О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 675
  • 453
  •   2
Отговори
# 105
Роже, и аз ти благодаря за пожеланията - в крайна сметка - каквото дойде, само да сме живи и здрави, ако пък не стане до такава дестинация, благодарение на блога ти, пак се наслаждавам и виртуално пътувам. А, и ти може да посетиш и други места, и след това да ни зарибиш отново  Laughing Лек път и хубави емоции  Sunglasses

# 106
Здравейте!
Изчетох цялата тема и повечето допълнителни линкове, които сте споделили и това изключително много ме улесни при планирането на нашето пътуване до Бали Simple Smile Билетите вече са факт, сега остават хотелите. Престоят но в Бали ще трае 8 нощувки, като решихме да го разделим на две между Убуд и Нуса Дуа. Харесахме Rama Plaha Resort  за Убуд като там планираме да сме първите 4 нощувки. Тъй като полета ни е късен и пристигаме след 12ч вечерта се чудехме дали това би било проблем за това да се чекираме в хотела? Не знам каква е практиката на острова...
За Нуса Дуа се спряхме на Лагуна и Тропик като се колебаем между двата. Не можем и добре да се ориентираме какво точно влиза в цвната освен закуската и дали осигуряват шътъл до летището. Къде мога да видя и ол инклузив за тези хотели? дали не е по-изгодно да резервираме през техния сайт?
Всякаква информация би ни била от полза!
В Бали сме от 27ми Февруари до 6ти март.

# 107
  • София - Бургас
Здравей, Purplita   Hug
Първо - честито предстоящо пътуване! Hug
Трансфер организира всеки хотел, може да пуснеш запитване към хотела в който първо ще отседнете по мейл и те ще ти предложат трансфер - летище/хотел, както ще упоменат и цената, разбира се! Не се притеснавай, дори да нямате назначен предваритлено трансфер, пред летището винаги има гидове, които предлагат своите услуги и ще ви закарат където им кажете. Изборът от гидове/шофьори е богат, така че не го мисли! Накратко имаш два варианта - или предварително назначаваш трансфер от хотела в който ще бъдете, или на място наемаш шофьор. Цените са евтини, така че това да не те безпокои! Склонни са на пазарлък, добре е ако решите на място да наемете шофьор да подпиташ едни- двама за цена и да се ориентираш!
Що се отнася до ол инклузива, според мен това е излишно. Едва ли планът ви е да стоите по цял ден в хотела. Закуска е напълно достатъчна, след което предполагам щи ходите по екскурзии и забалежителности из острова. Дори е задължително, има много какво да се види...От сутрин до вечер ще сте все навън, така че ол инклузив там, според мен се обезсмисля! Peace Освен това храната в ресторантите е много евтнина, ще може да си хапвате каквото и където решите! Peace

# 108
За Нуса Дуа се спряхме на Лагуна и Тропик като се колебаем между двата. Не можем и добре да се ориентираме какво точно влиза в цвната освен закуската и дали осигуряват шътъл до летището. Къде мога да видя и ол инклузив за тези хотели? дали не е по-изгодно да резервираме през техния сайт?
Всякаква информация би ни била от полза!
В Бали сме от 27ми Февруари до 6ти март.

Горещо ти препоръчвам Лагуна. Щом ще сте първо 4 дни в Убуд ги отделете за екскурзии, защото после от  Нуса Дуа забележителностите са по-далече, а и ако хванете трафиците е ужас. По-добре първите дни обиколете всичко, а последните си ги оставете за почивка в хотела и плажчета.

# 109
Здравейте! Благодаря ви за информацията! Тази вечер ще резервираме единия от двата хотела за Нуса Дуа, така че всякаква информация е добре дошла. Писах и на двата хотела но още нямам отговор. И двете двойки сме младоженци, има ли някакакви привилегии ако им го натъртим? Simple Smile

# 110
Здравейте! Благодаря ви за информацията! Тази вечер ще резервираме единия от двата хотела за Нуса Дуа, така че всякаква информация е добре дошла. Писах и на двата хотела но още нямам отговор. И двете двойки сме младоженци, има ли някакакви привилегии ако им го натъртим? Simple Smile
Би трябвало да Ви дадат някакъв бонус, ако им кажете че сте на меден месец - по-хубава стая, плодове при настаняване.
Цените директно от хотелите обикновенно са по-високи, но сигурно си си направила някакво проучване.
Относно чек ин-а в 12 ч . вечерта, няма да имате проблем ако сте си платили нощувка за този ден, т.е ако пристигате на 27/02 срещу 28/02 и сте резервирали нощувка за 27/02 няма да има проблем, но ако сте си платили за настаняване от 28/02 тогава може и да си чакате до обяд.... зависи от това колко е пълен хотела и от рецепционистите.
Пред летището винаги има таксиметрови шофьори, както са ти писали момичетата, само че след 12,00 вечерта пазарлъка върви малко по-трудно и тарифата е по-висока, но почти сигурно че ще е по-ниска от хотелски трансфер.

# 111
Здравейте отново!

Mi6i, благодаря ти! Една идея по-спокойни сме вече, защото по телефона човека не говореше добре английски и само повтаряше "no problem, no problem", та с напредването на времето ще ги изчистим тези неясноти.

Бали Тропик не ми тоговориха изобщо, въпреки че получих известие, че са ми прочели запитването. Лагуна се отнесоха доста по-сериозно и си разменихме няколко имейла. Цената там обаче ни беше малко висока, макар да осъзнаваме, че вероятно има защо. Пътуването ни ще е в рамките на 3 седмици и нощувките гледаме да са в рамките на разумното.

В крайна сметка запазихме Melia Bali Indonesia. Ревютата бяха ок, цената ни устройваше, разгледаме и голяма част от снимките на потребителите в tripadvisor, и така стигнахме до това решение.
Сега започваме да набелязваме местата за разходки около Убуд и въобще всичко, което няма как да не видим в Бали.

Препоръки за хотел в Сингапур за една нощувка също са добре дошли.

Поздрави!

# 112
  • София
Purplita , щом е само за една нощ в Сингапур,бих ти препоръчала Марина Бей-ако имаш късмет,има стаи не на космически цени,за съжаление,ние разбрахме много късно. Наши приятели след нас си резервираха една нощувка,на цена на български петзвезден хотел,но екстрите си заслужаваха, особено фактът,че имаш достъп до басейна на последния етаж,откъдето гледката е невероятна  Shocked

# 113
Добре, в момента гледам хотел Marina bay sands и нощувката е около 490 лв...това ли имахте предвид, като вариант за евтина стая...да знам да търся ли друго или да се отказвам  Laughing

# 114
  • София
Moareyn, ние спахме в Марина Бей Сандс на цена от 589 сингапурски долара Simple Smile.
Платихме по-скъпата стая- клубна стая с изглед към града, а не обикновената по няколко причини.
Първата бе, че  клубната стая е от 31 до 55 етаж и така елеминирахме риска да ни дадат стая примерно на 3, 4 ,1 0 етаж, което е съвсем реално да се случи, а случи ли се едно от основните достойнства - панорамата я няма Peace. А пък шума от булеварда е толкова голям, че... Mr. Green
Втората причина да платим по-скъпата клубна стая с изглед към града бе, че  изгледа към града е в пъти по-хубав отколкото към градините Simple Smile.
Освен това в цената на клубната стая имате включени толкова много бонуси, че накрая като теглите чертата излиза много по-евтина от обикновената стая newsm78.
Но за да не пиша прекалено дълго можете да прочетете и да разгледате стаята и хотела на снимки и видеоклипове в главата от пътеписа ми, която е специално за Марина Бей Сандс.
http://rojetravel.blogspot.com/2013/05/2.html

# 115
  • София
нощувката е около 490 лв...това ли имахте предвид, като вариант за евтина стая
Не, беше около 400 лв,не 500 Thinking

# 116
нощувката е около 490 лв...това ли имахте предвид, като вариант за евтина стая
Не, беше около 400 лв,не 500 Thinking

Може би има значение и от месеците. Пътуването ни се разшири и сега освен в Бали искаме и Сингапур.
Роже, сега погледнах таблиците ти и видях колко сте платили и за самолетни билети и за хотели.
А след като се върнахте и теглихте чертата, колко лева излезе всичко? Иска ми се да се вместя до 8000 или максимум 10 000 лв за 19 дни... като една част от дните минават в път...знаете как е
Колкото до Марина Бей Сандс...май за тая гледка съм склонна на всичко
Блогът ти е страхотен! Сега се зарових...просто не мога да изразя възхищението си! Страхотно си описал всичко!  Hug

АААА и благодаря за пояснението, че са сингапурски доларите. Тъкмо се бях хванала за главата  Grinning

Последна редакция: пт, 03 яну 2014, 10:21 от Moareyn

# 117
  • София
Може би има значение и от месеците.
Определено  Peace По някое време се падаше тяхната Нова година и цените доста скачаха и въпреки ранната резервация,нямаше голяма далавера. Иначе,за април и май излизат доста добри оферти,сравнено с летните месеци Thinking Но си е пак  въпрос на късмет  Grinning

# 118
Ами аз гледам през booking за началото на май месец. Ама като гледам не излиза по-евтино от сайта на хотела.В booking не включват в крайната цена всички такси и само изглежда по-евтино...ама не е  ooooh!

По този повод, откъде предпочитате да правите резервациите си за хотели?  newsm78

# 119
  • София
Аз,лично,ползвам три сайта,в зависимост от това,къде ми излиза по-евтино-tripadvisor /той дава сравнителни опции/ venere.com,   и booking. Но venere май са по-добри за Италия-винаги през тях съм правила резервациите за супер хотели на много добри цени. За Индонезия,поне ние като ходихме,нямаха добри оферти

Общи условия

Активация на акаунт