Ще се ваксинирате ли против грип?

• 7 936
  • 97
  •   1
Отговори
# 60
  • Другата България

Щом всеки организьм е различен и всеки реагира различно...как една и сьща ваксина действа еднакво за всеки? Thinking
Това кой го казва?

# 61
Не Naughty,не искам да пълна гушите на хората,които пускат вирусите за да им се купуват ваксините.Някак си откакто се появиха противогрипните ваксини се увеличиха и боледуванията на хората.Боледувам доста често,но залагам на повишаване на имунната с-ма с природни средства.

А според Вас кога се появиха?

Тук преди 10-15г.може би newsm78,а по принцип не знам кага са се появили и не ме интересува.

# 62

Щом всеки организьм е различен и всеки реагира различно...как една и сьща ваксина действа еднакво за всеки? Thinking
Това кой го казва?
Производителят на ваксината.

# 63
  • софия
   Не, никога не се ваксинираме. Боледуваме нормално, т.е на крак веднъж , два пъти годишно  и с два фервекса се оправяме. Дъщеря ми много обича лимони и киви,- това й е защитата.

# 64
Хремата не беше случайно съвпадение. Фелдшерката, която ми я сложи тогава потвърди, че при всички ставало така.
Кои са "всички" според нея? Тя има наблюдения върху цяла България? Малко...... Confused както казах вече и мъжа ми , и сина ми 4 година се ваксинират именно с Инфлувак и нито хрема, нито нищо.Така че  обобщенията при такива случай не са препоръчителни.Всеки организъм си е различен и реагира различно.

Всички, върху които тя и нейните колеги имат наблюдение. Но пак напомням, че това беше преди 14г. И по-назад написах, че се чудя дали сега са я подобрили. Но дори и да са, ние свикнахме с Ваксигрип и няма да си правим експерименти с Инфлувак. Мой съученик дори се разболя от Инфлувак преди няколко години.

# 65
Не Naughty,не искам да пълна гушите на хората,които пускат вирусите за да им се купуват ваксините.Някак си откакто се появиха противогрипните ваксини се увеличиха и боледуванията на хората.Боледувам доста често,но залагам на повишаване на имунната с-ма с природни средства.

А според Вас кога се появиха?

Тук преди 10-15г.може би newsm78,а по принцип не знам кага са се появили и не ме интересува.

Не, не и не!

Аз ги помня вече повече от 30г. тук в Бг.  Може би 35-38....През 1983г. училищната фелдшерка ни ваксинира против грип с някакви капки в носа. Полза нямаше. Но сега се сещам, че в някои статии пишеха за различни видове грип още в началото на 20-ти век. Тогава са го наричали инфлуенца.
Можем да попитаме нашите родители откога помнят грипа в Бг. Разбира се преди не се е говорило за птичи, свински и др., а само за грип.
Грипните ваксини тук се появиха преди 18-20г., но болните през зимния сезон и преди бяха доста. Едва ли са се увеличили заради ваксините. Моя позната медицинска сестра веднъж каза, че за първи път е видяла грипна ваксина през 1984г. донесена от Франция.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 02:05 от vl

# 66
vl,защо не уважавате мнението на другите?

Попитахте ме кога според мен са се появили ваксините,е според мен са се появили тогава,не са ме ваксинирали като дете,не са се ваксинирали и родителите ми,точно защото не помнят такива грипове като сега и не знам кога се е появило това "чудо" на медицината,казах също,че не ме интересува,дори и през 19 век да е.

А,май и Вие не знаете всъщност кога са се появили,веднъж споменавате 30г.,после може би 35-38,после пък 18-20,последно кога са се появили?

Уважавам решението на всеки дали да се ваксинира или не,право има всеки да решава за себе си,моля уважавайте мнението ми,че точно производителите на ваксини ни тровят не само с вирусите си,но искат да ни довършат и с ваксините си.

# 67
Стига бе, ваксини преди 40 години.......     Joy
Грипните епидемии ги "заформиха" преди 15-на години....горе-долу тогава започнаха да се "измислят" и ваксините за тях.
Всъщност, увеличението на болните от грип си е съвсем резонно.Сега децата, а и възрастните,  масово се изхранват с джънк фууд и всякакви боклуци,въздухът е замърсен, пият и пушат още от 5-6 клас.Това няма как да не се отрази на имунната система.
За сравнение:през моето детство магазинните кулинарни "изкушения" бяха шоколад Крава, кифлите с мармалад и сухите пасти.И не бяха наблъскани с милион гадости.Нямаше вериги за бързо хранене, кафенета на всяка крачка, масово хората си готвеха и ядяха в къщи , най-вече продукти според сезона и отгледани нук, в Бг.....

# 68
  • Другата България
моля уважавайте мнението ми,че точно производителите на ваксини ни тровят не само с вирусите си,но искат да ни довършат и с ваксините си.
Как точно предполагаш, че ще стане това? "Довършването" ни?Като ни разболяват от грип с ваксините си? newsm78

# 69
  • Другата България

Това кой го казва?
Производителят на ваксината.
Аз мисля, че с ваксините е като с всички останали медикаменти-в проспекта има "показания", има и "противопоказания", и така както на едни аналгина им действа обезволяващо, така на други хич не им помага, но пък не съм чула да ги разболява......Принципа е същия, и пак е до организъм. Peace

# 70
моля уважавайте мнението ми,че точно производителите на ваксини ни тровят не само с вирусите си,но искат да ни довършат и с ваксините си.
Как точно предполагаш, че ще стане това? "Довършването" ни?Като ни разболяват от грип с ваксините си? newsm78

Няма да отговярам на този за мен изключително тъп въпрос,който знае какво причиняват ваксините,плюс вапросните,със сигурност няма да го зададе.

Инфо в нета има колкото щеш,четете и се информирайте,а не ми задавайте само въпроси моля Peace

# 71
vl,защо не уважавате мнението на другите?

Попитахте ме кога според мен са се появили ваксините,е според мен са се появили тогава,не са ме ваксинирали като дете,не са се ваксинирали и родителите ми,точно защото не помнят такива грипове като сега и не знам кога се е появило това "чудо" на медицината,казах също,че не ме интересува,дори и през 19 век да е.

А,май и Вие не знаете всъщност кога са се появили,веднъж споменавате 30г.,после може би 35-38,после пък 18-20,последно кога са се появили?

Уважавам решението на всеки дали да се ваксинира или не,право има всеки да решава за себе си,моля уважавайте мнението ми,че точно производителите на ваксини ни тровят не само с вирусите си,но искат да ни довършат и с ваксините си. Не споделям мнението Ви, че производителите на ваксини са създали както вирусите, така и ваксините. Много е наивно това.

Уважавам мнението Ви, но смятам, че не е точно. Написах, че тук в Бг грипните ваксини се появиха преди 18-20г., а грипът го помня от 35-38г. А тази, която ни сложиха в у-ще през 1983г. е била нещо подобно на IRS-19, а не на Инфлувак и Ваксигрип. Неслучайно споменах, че грипни вируси е имало и преди повече от 100г. А Вие написахте, че са се появили през последните 10-15г.

Краси и ти забравяш....Моята майка изкара доста тежък грип още преди 1980г. А оттогава още много, много пъти, но в по-леки варианти. А в онези години имаше закусвални. Не ги ли помниш? Те бяха за бързо хранене-без сервитьори.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 14:17 от vl

# 72
А какво правите, ако дойде др. вид вирус, а не точно този, с/у който сте ваксиниран? Викате му - Назад! Аз съм с ваксина! И той бяга, защото си мисли, че сте нацелили точно неговата?

# 73
А какво правите, ако дойде др. вид вирус, а не точно този, с/у който сте ваксиниран? Викате му - Назад! Аз съм с ваксина! И той бяга, защото си мисли, че сте нацелили точно неговата?

Можем в неделя на църква да се помолим да не идва.

Освен това е хубаво да се зададе въпроса на специалистите дали ваксината действа и против други вируси. Но, ако действа, разбира се ще бъде по-слабо. Ваксините имат такова свойство-да предпазват и от други заболявания, но в по-малка степен. 

# 74
  • Другата България

Няма да отговярам на този за мен изключително тъп въпрос,който знае какво причиняват ваксините,плюс вапросните,със сигурност няма да го зададе.

Инфо в нета има колкото щеш,четете и се информирайте,а не ми задавайте само въпроси моля Peace
Хайде ако може по-полека с квалификациите и класификациите, моля!Аман от "умни и компетентни" .....отворковци, дето се мислят за всезнаещи и всепрочели. Нали твоята информация е от същия нет, който и аз чета, /или може би не?/ Rolling Eyes така както ти искаш да се уважава мнението ти, уважавай и ти това на другите, ако мааааалко се беше позамислила вместо да раздаваш квалификации  за това кой колко е тъп щеше да разбереш, че въпроса ми е по-скоро риторичен, провокиран от поне за мен доста силното ваксините "ще ни довършат". Но не казах, че за мен е изключително тъпо, нали? Е, сега го казвам. Peace
П.П. И се информирай и ти за това кога се пише "а" и кога "ъ" в определена дума, стига вече с вакините, хората разбраха и моето, и твоето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт