Ще се ваксинирате ли против грип?

• 7 940
  • 97
  •   1
Отговори
# 90
Не Naughty,не искам да пълна гушите на хората,които пускат вирусите за да им се купуват ваксините.Някак си откакто се появиха противогрипните ваксини се увеличиха и боледуванията на хората.

Ето това твое изказване няма нищо общо с истината и не може да бъде прието като нещо нормално.
Защо си толкова сигурна, че не е вярно?
Някой ти даде неопровержими доказателства?
Ако имаш такива, представи ги и на нас.    Peace
А ако нямаш, то и аз напълно сигурно мога да заявя:
"Вирусите и ваксините са измислени от фармацевтичните компании, това е напълно вярно и нормално!"

# 91
Айде пак конспирации. Въобще не мисля, че са се увеличили вирусите. Може би единствено там, където има по-голяма концентрация на хората, но това е нормално, все пак се предават лесно.
Затова - добра хигиена, по-рядко посещаване на затворени места, в които влизат много хора, балансирана храна, избягване на изнежването, движение и сън... + ракия и чесън в здравословни количества  Mr. Green

Оправдано ми се струва единствено за хора, които работят в здравните заведения, въпреки че аз самата не съм убедена в ефикасността, заради примера с майка ми.

# 92
Utro,възползвайте се скъпа,аз нямам нищо против някой да се ваксинира,не ме разбирайте погрешно,просто съм против аз и близките ми да се ваксинираме и за това не го правим. Peace

# 93
В миналото се справяли без ваксини и лекарства......Твърде много хора са си отивали! Цели градове са изчезвали! Всички сме чели за чумните епидемии. Някои наши близки помнят как преди 70-80г. от ТБ са си отивали цели семейства, а понякога половината от членовете на семейството. Така са се "справяли" хората в онези години. Едва през 50-те с появата на лекарства и засилената ваксинация ТБ е намаляла значително.
Луи 15-ти си е заминал от едра шарка. Нана-също. Христо Смирненски и Любен Каравелов-от ТБ.
И още много други известни и не толкова известни хора са си заминали от болести, които сега не са проблем. Даже едрата шарка беше ликвидирана още през 1980г.

А как се справят сега без лекарства с болните сливици? Както в близкото минало.....И за мен е чудно, че все още не са разработили ефективни лекарства за сливици при положение, че билки има.
А в по-далечното минало? Може би пак с билки или никак.

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 12:43 от vl

# 94
  • софия
 Да, така е било в миналото. Но от същата тази болест от 9-те братя и сестри на дядо ми е починало само 1, а останалите живели до 80 и кусур. Имаш ли престава какъв огромен процент от децата са били съвършенно здрави без медицинските експерименти. А сега всяко второ дете е с астма или някаква алергия.

# 95
Да, така е било в миналото. Но от същата тази болест от 9-те братя и сестри на дядо ми е починало само 1, а останалите живели до 80 и кусур. Имаш ли престава какъв огромен процент от децата са били съвършенно здрави без медицинските експерименти. А сега всяко второ дете е с астма или някаква алергия.

Би трябвало да се замислим и за наследствената обремененост. Някои хора са по-болнави от други. Едва ли може да се извади такава статистика какъв % от децата са били съвършено здрави в близкото минало. Дали тогава е нямало алергии и астма? Възможно е сега те да са повече заради по-замърсения въздух от индустрията. Даже, както вече в Бг е срината, пак е възможно замърсен въздух да идва и от по-големи разстояния. Имаше и международни конференции на тази тема.

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 15:51 от vl

# 96
  • Варна
Аз съм ЗА ваксините, от както аз и семейството ми се ваксинираме ( 4 години ), не сме се разболявали,  настинките са доста редки също.

# 97
Време е да се ваксинираме срещу грип! - РЗИ - Стара Загора

http://www.rzi-starazagora.org/images/novini/Novini_2016/Gripn.v … ina_2016-2017.pdf

Общи условия

Активация на акаунт