  
 Feredita и аз мисля, че ако продължава е по-добре да потърсиш лекар  Hug
 Levee   remybussi Пробвай с бахови есенции, аз по принцип съм със запек и задържам течности, но откакто ги приемам, съм ок  Hug
  Записвам новите мами и отивам да спя- да гушкам мечето както казваше едно съседче  Simple Smile

# 103
А изследването за токсоплазмоза задължително ли е?  newsm78 Аз не се сетих да питам, лекаря нищо не спомена..имам си котка вкъщи, но мъжът ми пое по-голяма грижа за нея.
Да, най-важно е да не припарваш до котешката тоалетна. Вкъщи отдавна ММ е поел тази задача, но и на мен ми се е случвало.
Не е от задължителните изследвания, но според мен е препоръчително за всички, които имаме котки у дома. Друг е въпросът, че сме позакъснели. Най-добрият вариант е да сме я изкарали, симптомите са като на лек грип и да имаме антитела, ако не, трябва да се пазим. Може да изследваме и самите котки, разбира се, но си е разправия.
Anum, тъкмо вчера ходих до една хомеопатична аптека и бая ги загледах баховите есенции, ама нямах много време да разпитвам. Вкъщи имаме само Рескю Ремеди, става и за животинки дори-:)
Хайде, гушкай мечето и приказни сънища!

# 104
 Rolling Eyes Аха... а трябва ли гинеколога някъде да ме насочи или да си питам личната  Rolling Eyes

Дано съм я прекарала...все пак котката ми е 6-7 годишна, а преди това съм имала още две вкъщи, да не говорим, колко бездомни са минали през вкъщи  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт