О-в Бали – вълнуващи мигове и преживявания~

• 99 720
  • 453
  •   1
Отговори
# 180
Къде ги гледате тези работи? Simple Smile

# 181
Извинявай, не разбирам за кои работи питаш.  Simple Smile

Тази вечер съм пълна с въпроси... и все за неприятни неща. Някой изкачвал ли се е на Батур. Чета ужасни коментари за мафията, която ограбва туристите с по 45 долара на човек (400000 IDR), за да изкачиш един...хълм (нищо, че е действащ вулкан). Няма нужда да използваш водач, но се стига до физическа саморазправа, ако откажеш. Впечатления...? Някаква идея как да разгледаме вулкана без да ни развалят цялата почивка.
Роже, видях твое видео от ресторант, който наблюдава планината. Кой е той?

# 182
За картинките питам, планините и Бора Бора Simple Smile

Ние не сме се качвали на вулкана, но пък ни заведоха на едно ресторантче с тераса точно срещу вулкана. Много хубава гледка. Но не знам къде и как се казва. Щофьора, който ни развеждаше единия ден ни заведе там , навръщане от нещо друго се спряхме да хапнем.

# 183
  • София
Май са Бора Бора - полинезийски.... Има планини и за това мисля, че не са Малдиви, но със сигурност не са балийски.. Но са много смешни, наистина  Laughing Laughing

poporopo Simple Smile, къде ги гледате тези къщички newsm78
И аз като True Blue oбърнах май всички страници на темата и не можах да видя къщичките, за които пишете с asinka Simple Smile
Moareyn, това са поне десетина ресторанти, които са точно срещу вулкана Батур. На тях може да седнете да обядвате и да се любувате на вулкана. И повечето от тях са с такива панорамни тераси Peace.

Местата, които са на високи маси до перилата са почти винаги заети.  Може ако има много хора да почакате, но чакането си заслужава. Ние бяхме в ресторант Batur Sari.

Гледката към езерото и планината Агунг с вулкана на върха е впечатляваща.

# 184
А, и ние в този бяхме. Само че от храната нищо не ми хареса, та май ядох пържени картофки Simple Smile но пък там важното е гледката.

# 185
Ами гледката изглежда добре...ама така ми се иска да се кача на вулкана Confused  Просто е мечта...ама ако е такава разправия с местните ..просто не си заслужава

А при мен къщичките се появяват в началото на всички форуми/теми. Изглежда са сложили няколко активни теми на слайдшоу.

# 186
Май са Бора Бора - полинезийски.... Има планини и за това мисля, че не са Малдиви, но със сигурност не са балийски.. Но са много смешни, наистина  Laughing Laughing

poporopo Simple Smile, къде ги гледате тези къщички newsm78
И аз като True Blue oбърнах май всички страници на темата и не можах да видя къщичките, за които пишете с asinka Simple Smile

Когато си на начална страница на сайта, има банерни реклами: основна (голяма) и отдолу няколко по-малки, които се въртят на ротационен принцип. На тази тема именно за Бали снимката категорично решихме, че не може да е от Бали. Вчера цял ден седеше на големия централен банер - май държахме темата "в топ форма" Simple Smile

# 187
Ааа, аз съм блокирала реклами , изкачащи прозорци и шарении, затова не ги виждам Simple Smile Роже, да не си блокирал и ти?

# 188
  • София
Ааа, аз съм блокирала реклами , изкачащи прозорци и шарении, затова не ги виждам Simple Smile Роже, да не си блокирал и ти?
  Peace

# 189
  • София - Бургас
Аз също не виждам никакви реклами! Peace

# 190
  • София
Извинявай, не разбирам за кои работи питаш.  Simple Smile

Тази вечер съм пълна с въпроси... и все за неприятни неща. Някой изкачвал ли се е на Батур. Чета ужасни коментари за мафията, която ограбва туристите с по 45 долара на човек (400000 IDR), за да изкачиш един...хълм (нищо, че е действащ вулкан). Няма нужда да използваш водач, но се стига до физическа саморазправа, ако откажеш. Впечатления...? Някаква идея как да разгледаме вулкана без да ни развалят цялата почивка.
Роже, видях твое видео от ресторант, който наблюдава планината. Кой е той?
Уаааа, Moareyn, звучи страховито- МАФИЯ, ОГРАБВА  #2gunfire
Това не зная дали е истина и дали не е прекалено много хиперболизирано. Joy
Не всичко в трипадвайзър и другите форуми е истина.
Някой се обидил за нещо и от мухата направил слон Simple Smile А и да не забравяме, че отношението поражда отношение. Ако ти се отнасяш към тях с пренебрежение не очаквай добро отношение и към теб. И най-важното: не си в Европа, а в Югоизточна Азия.
Може и да има някакъв натиск, но едва ли е в такава степен.
Подобно нещо ни се случи като ходихме в храма Бесаких.
Нашият шофьор /балиец/ ни остави на входа и каза, че не може да дойде с нас, нямало да му разрешат да ни води.
На самия вход се опитаха да ни рекитират законно под формата на дарение. Лошото бе, че ти казват, че е задължително дарението Thinking
Като се опънах се оказа, че не е задължително, платихме си само наем на два саронга, за да влезем в храма и продължихме.
Малко след входа до нас буквално се залепи един от десетките, може би и стотици водачи, които правят само това по цял ден.
Хващат си туристи, /обикновено те са по двойки или най-много четворки и затова има много водачи/ , залепят се до тях и тръгват. Така направи и с нас.
Първо си предложи услугите да ни направи снимка, след което и да ни разведе из храмовете, и да ни обясни всичко. Попитах го за цената. Той каза няма страшно, ще се разберем.и тръгнахме.
Не съжалихме, че го взехме за водач, защото ни показа най-интересните места от огромния по площ храм, най-хубавите места за снимки, заведе ни и ни направиха релегиозна церемония.
Каза ни от къде да си купим необходимите неща за церемонията и още куп нещица. Накрая като дойде време да си тръгваме каза 30 долара Mr. Green
Аз щях да припадна от изненада. При положение, че цял ден те разхождат с кола за 50 долара. И в тези 50 долара влиза бензин, паркинги, шофьор да ти поискат 30 долара за два часа разходка си е обир. След 10 минутни спорове, но не  караници и агресия му дадох 10 долара, казах му че нямам повече в себе си, защото вечерта летим обратно и си тръгнахме.
Не са се саморазправяли с нас Joy, но защото аз спокойно и търпеливо му обеснявах.
Ако обаче някой е по-серт и безцеремонен нищо чудно да се стигне и до друга развръзка Joy
Човек не трябва да забравя, че добрата дума и сто заключени врати отключва, а агресията предизвиква агресия.

# 191
WoW, Roje, мерси за иронията. Коментарите във форумите не са от един или двама туриста..а почти всички споменават за това, че ще имаш проблеми с гидовете, ако не наемеш един. И това определено не е легално. Не мисля , че е хиперболизирано. Все едно.. хората се опитват да изкарат пари от всичко. Все пак и ти си го разбрал.

# 192
.. хората се опитват да изкарат пари от всичко.....

Малеее, как ми хареса това! Simple Smile ! Толкова много важи за Бали!
Също така е в Египет и Тунис, според мен! Като поведение са еднакви, само балийците са по-усмихнати  Laughing

# 193
Здравейте,
Обръщам се е молба за съвет към тези от Вас, които са били в Бали, да ми препоръчате хубав хотел в Нуса Дуа. Планираме пътуване до Бали и мислим 3-4 дни да пообикаляме и накрая 3-4 дни да си почиваме на плажа и за това искам да избера хотел, които да е нов, с хубави ресторанти и вкусна храна, с хубава територия и много е важно - с интернет, че на мъжа ми му се налага често да поработва от разстояние... Гледах много от хотелите, четох и отзивите в tripadvisor, но нещо не мога да избера...
И един последен въпрос - някой от Вас бил ли е в Семиняк - гледах, че там има мноооого хубави хотели?

# 194
  • София
Ily, ето ти два от най-хубавите хотели в Нуса Дуа. Който и от двата да изберете няма да съжалявате Simple Smile.
Първият е Лагуна Нуса Дуа.
http://www.booking.com/hotel/id/the-laguna-a-luxury-collection-resort.bg.html
а вторият е Гранд Хайат, който е с най-хубавия плаж в Нуса Дуа.
http://www.booking.com/hotel/id/grand-hyatt-bali.bg.html
И двата са изключително луксозни и могат да задоволят и най-изтънчения вкус.
Ние отидохме  в Бали след двуседмично обикаляне на Сингапур, Малайзия и остров Ява. И преди да отседнем в Убуд за обиколки на острова решихме да починем пет дни точно като вас и да плажуваме. Отседнахме не в Нуса Дуа, а в Танджунг Беноа. Точно до Нуса Дуа, но малко по-спокойно и по автентично място. А и хотелите бяха на доста по-ниска цена. Хотела в който бяхме отседнали бе Бали Тропик Ресорт. Бяхме в едно уникално красиво и голямо бунгало на брега на океана.
Ето и няколко снимки от стаята ни и бунгалото.

ваната е в самата стая. Отделно има баня и отделно тоалетна.

Леглото беше страхотно с балдахин

и имахме голяма веранда с прекрасна гледка, дивани и шезлонги

Интернет има в доста хотели, но ако не ви стига можете да си купите и една usb флашка и да имате почти навсякъде достъп до интерент. Имайте предвид обаче, че скоростта му там няма нищо общо със скоростта тук. Peace

Общи условия

Активация на акаунт