О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 725
  • 453
  •   2
Отговори
# 210
  • София
Е ти ме уби Hug щом цените на сувенирите са ти единствения проблем за дестинация, за която знаеш само датата и летището newsm78
за какво ти е Косьо, просто се наслаждавай на макс на почивката Peace А магнитчетата на всички летища са на почти еднакви цени, затова споко Joy ако нещо друго освен цените им те вълнува питай. ако ли не все едно си в България плюс минус 10% Simple Smile

# 211
Какво странно има.
Естествено нямах предвид магнитчетата на летището. Да кажем, че говоря за леко по-обемни сувенири и имам прекомерно малко време, за да разучавам обстановката. И вашите коментари за цените също леко ме объркаха.

Има ли някой тук стоял сред местните?

# 212
  • София
Всички, които сме имали щастието да отседнем и извън туристическите комплекси в южната част на страната сме имали допир с местните Simple Smile На север около Убуд има великолепни селца с изключителни занаятчийски работилници Peace.
В Celuk има десетки работилници за изработка на златна и сребърна бижутерия. Просто уникални неща правят.  Simple Smile
В Mas пък са разположени работилниците за дърворезба. Това са цели къщи, като до работилницата има и художествена галерия. Просто не ти се излиза като влезеш в такива работилници. А произведенията им са на цени от 15долара до + безкрайност Simple Smile . Зависи от размера. има и двуметрови.
Ето изглед от такива работилници и част от дърворезбите, които ние си купихме от тях.

А освен тези селца в самия град има десетки магазини и художествени галерии, където можете да видите хиляди сувенири.

Също така около ТАнах Лот има голям пазар с евтини сувенири.

# 213
Roje, благодаря за информацията!
И аз съжалявам, че ще имаме само една нощувка за Убуд, но не разполагаме с много време, а искаме да съчетаем разнообразни интереси. Туровете из Бали ще ги правим от Санур /вярно, че не е толкова удобно, колкото от Убуд, но аз не мога да се сдържа да съм на място обградено от океан и да не го виждам Simple Smile. По същата причина се местим и в Семиняк - Бали е един от най-добрите спотове за уейв сърф в света и не мога да пропусна поне да пробвам, а най-добрите плажове за начинаещи са около Кута и Леджиан. В България карам уиндсърф, но винаги съм искала да опитам и уейв сърф, а тук няма условия за това./
Що се отнася до Косьо /ако говорим за един и същ човек, тъй като връзката ми с неговата агенция е през българска агенция, но от линка към агенцията му по- напред в темата мисля, че става дума за един и същ човек/, явно нещата се менят. Установих, че за екскурзиите които предплатихме на агенцията му /IHG - Infinity Horizon Group/ ни е таксувал поне два пъти по- скъпо отколкото вземат индонезийците - неговите цени са на човек, а индонезийците искат същата /и по-ниска цена/ , но на кола, отделно ни сложиха надценка за обслужване на български. По тази причина специално за трансферите се отказах от неговите услуги /за другото вече беше късно/ и намерих друг вариант. За сравнение - днес се свързах с един балийски шофьор, който ми предложи цена за двама за трансфера от Семиняк до Убуд, съчетан с тур до Кинтамани от 450 000 /приблизително 38 долара/, а цената на IHG - Infinity Horizon Group за тура до Кинтамани е 65 долара на човек.

# 214
Е, нормално - все пак са агенция Wink Цените на наем на кола с шофьор на ден варират средно между 40$-50$, макар че нашият любим шофьор ни вземаше по 50 евро -  говореше чудесен английски и беше много интелигентен / моето уважение към балийците, но определено интелекта не им е силна страна/ и съобразителен.
Гранд Хаят е с най-разкошните градини и басейни вписани в тях! Лагуна  е по-нов с по-хубави стаи и много добра закуска от към разнообразие и качество на храната. Знам, че Inter Continental е с много добри отзиви. Ако търсите луксозен хотел мисля, че Ayana Resort е добра опция Wink В Убуд има също страхотни хотели и особенно ако искате да релаксирате май това е единственото място на о-ва.
В Семиняк също има много хубави хотели, а и за тези които обичат нощният живот е перфектно. Опитват се да го направят луксозният квартал на Бали с луксозни магазини и заведения, но в същото време няма как да вървиш по улицата, защото тротоари няма, а трафика по улицата не ти позволява безопасно привдижване. Padma Resort - къщичките са ми любим хотел в района, само че като излезеш извън хотела... Rolling Eyes - положението е ``цигания до шия``. Хубави хотели в Бали да искаш:)

# 215
roje22, ей това долу ме притеснява. Прекалено често се повтаря, за да го игнорирам. И определено влиза в контрапункт с едно друго впечатление колко гостоприемни били хората там.

.. хората се опитват да изкарат пари от всичко.....

Малеее, как ми хареса това! Simple Smile ! Толкова много важи за Бали!
Също така е в Египет и Тунис, според мен! Като поведение са еднакви, само балийците са по-усмихнати  Laughing

# 216
Благодаря, Миши. Наистина изборът от хотели е огромен и всеки може да си намери нещо подходящо в зависимост от предпочитанията и бюджета, а що се отнася до обстановката извън хотелите, мисля, че ще я понесем - в крайна сметка това е част от местната култура и бит, а нали това отиваме да видим.  Simple Smile /Ако трябва да сме откровени, и по нашето черноморие има какво да се желае в това отношение./ За релакс определено няма да има време, толкова отдавна мечтая за Бали, че тръгваме с амбициозната програма да видим, опитаме и изживеем всичко, каквото можем за краткото време, в което сме там. Е, със сигурност ще опитаме поне един масаж, но определено идеята не е да стоим в хотела.

# 217
  • София
roje22, ей това долу ме притеснява. Прекалено често се повтаря, за да го игнорирам. И определено влиза в контрапункт с едно друго впечатление колко гостоприемни били хората там.

.. хората се опитват да изкарат пари от всичко.....

Малеее, как ми хареса това! Simple Smile ! Толкова много важи за Бали!
Също така е в Египет и Тунис, според мен! Като поведение са еднакви, само балийците са по-усмихнати  Laughing

E какво му е притеснителното. newsm78
 Аз съм бил и в Египет, и в Тунис, и в Индонезия. И не виждам нищо притеснително хората в тези бедни страни да се опитат да изкарат пари от богатите бели туристи, дошли от хиляди километри. А и едва ли някъде по света останаха алтруисти.
Сигурно в България не се опитваме да изкараме пари от всичко Simple Smile.
Гладът е голяма сила Joy
Аз честно да ти кажа не разбирам какви са опасенията ти. Че някой ще те излъже ли там, какво точно?

# 218
добре, хайде щом настояваш толкова и ме иронизираш, ще ти кажа на лични, тъй като не искам да говоря пред всички защо задавам тези въпроси.

# 219
добре, хайде щом настояваш толкова и ме иронизираш, ще ти кажа на лични, тъй като не искам да говоря пред всички защо задавам тези въпроси.
Becky, не му се връзвай на Роже. Той обича да си иронизира.
Закачките настрана, бих те посъветвала да направиш поне малко проучване на това, което се прадлага, качеството му и съответната цена, за да не се притесняваш дали ще те лъжат на място. Аз съм точно обратния вариант на твоята ситуация. Искам да знам къде отивам, дали ще оползотворя максимално посещението си. Вече почти всичко е организирано, хотели, транспорт, екскурзии, курс по гмуркане, каране на велосипеди и др подобни. Остава ми да запазя само още няколко неща. Толкова дълбоко се зарових в проучване, че дори знам в кой ресторант искам да обядвам или вечерям. Ще побликувам графика и крайната сметка на почивката ни след като се върнем, за да можете да го използват и др като референция.
Чак такива проучвания не е задължително въобще да правиш...това са си мои извращения. Но! Съветвам те да разгледаш форумите на TripAdvisor и да провериш елементарни неща от сорта на това, кои change бюра близо до твоята локация предлагат хубав курс и са надеждни. Брой си парите винаги след обмяна. Най-добре на място.
Друга добра идея е може би да си купиш предплатена сим карта. Дори да си в група..не знаеш какво може да стане. Препоръчаха ми Simpati на Telkomsel. Зареждаш с колкото искаш. (50 000 рупии примено) Само тр да си сигурна, че телефона ти не е блокиран за други сим карти. Има и др доставчици естествено. Ако тр да презареждаш...това може да се случи на будки с надпис pulsa. Запиши си и някакви номера за спешни повиквания.
А да...и поне се информирай за визовия режим, таксата на излизане, която е в рупии. Да не останеш неприятно изненадана накрая. Не помня точно колко беше. После ще проверя и ще пиша.
Общо взето е това. Ако си намислиш нещо предварително, като екскурзия или нещо което искаш да видиш...бонус  Peace
Не се притеснявай да питаш и тук и в други форуми.
Весели и щастливи пътувания на всички!

# 220
  • SOFIA
Becky, не му се връзвай на Роже. Той обича да си иронизира.
Закачките настрана, бих те посъветвала да направиш поне малко проучване на това, което се прадлага, качеството му и съответната цена, за да не се притесняваш дали ще те лъжат на място. Аз съм точно обратния вариант на твоята ситуация. Искам да знам къде отивам, дали ще оползотворя максимално посещението си. Вече почти всичко е организирано, хотели, транспорт, екскурзии, курс по гмуркане, каране на велосипеди и др подобни. Остава ми да запазя само още няколко неща. Толкова дълбоко се зарових в проучване, че дори знам в кой ресторант искам да обядвам или вечерям. Ще побликувам графика и крайната сметка на почивката ни след като се върнем, за да можете да го използват и др като референция.
Чак такива проучвания не е задължително въобще да правиш...това са си мои извращения. Но! Съветвам те да разгледаш форумите на TripAdvisor и да провериш елементарни неща от сорта на това, кои change бюра близо до твоята локация предлагат хубав курс и са надеждни. Брой си парите винаги след обмяна. Най-добре на място.
Друга добра идея е може би да си купиш предплатена сим карта. Дори да си в група..не знаеш какво може да стане. Препоръчаха ми Simpati на Telkomsel. Зареждаш с колкото искаш. (50 000 рупии примено) Само тр да си сигурна, че телефона ти не е блокиран за други сим карти. Има и др доставчици естествено. Ако тр да презареждаш...това може да се случи на будки с надпис pulsa. Запиши си и някакви номера за спешни повиквания.
А да...и поне се информирай за визовия режим, таксата на излизане, която е в рупии. Да не останеш неприятно изненадана накрая. Не помня точно колко беше. После ще проверя и ще пиша.
Общо взето е това. Ако си намислиш нещо предварително, като екскурзия или нещо което искаш да видиш...бонус  Peace
Не се притеснявай да питаш и тук и в други форуми.
Весели и щастливи пътувания на всички!

Привет, вчера се завърнах от "Приключението Бали" - както го наричам. Входната виза e  25 USD , а изходната  15 USD.

# 221
Привет Zoli и добре дошла  Simple Smile
Ще се радваме много ако имаш възможност и когато имаш време, разбира се, да споделиш впечатленията си, че на някои от нас тепърва ни предстои да се впуснем в приключения в Бали  Wink

# 222
Хей Zoli,
Мерси за прясната информация. А на излизане, в долари ли плащахте или в рупий?
Всички ще се радваме да ни разкажеш как сте си прекарали!  Hug

# 223
  • SOFIA
Хей Zoli,
Мерси за прясната информация. А на излизане, в долари ли плащахте или в рупий?
Всички ще се радваме да ни разкажеш как сте си прекарали!  Hug

С най-голямо удоволствие ще споделя, но престоят ни беше за кратко - само за 7 дни  и едва ли мога да разкажа нещо по-различно  от споделеното до сега от други потребители.
А относно плащането на изходната виза, тъй като бяхме организирана голяма група, не разбрах в каква валута се плати.  Отзад на билета ми пишеше 15 000 рупии. Което така или иначе е  около 15 USD.

# 224
Здравейте, има ли някой, който ще ходи на Бали през втората половина на юни

Общи условия

Активация на акаунт