О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 720
  • 453
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте.Имам ваучер за настаняване за 7 нощувки в едноспална вила в този комплекс http://www.booking.com/hotel/id/karma-jimbaran.en-gb.html?sid=b0 … 435b33ef0e;dcid=1
Спечелихме го септември месец, когато бяхме на почивка в Нуса Дуа.Резервацията може да се направи до септември 2014г., а може да се използва до септември 2015г.Ако някой проявява интерес нека ми пише.Продавам ваучера на цена по договаряне, тъй като съм бременна и скоро не знам дали ще имам възможност с 2 деца да отделя време пак за Бали, а и си мечтая да посетя и други екзотични дестинации, където не съм била.

# 196
Здравейте.Имам ваучер за настаняване за 7 нощувки в едноспална вила в този комплекс......

Страхотно, макар че и аз като теб не бих се върнала ... Бих предпочела да посетя ново място, на което още не съм била.
Сигурна ли си, че може да се преотстъпва????????

# 197
Roje22 много благодаря за информацията  Simple Smile Разгледах хотелите и като че ли мисля да се спра на Grand Hayatt - изглежда ми повече в баликси стил и като, че ли територията и градините на хотела са по-автентични и красиви  Simple Smile Някой от Вас бил ли е в Grand Hayatt, за да сподели впечатления?
А иначе ми казаха, че океанът там не ставал много за къпане и водата била по-студена -верно ли е това?

# 198
Прекрасен е Гранд Хайат, а с две ръце препоръчвам клубна стая. Градините му са разкошни, комплексът е големичък и клубните стаи са на предна линия ( не винаги първа) с уникално приятно местенце за закуска и следобедни коктейли. Плажът му е най-добрата част от Нуса Дуа, но все пак не особено привлекателен за плуване. Не помня да е бил студен океанът, но със сигурност беше непрозрачен с незнайни същества във водата. Помня, че имаше табели, предупреждаващи че къпането е на своя отговорност.
Има разкошно Тепаняки в комплекса Simple Smile

# 199
Asinka много благодаря за съветите и за информацията  Simple Smile Мисля да се възползвам от препоръките за клубна стая и живот и здраве, като се върнем от Бали ще пиша и ще споделя и моите впечатления  Simple Smile

# 200
  • София
Ily, не зная който ти е казал, че водата е студена по кое време е бил на Бали newsm78.
Ние бяхме от 20 март и водата в океана ставаше за плицикане, не за къпане. Толкова топла беше Simple Smile. Иначе си има приливи и отливи и водата носи мръсотии по брега.
Аз дори избирах времето на престоя там според приливите и отливите, за да може сутринта да са приливи и да можем да се къпем. Но за чистотата не се притеснявай, пред големите хотели всеки ден сутринта се чистят наносите от водата и като отидеш на плажа към 9 часа всичко вече е обрано.
Ето виж как с едни големи колички събират и изхвърлят всичко, донесено от океана на брега. Влизат с едни големи мрежи на около 15 метра навътре във водата и обират всички донесени предмети Peace

# 201
 Simple Smile Добре и все пак става ли за плуване океана (под плуване разбира се нямам предвид навлизане много навътре и на дълбоко) и действително ли океана е по-мътен и като плуваш не можеш да видиш и какви други животники плуват редом с теб?
А и още нещо се сетих да питам (надявам се, че не досаждам с многото ми въпроси), но верно ли е, че в големите хотели (и по-точно питам за Grand Hayatt ако някой има информация) храната и питиетата били адски скъпи и било по-добре да се яде и пие извън комплекса?   Simple Smile

# 202
  • София
Разбира се, че става за плуване океана Peace. След като милиони туристи плуват, няма причина Вие да не плувате Simple Smile Бали обаче не е такава плажна дестинация като Малдивите например с кристално чиста синя вода както го представят някои туристически агенции. Но можете да се къпите съв сем спокойно. Нито веднъж не видях някаква плуваща гадинка покрай мен Joy
А и извън Нуса Дуа има няколко разкошни плажа  в южната част на острова.
Напитките и храната са според категорията на хотела. Не може да очакваш в един от най-луксозните и скъпи хотел какъвто е Гранд Хайат цените да са ниски.
Ние не сме били в този хотел, но сме ходили на бар в друг от същата категория, където минералната вода беше 9 долара, а малкото питие по 15 долара newsm78. За някои може да е скъпо, за други не. За всеки е различно, според джоба.
Но мита, че Бали е евтина дестинация е само мит. Поне по 100 долара на ден са необходими, за да се чувства човек спокоен. А в Нуса Дуа всичко е доста по-скъпо. Няма значение дали заведението е в хотела или в Bali Colecction. Курортът е направен за богатите руснаци и европейци и цените са такива.
В Убуд е много по-евтино. Примерно има италиански пицарии- Мама миа, където една пица струваше по 6-7 лева, докато в ресторант няма как едно ястие да ти струва по-малко от 20 newsm78.

# 203
Simple Smile Добре и все пак става ли за плуване океана (под плуване разбира се нямам предвид навлизане много навътре и на дълбоко) и действително ли океана е по-мътен и като плуваш не можеш да видиш и какви други животники плуват редом с теб?
А и още нещо се сетих да питам (надявам се, че не досаждам с многото ми въпроси), но верно ли е, че в големите хотели (и по-точно питам за Grand Hayatt ако някой има информация) храната и питиетата били адски скъпи и било по-добре да се яде и пие извън комплекса?   Simple Smile

Мисля, че питаше за плажа пред Grand Hyatt и аз ти отговорих за водата. Роже май не е плувал точно там, не знам защо питаш отново същия въпрос. Да, Бали не е ПЛАЖНА дестинация! Никак дори! Ето

DSC_0380 by Alexia (Asinka), on Flickr

Тук има 3-4 човека във водата, но те са на супер плиткото, а навътре се вижда тъмната част.....

DSC_0211 by Alexia (Asinka), on Flickr

Този кадър е от т.нар. Paradise Beach, който освен че беше АДСКИ мръсен, съвсем не беше и толкова райски. Не знам защо нашият местен приятел изобщо ни заведе там.

DSC_0175 by Alexia (Asinka), on Flickr

Бали е това за мен:

DSC_0065 by Alexia (Asinka), on Flickr

DSC_0238 by Alexia (Asinka), on Flickr

DSC_0234 by Alexia (Asinka), on Flickr

DSC_0261 by Alexia (Asinka), on Flickr

Цените в хотела са високи, което е нормално. Дори цените в рибните ресторанти на прехваления Джимбаран съвсем не са ниски, както уж се очаква от Бали. Роже е казал, мястото отдавна е комерсиализирано и пригодено за руски и арабски богати туристи.

В Бали Колекшън определено има по-достъпни ( в сравнение с хотелските заведения) ресторанти. Но все пак Тепанякито си заслужава - преди години беше около 100-120 USD на човек, предполагам, че не се е променило много.

Клубната стая от тази гледна точка също си заслужава, защото в прекрасното местенце, за което споменах, има цял ден разни неща за пийване, а около 18:00  - чудесни коктейли и много вкусни солени и сладки хапки.

# 204
Roje22 и Asinka много, много благодаря за изчерпателните отговори и споделената информация.
Asinka, имам един последен въпрос към теб, защото ти явно си била в Grand Hyatt - какво е положението с интернета в хотела. Четох в сайта на хотела, че в някои стаи wifi се заплащал.  Cry

# 205
Здравейте.Имам ваучер за настаняване за 7 нощувки в едноспална вила в този комплекс......

Страхотно, макар че и аз като теб не бих се върнала ... Бих предпочела да посетя ново място, на което още не съм била.
Сигурна ли си, че може да се преотстъпва????????
Няма написано име на ваучера и може реално да се използва от всеки, който го предостави при резервацията и след това на място.

# 206
Roje22 и Asinka много, много благодаря за изчерпателните отговори и споделената информация.
Asinka, имам един последен въпрос към теб, защото ти явно си била в Grand Hyatt - какво е положението с интернета в хотела. Четох в сайта на хотела, че в някои стаи wifi се заплащал.  Cry

Вероятно се заплаща, но ние сме Платинени членове на веригата и за нас винаги е безплатен.
Мисля, че за клубните стаи би трябвало да е безплатен.

# 207
Здравейте пътешественици,
С удоволствие проследих цялата тема и благодаря на всички за полезната информация.
На мен също ми предстои пътуване до Бали в края на март - началото на април, като престоят е разпределен на няколко дни в Санур, откъдето ще обикаляме с агенцията на Косьо, три дни в Семиняк /за сърф и спа/ и една нощувка в Убуд.  Трансферите от летището до Санур и от там до хотела в Семиняк са уредени, но остава въпроса с придвижването от Семиняк до Убуд и на следващия ден - от Убуд до летището. Имам нужда от помощта ви тази последна част - частен транспорт от Семиняк до Убуд /евентуално с възможност за разглеждане на нещо интересно по пътя/ и на следващия ден - от Убуд до летището. Ще ви бъда много благодарна ако някой от вас може да ми препоръча шофьор, който е ползвал и да ми даде координати?  Разбира се, други предложения за придвижване също са добре дошли Grinning
Благодаря Hug

# 208
  • София
Lyusi, не зная защо само една нощувка сте определили за Убуд newsm78
Сигурно имате основания, но вместо цяла седмица в Санур и Семиняк, можете да отделите поне още един два дни за северната част на острова.
Бали по принцип не е плажна дестинация, няколко пъти сме го обсъждали това в темата, да не го повтаряме. Спа можете и в Убуд да правите, има десетки, да не кажа стотици салони по главната улица Simple Smile. Буквално на всяка крачка на минимални цени Peace.
А и от Убуд ще можете по-лесно да направите туровете в северната част, които ще Ви отнемат поне два дни, а като сложиш и нещата, които са за гледане в Убуд съвсем няма да Ви стигне времето Thinking.
И всъщност няма да видите истинското Бали Sad.
Това е според мен, може Вие да мислите по друг начин.
Колкото до шофьор Вие вече имате връзка с него. Косьо както Ви разхожда в южната част по същия начин може да го прави и до Убуд и обратно към летището. Защо не говорите с него, а търсите друг шофьор?

# 209
е те тфа ще е почивката, за която нищичко, ама нищичко не знам... само на коя дата трябва да съм на кое летище..... ще бъде забавно. Дано не ми дотрябва Косьо, който коментирате, ама ако случайно ми дотрябва, какви точно услуги предлага и как се прави връзката с него?

Как са цените на сувенирите между другото предвид останалите цени, които споменавате?

Общи условия

Активация на акаунт