Ще се ваксинирате ли против грип?

• 7 968
  • 97
  •   1
Отговори
# 75
vl,пита ме кога са се появили ваксините според мен,оговорих кога,а това възклицание като Не,не и не точно ми звучи,като не е така.Не виждам каква е толкоз разликата м/у моите 15г. и твоите 18,но както и да е.Много си противоречиш в мненията,сега казваш,че помниш грипа от преди повече от 30г.,но от предишното ти мнение се разбира,че ваксините са от тогава.

Мисълта ми беше,че хората боледуват повече през тези години,баща ми се разболя за пръв път от грип преди 10г,преди това не е боледувал,а че е имало грип/инфлуенца/ и преди ясно ми е.
Той живее изключително нездравословно,пуши от 12годишен и въпреки епидемиите боледува рядко на пук на фармацефтите smile3534 ,няма кръвно,няма хронична болест,само гастрит от лошото хранене и според мен това,е че няма сложена нито 1 ваксина.

Merri_An,не твърдя,че знам нищо особено,просто след като питаш стигам до извода,че нищо не си прочела.И лекция да ти изнеса за това как ще ни довършат,пак няма да се съгласиш,твоя си работа,мисли каквото искаш.

Какво е вакини?

# 76
  • Другата България
Питам риторично, и мислех, че ме разбра, но явно малко повечко трябва да ти се обясни....
Така както ти си помислила /стигнала до извод/, че щом питам-значи не съм прочела.
И не, моля те, не искам лекция, уважавам чуждото мнение дори когато не съм съгласна с него и без да обиждам и деля хората на умни и тъпи, надявам се и те да постъпват така с мен. Peace

# 77
О,на мен хич не ми звучи риторично въпроса ти,а подигравателно,това,че ти предпостяваш отговора,не означава,че е риторичен.

Уважавам мнението ти,но при теб не видях мнение,а въпрос,да охарактеризирах го като тъп,но не съм целяла да те обидя,май повечко на теб трябва да ти обяснявам,че не теб съм нарекла тъпа,а въпроса ти.

Съжалявам за офтопика и приключвам по темата,защото видях,че хора с различно мнение не са добре дошли.

Слагайте си ваксинката и си останете със здраве. Hug

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 15:55 от Sunshine Mom

# 78
  • Другата България
О,на мен хич не ми звучи риторично въпроса ти,а подигравателно,това,че ти предостяваш отговора,не означава,че е риторичен.

Така си искала, така си го разбрала.Не мога да се подигравам на хора, които не познавам и които са в правото си да имат мнение, а не да се съгласяват с общото.Което между другото е против, а не за ваксините, но може би и това не си разбрала...

Уважавам мнението ти,но при теб не видях мнение,а въпрос,да охарактеризирах го като тъп,но не съм целяла да те обидя,май повечко на теб трябва да ти обяснявам,че не теб съм нарекла тъпа,а въпроса ти.

Мнението ми беше по-напред в темата. Peace дали мен, дали въпроса.....всъщност както и да е, не са длъжни хората да ни четат само нас двете.И аз приключвам по темата.

# 79

Щом всеки организьм е различен и всеки реагира различно...как една и сьща ваксина действа еднакво за всеки? Thinking
Това кой го казва?
Производителят на ваксината.
Аз мисля, че с ваксините е като с всички останали медикаменти-в проспекта има "показания", има и "противопоказания", и така както на едни аналгина им действа обезволяващо, така на други хич не им помага, но пък не съм чула да ги разболява......Принципа е същия, и пак е до организъм. Peace
Да,обаче рекламата за тези ваксини (както и за всички останали) е до всеки човек,а не до определени "организми".
А и ваксиниращият лекар не взима под внимание кой организьм какьв е и не предлага или отказва ваксина според тези условия.
С това твое мнение всьщност доказваш,че не се знае дали изобщо и на кого тези ваксини действат защитно.

# 80
vl,пита ме кога са се появили ваксините според мен,оговорих кога,а това възклицание като Не,не и не точно ми звучи,като не е така.Не виждам каква е толкоз разликата м/у моите 15г. и твоите 18,но както и да е.Много си противоречиш в мненията,сега казваш,че помниш грипа от преди повече от 30г.,но от предишното ти мнение се разбира,че ваксините са от тогава.

Мисълта ми беше,че хората боледуват повече през тези години,баща ми се разболя за пръв път от грип преди 10г,преди това не е боледувал,а че е имало грип/инфлуенца/ и преди ясно ми е.
Той живее изключително нездравословно,пуши от 12годишен и въпреки епидемиите боледува рядко на пук на фармацефтите,няма кръвно,няма хронична болест,само гастрит от лошото хранене и според мен това,е че няма сложена нито 1 ваксина.

В нищо не си противореча. Ти вече клониш към демагогия. Още първото ти включване беше такова-създали вирусите, а после и ваксините за да ни ги продават скъпо и с тях да ни довършат! Не ги продават скъпо, даже цената им почти не се е променила през последните 12-13г. Как стигна до "гениалния извод", че производителите на ваксини са създали вирусите??? Може би те са създали и всички други болести, за които произвеждат ваксини?
Ти написа, че както вирусите, така и ваксините са се появили през последните 10-15г. и аз ти възразих. Грипа го помня вече повече от 35г., а ваксините като тези, които сега използваме от 18-20г. А именно Инфлувак, Ваксигрип, Инфлексал, Линовак. Последната е наша и отдавна не се произвежда, а другата преди нея е швейцарска и вече не се внася. 2г. я използвахме и бяхме доволни. Имаше и IRS-19, която беше във вид на капки за нос, но се оказа неефективна и май вече не я внасят и не я продават. Написах, че подобна на нея ни слагаха експериментално само през 1983г. и нямаше никаква полза. Написах и че съществуват достатъчно данни за грипни епидемии преди 100 и повече години. Ако искаш линкове, мога да намеря. Едва ли тогава е имало ваксини за тях. Не мога да се съглася, че сега хората боледуват повече! Помня добре как боледуваха преди 20 и преди 30г.! Те искаш да ни внушиш, че сега фармацевтичните фирми имат вина за по-високата заболеваемост! Ами не е по-висока и не е сериозно да се вменява такава вина на производителите на ваксини. Институтът "Луи Пастьор" е лидер от много години в производството на ваксини. Първо против бяс, а после и други.
Баща си даваш като пример. А не се ли сещаш за наследствената обремененост? Освен начина на живот, тя също е много важна!
Освен това пишеш неграмотно! Допускаш елементарни правописни грешки!

Тази тема не е за такива разправии, както не е за да убеждаваме противниците на ваксини в ползата от тях. Колкото и да се стараем, няма да успеем. Темата е за обмяна на мнения, личен опит.....

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 01:20 от vl

# 81
Мислех да не се включвам  в темата,но това ме разби. Shocked

Противоречиш си и още как.Темата освен,че е за обмяна на опит,е и ясно отправен въпрос:Ще се ваксинирате ли против грип? Аз дадох своя отговор,като се обосновавам защо не бих се ваксинирала,но естествено хората,които боготворят ваксините веднага започнаха с разни въпросчета и коментари.Дадох си мнението без да противореча на никое преди моето,защото уважавам избора на хората за разлика от вас.

Тук всеки има право да изкаже мнението си,разбери го най-после и като мисля,че ваксините вредят имам право да го изкажа.Никъде не видях да е упоменато"Моля да пишат само хора,които ще се ваксинират"

Още в по-предният си пост ти обясних,че не ме интересува нищо свързано с ваксините,а ти продължаваш да ми се обясняваш,какви са,колко са,колко струват,чак пък и фирми производители.Не,не искам линкове,няма да ги чета.Както ти имаш право да мислиш,че хората боледуват както преди,така и аз пък имам право да мисля,че не е така и позволи ми да познавам баща си по-добре от теб и да знам каква е причината за неговото здраве.

И още нещо последно,може да правя грешки,но чак пък груби не мисля,учила съм граматика ако те интересува и имам отлична оценка,просто беше доста отдавна.Не мисля,че това говори лошо за мен,по-скоро говори лошо за вас,защото като няма за какво да се хванете,се хващате за грешките на хората.Смешни сте. hahaha

# 82
Сега се сетих да те питам нещо,и после пак ми кажи,че не си противоречиш Wink
Защо слагаш ваксини от 14г.,при положение,че преди това сте боледували доста често,нали те са от 20г. в БГ?

Цели 6г. го мисли да слагаш,или не ли?

Последна редакция: нд, 21 окт 2012, 11:03 от Sunshine Mom

# 83
  • Стара Загора
Защо спорите  Rolling Eyes Винаги ще има "за" и "против" ваксините .Не виждам смисъл да се спори за нещо, за което ние "простолюдието" си мислим, че знаем доста, а всъщност се оказва че почти нищо не ни е известно.Хората, които са "за" винаги ще вярват на положителното написано в нета и пресата, а хората които са "против", на лошото.За едните ваксините винаги ще са начин да си помогнат, да боледуват по-малко, за другите те ще са само извор на милиони и милиарди и нищо положително.Не спорете и не се обиждайте един друг, няма смисъл   Peace

# 84
Работя с болни хора/ вкл. и такива,които са болни от грип и грипоподобни инфекции/За мен е важно да предпазя себе си  и семейството си .От години/10-със сигурност/ си слагам противогрипна ваксина-не съжалявам.Нито аз,нито семейството ми е боледувало от грип.За тази година въпросът бе решен още в началото на месеца.
Гледам,че на моменти се стига до спор-"за "или "против".Тази ваксина не е задължителна и всеки постъпва според познанията си и разбиранията си.Лека вечер на всички.

# 85

........на?пук на фармацефтите.........

Защо цели 6г. не си слагах ваксина против грип? Защото се надявах да се справям без нея добре. Не ми се е случвало да вдигам температура от 1979г.!!! И по-назад написах, че тежък грип не  ме е нападал. Когато са ми задавали такъв въпрос винаги отговарях, че разчитам на себе си и ваксини не ми трябват. Но след неколкократно боледуване през цялата зима дори и не в тежка форма промених мнението си и реших да опитам с ваксина. Оказа се, че ефектът е налице-никакво боледуване през цялата зима! Всъщност с две изключения за 14г.-миналата зима и преди 4г. Тези аргументи не ти ли стигат??? Освен това за цялото ни семейство ваксините показаха добър резултат през годините. Доволни сме от тях. Не сме забелязали някаква вреда от тях-нито алергии, нито друго....Няма да стигнем дотам да четем писанията за тях и против тях, за да решим как да действаме занапред. Виждаме какъв е семейния ни опит и толкова.
Моята гордост беше и друга-20г. без употреба на антибиотици. Но през последните години нещата се промениха-заради пародонтозата вземам всяка година Родожил. Дори се случва и два пъти в годината. И естествено търся съвета на специалистите как да направя разминаването на Родожил с грипната ваксина. Ясно е, че не е допустимо едновременното им приемане.

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 01:09 от vl

# 86
Не Naughty,не искам да пълна гушите на хората,които пускат вирусите за да им се купуват ваксините.Някак си откакто се появиха противогрипните ваксини се увеличиха и боледуванията на хората.

Ето това твое изказване няма нищо общо с истината и не може да бъде прието като нещо нормално.

Ако искаш засилвай имунната си система с чешмяна вода, проблемът си е твой. Или с глад.....Няма да ти противореча.

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 01:15 от vl

# 87
Момичета, моля да запазите добрия тон в темата!
Абсурдно е да спорите дали грипът се е появил преди 15 или 18 години, след  като истината е, че го има откакто свят светува.

Ето малко инфо от уикипедия :
"Описанията на древните гръцки и римски лекари (Хипократ, Диодор, Тит Ливий и др.) свидетелстват за това, че грипът е бил разпространен още в дълбока древност. Първата достоверно описана пандемия е тази наблюдавана през 1173 г. През тази година от заболяването са обхванати Италия, Германия и Англия. "

А колкото до увеличеното боледуване на хората -  просто вирусите се променят. Силно се надявам, че днешната медицина е в състояние да се справи с този факт.

minilini , коя ваксина ползвате?

# 88
vl,ти имаш нужда от друг вид лечение според мен ooooh!.Последно,преди много ли си боледувала или малко?

И пак ми се обясняваш като ученичка в 5-ти клас,не ме интересува какво си слагаш и от какво страдаш,защо ми даваш обяснения?Къде съм ти казала,да не се ваксинираш?

Това с червеното за теб ако не е истина,за мен е,както и за много здравомислещи хора.Колкото и да ме обиждаш,колкото и грешки да ми изтъкваш,не ме интересува,това е моето мнение и ти няма как да го промениш,само защото си ми извадила 2-3 грешчици.

Вместо да киснеш в Клюкарника,се разходи из форума да видиш хората какви грешки правят,просто защото това е форум,а не училище и не очакваме някой след това да ни пише оценка.  

Ще се засилвам както си искам,това ама хич не ми е проблем,но ти освен да ми противоречиш,друго не правиш.До сега се чудих какъв ти е проблема с мен,но с последните ти 2 поста,разбрах,че ти по принцип си имаш проблем.

utro 77,никъде не съм споменала,че грипът е от 15г.,а че ваксините се появиха тук от тогава,знам,че е имало грип и преди бе хора,защо всички ме мислите за малоумна?За мен се увеличи боледуването на хората,това е.Преди са се справяли без ваксини,без лекарства,а защо сега не е така?И защо са се променили вирусите,как пък така сами се променят?

Не ме разбирай погрешно,хич не искам да споря с теб и да те убеждавам в правотата си,включих се тук,за да си дам мнението,но видях,че различното мнение не се толерира.Както и да е,трябваше да знаеш,че като пускаш тази тема,няма как да се запази добрия тон,винаги се случва в тема за ваксини,независимо какви.

Въпреки това,се извинявам за спора,но докато ме обиждат и не уважават мнението ми и решението ми,ще споря.

Последна редакция: пн, 22 окт 2012, 10:20 от Sunshine Mom

# 89
Преди са се справяли без ваксини,без лекарства,а защо сега не е така?И защо са се променили вирусите,как пък така сами се променят?

Справяли са се без ваксини и без лекарства, защото не е имало такива. Медицината се развива. И сега не е невъзможно да се справи човек без ваксина. Точно това коментираме тук - дали е добър вариант да се възползваме от ваксините, за да се предпазим от грип. Все пак затова са ги измислили. Като ги има, защо да не се възползваме?!

Вирусите дали сами се променят или се случва с известна човешка намеса не съм компетентна да твърдя, но е факт. Нарича се мутация.

Общи условия

Активация на акаунт