Ще се ваксинирате ли против грип?

• 7 956
  • 97
  •   1
Отговори
# 45

Грипьт,който са карали децата ти то4но с тези вируси,за които е имало ваксина ли е бил?

Нямам представа, честно казано... Не сме си слагали ваксини никога.
Тази година уж твърдят, че прогнозите са обстойни и вероятните щамове са включени във ваксините за идния сезон.  newsm78
Разбира се.
Интересно ми е,когато хората (не ти) твьрдят,4е грипьт им е минал по леко защото са се ваксинирали,а всьщност не знаят дали са карали грип именно с вирус,за който е била ваксината.
На всяка настинка се казва ГРИП и от там всеки е свободен да интерпретира вси4ко по свой на4ин. Laughing

И внимавайте с Тамифлу и Реленца.
Особено Реленца подтиска Сиалидазе ензими,(моментална реакция след инхалиране)което води до косвено задушаване и мултиорганна недостать4ност и смьрт.Особено много слу4аи има при малки деца и с предозиране.

Последна редакция: пт, 19 окт 2012, 14:49 от Christian

# 46
Защо смяташ, че е от респивакса?

И аз си мисля за случайно съвпадение с употребата на Респивакс.

# 47
А аз имам предвид именно грипа!
Боледували сме и ние в рамките на нормалното от всевъзможни вируси. Грип не бяхме карали от години. Но този, който ни тръшна пролетта беше нещо адско и направо ми прилошава само като си спомня какви парцали бяха децата. Затова и се чудя какво превантивно може да се направи.  newsm78 Оставям на страна приемането на витамини и други добавки.

Респивакс и разни други имуностимулатори. Но те са и за бронхити, пневмонии и др. По отношение на грипа действат по-слабо. Ако нямаме имунно заболяване, ваксината би следвало да действа добре. Така смятат специалистите.

Иска ми се да възразя и за новата IDFLU. Може и да е по-удобно приложението и, но в един медицински сайт пишеха за повече усложнения в мястото на приложение. И това е обяснимо-0,1мл, а не 0,5мл като Ваксигрип. Но в такъв случай концентрацията бе следвало да бъде 5пъти по-голяма!  
Ние свикнахме да си слагаме сами Ваксигрип и нямаме болки от нея, нито пък някакви усложнения. Но изпълняваме точно техниката на инжектиране, както са ни я обяснили. Само първата година търсихме една позната фелдшерка и тогава 3-4дена болеше.

За сливиците решението е билки! Напълно ги лекуват. За съжаление не мога да посоча билките.
Недоумявам как за толкова години напредък в медицината не разработиха лекарства за тях.

# 48
Аз доколкото знам, когато имаш поставена ваксина против грип, не се разболяваш изобщо от щамовете включени във ваксината. Не, че ги изкарваш по-леко...  newsm78

# 49
Аз доколкото знам, когато имаш поставена ваксина против грип, не се разболяваш изобщо от щамовете включени във ваксината. Не, че ги изкарваш по-леко...  newsm78

Аз за 14г. с грипна ваксина само 2пъти хванах грип и то без температура и лежане. Дали въпросните вируси са били други, не зная. А преди 15 и повече години-всяка зима по много пъти и за седмици наред. Но винаги без температура и лежане.

# 50
Иска ми се да възразя и за новата IDFLU. Може и да е по-удобно приложението и, но в един медицински сайт пишеха за повече усложнения в мястото на приложение. И това е обяснимо-0,1мл, а не 0,5мл като Ваксигрип. Но в такъв случай концентрацията бе следвало да бъде 5пъти по-голяма!
Не съм специалистка, но според това което съм чела не е така. IDflu е с 9mg от 3 щама, а ваксигрип е с 15mg пак от 3 щама, по това което пише в листовките. Отделно първата е 0.1ml, а втората е 0.5ml, а лично предпочитам по-малко неща да вкарвам в тялото си и като обем и като състав. За втора година сме на IDflu и не сме имали проблеми от имунизацията.

# 51
И аз искам да се ваксинирам тази година,но не мога да реша коя ваксина да избера.Един лекар казва Ваксигрип,друг казва Инфлувак е по-добрият избор..... newsm78 Тези,които ще се ваксинират коя ще слагат?

# 52
Именно.
Как се разбира,ако се разболееш от някакьв грип или форма на грип или настинка,4е не е от тези щамове,за които си ваксиниран?

# 53
Не.
Майка ми веднъж си сложи прехвалена ваксина. По принцип е много здрава жена, но тогава се скъса от боледуване.
Това ми стига, за да ме откаже напълно.

# 54
И аз искам да се ваксинирам тази година,но не мога да реша коя ваксина да избера.Един лекар казва Ваксигрип,друг казва Инфлувак е по-добрият избор..... newsm78 Тези,които ще се ваксинират коя ще слагат?

Да Ви кажа аз отхвърлям Инфлувак по две причини. Само първата година я използвах и получих ужасно главоболие веднага след слагането и. Може това да е било случайно съвпадение, не зная. Но на другия ден получих и хрема, която продължи 5-6дена. Хремата не беше случайно съвпадение. Фелдшерката, която ми я сложи тогава потвърди, че при всички ставало така. Дали сега са я подобрили не зная. Но все пак Ваксигрип е от института Луи Пастьор, а той е смятан за един от най-добрите производители на ваксини през годините. Тази година и двете са почти на една цена. Купих Ваксигрип за 9лв., а Инфлувак беше с 20-30ст. по-евтина. Най-скъпа е IDflu. Предишните години беше около 25-27лв., а сега колко струва не зная. Нашата лична ми я рекламираше, казвайки че е само с 5лева по-скъпа! И тя по неизвестни за мен причини предпочита Инфлувак, но други мои познати лекари предпочитат Ваксигрип.

# 55
IDflu е 21лв., хич не е само 5 лв. разлиакта, но това едва ли е толкова от значение.
Не е като Синфлорикса за 140лв. които плащахме за детето преди години, или 50лв. за Пентаксима пак на детето.

# 56
Не Naughty,не искам да пълна гушите на хората,които пускат вирусите за да им се купуват ваксините.Някак си откакто се появиха противогрипните ваксини се увеличиха и боледуванията на хората.Боледувам доста често,но залагам на повишаване на имунната с-ма с природни средства.

# 57
Не Naughty,не искам да пълна гушите на хората,които пускат вирусите за да им се купуват ваксините.Някак си откакто се появиха противогрипните ваксини се увеличиха и боледуванията на хората.Боледувам доста често,но залагам на повишаване на имунната с-ма с природни средства.

А според Вас кога се появиха?

# 58
  • Другата България
Хремата не беше случайно съвпадение. Фелдшерката, която ми я сложи тогава потвърди, че при всички ставало така.
Кои са "всички" според нея? Тя има наблюдения върху цяла България? Малко...... Confused както казах вече и мъжа ми , и сина ми 4 година се ваксинират именно с Инфлувак и нито хрема, нито нищо.Така че  обобщенията при такива случай не са препоръчителни.Всеки организъм си е различен и реагира различно.

# 59
Хремата не беше случайно съвпадение. Фелдшерката, която ми я сложи тогава потвърди, че при всички ставало така.
Кои са "всички" според нея? Тя има наблюдения върху цяла България? Малко...... Confused както казах вече и мъжа ми , и сина ми 4 година се ваксинират именно с Инфлувак и нито хрема, нито нищо.Така че  обобщенията при такива случай не са препоръчителни.Всеки организъм си е различен и реагира различно.

Щом всеки организьм е различен и всеки реагира различно...как една и сьща ваксина действа еднакво за всеки? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт