Почивка в Тенерифе с KLM, HMS, Sol Marketing, Soleos Via

• 123 387
  • 837
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте! Явно ние сме поредните измамени от КЛМ. От "промоцията" им миналата година още закупихме почивка в Тенерифе. От повече от месец се опитвам да се свържа с тях,защото ни бяха обещали ако се обадим 2 месеца преди датата, на която искаме да заминем, да ни намерят билети "за максимум 500 лева за двама души - отиване и връщане".Не отговарят на никакви телефони,след няколко мейла ми отговориха,че трябвало да се свържа директно с курорта, за да си направя САМ регистрацията. Опитах и днес да им звъня,защото както видях билетите в тази посока са по 400 Евро на човек в най-добрия случай. Обади се някакъв мъж, който каза,че не е от фирмата и има номера от 2 седмици. Стационарния им телефон е закрит. Някакви идеи какво да правя,ако е възможно без подигравки? #2gunfire Има ли изобщо някой, който да е ходил в Тенерифе с КЛМ newsm78?

# 556
0988986673 - за всякакви въпроси относно почивката и организацията.
0034922713070 - директноот Клуба в Тенерифе вдига Елена, която прави резервации за всички клиенти от кампаниите на КЛМ и HMS.

DLRS свържи се с Елена от Тенерифе най-добре. мисля че някъде по напред из темата имаше и нейн имейл. Тъй като е малко съмнително дали ще намериш фирма KLM,  тъй като вече за 4 път им е сменено името.

# 557
нашата делегатка се казваше Релина, ето майл: reli@abv.bg, някъде имах и неин телефон, но ...
нашите самолетни билети излязоха 1500 лв за 4 човека, но висях в страниците на самолетните компании в продължение на месец да дебна.

# 558
0988986673 - за всякакви въпроси относно почивката и организацията.
0034922713070 - директноот Клуба в Тенерифе вдига Елена, която прави резервации за всички клиенти от кампаниите на КЛМ и HMS.

DLRS свържи се с Елена от Тенерифе най-добре. мисля че някъде по напред из темата имаше и нейн имейл. Тъй като е малко съмнително дали ще намериш фирма KLM,  тъй като вече за 4 път им е сменено името.
Благодаря! А някой може ли да гарантира,че ако отидем там, парите,които сме платили тук са само за резервацията -да не се окаже,че трябва да плащаме още за нощувките? Thinking

# 559
нашата делегатка се казваше Релина, ето майл: reli@abv.bg, някъде имах и неин телефон, но ...
нашите самолетни билети излязоха 1500 лв за 4 човека, но висях в страниците на самолетните компании в продължение на месец да дебна.
някакви препоръки при търсене на билети-колко време преди пътуването да се купят,кои авиокомпании да следим?

# 560
Ние пътувахме с wizzair. com  до Бергамо, и от там с ryanair.com  до Тенерифе юг. На връщане от Тенерифе север - до Мадрид с ryanair.com и от Мадрид с wizzair.com до София. Купихме си билетите 3 месеца по рано. Излезнаха ни евтини защото ходихме м. февруари. Сега са малко по скъпи, но иска постоянно да се проверяват. Препоръчително е сутрин, аз съм забелязала, че са по евтини отколкото следобяд. (това е мое лично наблюдение).

# 561
Мерси за инфото! Simple Smile

# 562
и е вярно, защото пускат ограничени бройки билети на различни цени, на мен ми се случи да взема 3 за примерно 67 лв от Валенсия до Сф и един за 99, винаги гледах първо цената за един билет и после започвах да увеличавам бройката. Ние бяхме средата на октомври.
Ние също пътувахме с тези компании  Grinning, но от София до Барселона /два дни разглеждахме и на третия с влак до Валенсия, но билети ни купи приятел в Барселона, месец по-рано и на около 10 евро, там за малката не плащахме/ и после Валенсия- Тенерифе юг -Валенсия - София. като се има предвид че и на отиване и на връщане сме спали и във Валенсия, но нашето си беше екскурзия с всички екстри и здраво изпразване на карти, сега не знам кога ще ги възстановя  Joy, но пък и не съжалявам, страхотно си изкарахме.
Аз купих първо билетите от Валенсия до София Simple Smile, после след около месец останалите, но да знаете че и двете компании имат промо дни!, част от билетите ни до Тенерифе и обратно са по 23 евро, което е мн, ама мн на далавера. Ние имахме и куфар!

# 563
DLSR КАТО ОТИДЕТЕ ТАМ НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТЕ НОЩУВКИ, НО ТРЯБВА ДА ОСТАВИТЕ КАПАРО 300 ЕВРО, КОЕТО ВИ ВРЪЩАТ ПРЕДИ ДА НАПУСНЕТЕ ХОТЕЛА. СЪЩО ТАКА МОЖЕ ДА СИ ОСТАВИТЕ НОМЕРА НА КРЕДИТНА ИЛИ ДЕБИТНА КАРТА, ЗА ДА НЕ ДАВАТЕ ПАРИ В КЕШ. ТЕ ВИ ГО ЗАПИСВАТ НА ЕДИН ЛИСТ, КОЙТО ЗАПЕЧАТВАТ В ПЛИК И ПРИ НАПУСКАНЕ ОТВАРЯТ ПЛИКА ПРЕД ВАС И КЪСАТ ЛИСТЧЕТО. НИЕ ИЗБРАХМЕ ВТОРИЯТ ВАРИАНТ.

# 564
сега се сетих и за тази подробност и най-веселото е че не проверяват наличност по нея, даже май не погледнаха дали е в срок Simple Smile, тази която дадох аз беше на АЕ с точките, наличността й е 25 лв!, те ги искат като залог да не им изпочупим или откраднем инвентара.
ние докато бяхме там дойдоха 2 семейства с уж потвърдена дата на резервацията от KLM ili HMS, но в курорта нямаха никаква информация за тях и просто си ги настаниха без пари, но си носете договора за всеки случай!
на нас ни се обадиха от комплекса 2 дни преди да заминем, но аз бях писала маил до тях и ми потвърдиха че знаях за нас месец-два по-рано, само не знаеха къде ще ни настанят, това се решавало седмица преди пристигането на "гости" като нас.

# 565
Продължение на сагата за инфо на "колегите" Simple Smile
Както споменах, миналата седмица на 23.02 бяхме на "презентацията" на Солеос Виа и капарирахме прословутата почивка на Тенерифе. Още същата вечер им изпратих по мейла Уведомление за отказ, а в понеделник - същото, препоръчано по пощата.
На 25, вторник ми се обади от фирмата една дама, която се представи като Ани Димитрова. Искаше да ми праща материали по ел. поща, правеше се че не знае нищо за отказа ми от договора, докато не й казах, че са получили всичко, което имам да им казвам. Разбира се, бяха запознати с уведомлението ми и почна един разпит. Аз и заявих, че т.нар. договор съм подписала, след като сме били пресирани, неизгоден е за нас и очаквам да спазят закона и да ми възстановят капарото в посочения срок.
Отговори ми, че няма да получат моето писмо-отказ, били направили вече "административни разходи".
В понеделник сутринта на 24. 02, на следващия ден след подписване на договора тези юнаци са имали пред себе си отказа ми. И представете си, може би още в неделя следобяд са открили работеща банка, внесли са моето капаро и толкова са ми вярвали, че ще внеса остатъка по договора, че са се "набутали" да направят "Административните разходи". Ей на това му викам бързина и доверие в клиента..

Въпросната дама ми каза накрая, че трябвало да сключим "споразумение" и се разбрахме да направим среща с управителя на Солеос Виа. До този момент нито са върнали капарото, нито са се обадили за среща-спразумение.
От всичко дотук става ясно за мен следното:
На т.нар. презентации, основната цел е да те докарат веднага до подписване на договор и до плащане кеш на аванс или цялата сума в най-добрия случай. Оттам нататък, някой може и да го пратят на почивката, но Важното за тях е че са прибрали паричките. Връщането им по закон, не е лесно и ще въртят и сучат да измислят всякакви начини да не го направят или отложат във времето.

Не споделям нови неща, всичките тия похвати са описани в постовете на темата.
Ако някой е в подобно положение и договор конкретно със Солеос Виа, ако желае да ми пише на лични.

# 566
  • Пловдив
Така е, някои може и да отидат, но много се отказват, виждайки, че цялата работа е  тотално неизгодна. То този натиск е точно затова, да нямаш никакво време да размислиш или да провериш. Ако беше иначе и не разчитаха на това, щяха спокойно да дават няколко дни поне за рамисъл.

# 567
  • София

Пепеляши вие успяхте ли да си върнете цялата сума???

Да, цялата сума - 850 лв. (тогава се подвизаваха под името KLM, имитация на холандската авиокомпания Joy )

Услугата, която Риджънси предлагат, е безплатна за всички хора по света.
Само на българите се пада високата чест да платят 750-920 лв. за нея като най-богати в целия Европейски съюз. Със съдействието, разбира се, на KLM-HMS-Сол-Мол- и следващите "доброжелатели" от същото семейство...

# 568
Пепеляши, ти от къде знаеш че се предлага безплатно? такъв филм няма, там на място и делегата и управителя казаха че цената е поред сезона, от 150 до мах е 300 евро, или твоята информация не е напълно вярна или те са ни излъгали!

# 569
И на нас като на "вели" на место ни казаха, че имали такса около-150-300 евро за обработка на документите. Ти си подаваш документи да "гостуваш" в Регенси, но трябва да те "одобрят". Беше ни подхвърлено, че щели да спрат да работят с КЛМ, СОЛ и т.н., защото им пращали хора, които никога не биха одобрили да им гостуват. 

Общи условия

Активация на акаунт