Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 861
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Ема,виждала съм в частен дом огромнно,точно бронз не дърво,стоеше си подпряно на стената .Беше 3 -4 пъти по-голямо от това ,което си показала.Дневната беше голяма в стар стил с дюшеме...убиец..Виж цената незнам каква ще  да е.
На мен и дървените с орнаменти ми харесват(боядисани),колко прах събират обаче...,по около 50 паунда има доста добри попадения.

# 466
Малко коледна елегантност  -  1..  2..  3..  4..  5..  6..  7..  8..  9..  10..  11..  12..  13..

Аз не съм коледен тип. Няколко години нямахме абсолютно нищо коледно у нас, миналата година имахме един брой текстилна играчка (показвала съм я тук). Тази година малко ще се предам. На декораторска вълна съм и Коледата за мен ще е повод да се развихря. Е, няма кой знае колко да се вихря, но вече съм планирала да си събера шишарки и си ги представям с червени свещи. Мисля и някакви клонки, ако мога от тях да сглобя грубо подобие на табла и в нея да насъбера свещи, бели или бледо жълтеещи  Thinking  Пак ще е семпло, основно или само от естествени материали - плодове, шишарки, клони, орехи  Thinking  Аз така и не прежалих, че любимият от детството ми празник - Нова година, бе изместен от Коледа.

# 467
Цитат
Аз така и не прежалих, че любимият от детството ми празник - Нова година, бе изместен от Коледа.
И аз Пина, и аз. Взеха ми дядо Мраз и Снежанка Sad. И Коледата ми е един изкуствено насаден празник, но все пак се опитвам да създам коледен дух у дома. Миналата година бях на синьо-сребърна вълна. Имаме си една малка изкуствена елха и я украсявам в различни цветове всяко година, слагам и коледен венец и разни други дрънкулки. Таз година ще видя какво ще измисля.
Пина - снимки № 4 и 13  Heart Eyes

# 468
  • Пловдив
Pina,Много ми харесаха номер 2,7 и 8.
И на мен Нова година ми бе по-свидна,но явно зависи от коледният дух на обкръжаващите.А тук хората,все едно за това живеят. Grinning
Миналата година бях наредила едни телени еленчета над камината.Що брокат изпада от тях...Една седмица не можах да изчистя.

# 469
10, 11, 12, 13... Heart Eyes

За мен Коледа е несравнима и незаменима. Расла съм и възпитавана в християнско семейство.
Нова година ми е малко, хм... и аз не знам как да го обясня. Просто Нова година Blush.
Обаче, много ще се радвам да споделите и новогодишни декорации, маси... Grinning

Нелина, успях да разгледам апартамента и много ми хареса! Моите поздравления! А в кичозната лампа се влюбих Flutter.

# 470
enigm@, мислих по твоя въпрос  -  да започна от там, че и на мен ъгловите дивани са ми преекспонирани, както и други писаха. Всички се снабдиха с по един горд ъглов диван... Е, аз след пълно отричане сега отново ги харесвам, вероятно защото напоследък по- малко ги виждам, виждам повече тези у нас  Laughing  Не знам дали се разбра, че исках да кажа, че няма лошо от ъглов диван. Все пак има и вариант за двойка и тройка. Нашата двойка е 145см дължина. Много е сладък такъв малък диван. Става и за излягване. Не се изпъваш съвсем, но със свити крака или с крака преметнати през единият подлакътник. Ние редовно си се излягваме там и двамата, дори съм дремала пред телевизора. Тройката е ясно, че е идеален за излягване. Понеже споменаваш и кресло - ако вземете едно от този тип, особено ако има и табуретка към него, ще е толкова удобно, че ще се съревновавате кой първи да застане там. То ще е удачно за вас, защото не заема много място и като изглед е лековато, няма да има натрапчив вид и да натежава визуално на стаята.
При всички положения ще е хубаво да вземете нещо леко като конструкция, че се вижда от сегашните мебели как задръстват стаята. Нещо с подобно звучене

Бих ти препоръчала светли цветове за дивани и бледи, неинтензивни. Бежовокафява гама е добре, а може и сиво. Пишеш, че сигурно стената отзад ще трябва да контрастира на диваните - не, не е нужно. Предвид, че стята не е толкова голяма и ще я напълните с мебели, даже би било по- добре да е в меки тонове, без контрасти. Не искаш тъмни стени, но е хубаво да има някакъв цвят. В смисъл, че често се избират толкова бледи цветове за стени, че трудно изобщо се долавя има ли някакъв нюанс или си е бяло. И да не е драматично наситено, избери цвят, защото явно и ти не харесваш прекалено избледнялото, щом цвета шампанско не ти харесва. Той и на снимките стои като бял. Като идеи бих ти предложила - сиво или пепел от рози. И двата цвята ще са ти добре с бежовокафяв или сив диван. Предвид и паркета, пак ще е добре. Представям си две олекотени диванчета и въпросното олекотено кресло - ще светне тази стая, не както е запушена сега от това чудовище. Олекотени в смисъл визуално.
Дано съм успяла да ти бъда полезна.

# 471
И аз не съм особено коледен тип, но като Самурайка наблягам на коледните сладки, обожавам най-вече аромата им. Харесвам много коледните светлини по улиците и сградите, които за съжаление в България са все още твърде малко. Иначе вкъщи украсата е семпла, не обичам изкуствени елхи, за другите съм прекалено еко вече...но дори и една жива клонка ми е достатъчна, за да ме върне в детството, когато елхите бяха единствено и само истински и ухаеха приказно.
Няколко оригинални и различни коледни идеи:

Скрит текст:

Нелина, 50 паунда е добра цена за подобно огледало, остава въпросът с транспорта Simple Smile

Някак отново ми е уютно тук Grinning

# 472
Благодаря за мненията,стаята е дълга 5.80м.,а до вратата е 1.90м/сега погледнах схемата си/Само хол е,трапезната маса стои в кухнята и като дойдат гости я местим в хола,така процедираме в момента, защото има място в хола,иска ми се и след това да е така,защото ми е по-приятно гостите да са в хола,а през другото време пък ми е много удобно масата да си е в кухнята-тя е достатъчно голяма-14кв.м.
Ако взема двойка и тройка и двойката не е долепена до стената,няма ли много да се запуши стаята и въобще как виждате подредбата на мебелите?
Пина,аз също мисля за някакъв олекотен вариант,но задължително трябва да става за спане,показаните от теб ми харесаха.А това огромно чудовище нямам търпение да го махна,надявам се да е съвсем скоро.

# 473
Ема, много арт Коледа  Simple Smile

Laughing

# 474
  • UK
Ехаааа, какъв Коледен дух се усеща вече и в темата  newsm44 Обичам тези празници, може би, са ми малко по-тържествени, и някак по-уютни с цялото семейство, ох отплеснах се Joy ПИНА smile3525 радвам се, че се появи и не ни изостави. Страхотни идеи Hug само да имах и сръчни ръце Crazy

# 475
  • Пловдив

Някак отново ми е уютно тук Grinning
И на мен  Grinning
Аз си мислех да си купим бус като се прибираме,за да примъкнем от тук всичко,което искам,но все повече си мисля,че работата отива на към Тир  Grinning
Благодаря на всички за похвалите  Embarassed
Визи,да кажеш и ти какъв цвят килим избра накрая.Дано не си казала и аз да съм пропуснала,че много пишете и понякога чета между редовете.
Аз също като Пина,мисля,че бледите цветове  на стените не носят усещане различно от бялото.Те искат картини,декорации.И аз обичам сивичко,зависи обаче и от цвета на диваните.Ъгловите дивани са подходящи за малки помещения-по-компактни са,може би и затова се наложиха толкова,пък и зоната им за спане е с добър размер.

П.С.В следващите 2-3 месеца ще ви засипвам с идеи за дневна на къща,ще се радвам на мненията ви Simple Smile

# 476
  madnoel Их че веселбаааа!

И аз имам да снимам и да се консултирам. Най-сетне позаформих трапезния кът, купих маса и пейка, столовете боядисах бели, единия посъстарих по ръбчетата за да видя как ще ми стои по-добре....и така и си останаха - единия шаби-шикозен, другия снежно бял а Самурайка не ги харесва и двата и си мечтае Дядо Коледа да й донесе два Иймса (да спазя рецептата, не за друго) Crazy И ми остава салонния кът - и аз съм на диванена вълна, но при мен е толкоз шантаво и криво, че  ooooh!
Само искам да ви питам какво мислите за ярък диван - оранж или горчица? Всичко е в бяло, светло и тъмно синьо, искам малко цвят. Другата ми идея е бял диван заринат в разноцветни възглавници. Уфффф, добре, видя се - ще снимам и пускам да го мислим дружно, ама ще е чак другата седмица нейде...
И съм си харесала едно разкошно огледало, ама много съм го харесала, ама с бесовете в къщи ме е страх да го сложа - не е най-удачната мебел край която да се играе футбол, примерно (не че не съм забранила, многократно...)

За коледните украси - преди години си правех едни лесни венци - навивах на руло опаковъчна хартия или вестници, завивах на кръг, овързвах клонки по тях, залепвах шишарки и най-отгоре мацвах с лепило и настъргвах стиропор - полепваше като снежинки. Евтино, бързо, лесно и творческо. Може да се изявя и тази година  newsm78

# 477
# 478
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря за мненията,стаята е дълга 5.80м.,а до вратата е 1.90м/сега погледнах схемата си/Само хол е,трапезната маса стои в кухнята и като дойдат гости я местим в хола,така процедираме в момента, защото има място в хола,иска ми се и след това да е така,защото ми е по-приятно гостите да са в хола,а през другото време пък ми е много удобно масата да си е в кухнята-тя е достатъчно голяма-14кв.м.
Ако взема двойка и тройка и двойката не е долепена до стената,няма ли много да се запуши стаята и въобще как виждате подредбата на мебелите?
Пина,аз също мисля за някакъв олекотен вариант,но задължително трябва да става за спане,показаните от теб ми харесаха.А това огромно чудовище нямам търпение да го махна,надявам се да е съвсем скоро.

Аз предлагам такъв вариант: На късата стена (1,90м) до вратата - телевизор, сложен поне на 1 м от пода. Може на стената, може и върху тесен шкаф. На дългата стена (5,80м) диван тройка, а срещу него на стената между вратата на хола и порталната врата на кухнята - диван двойка. Между тях може да не се слага нищо, а да се сложат две малки масички до подлакътниците откъм прозорците. Може да се сложи евентуално една от онези табуретки, които играят ролята на маси. Близо до тройката и "нейната" малка масичка се слага удобен фотьойл, от тези за четене. Така стигнахме до прозорците. Не видях има ли радиатор, но под тях може да се направи етажерка за книги. Такова разположение дава възможност на всеки изтегнал се да гледа спокойно телевизия, в стаята остава простор и лесно може да се трансформира за спане. Единствено 14 кв.м. маса няма как да влезе. Впрочем съмнявам се, че такава маса влиза и сега. Wink Ще потърся илюстрации на идеите и ще ги сложа тук после.

О! Втората снимка от линка, който Barbabeau е пуснала докато пишех, илюстрира доста добре предложението ми за разположение. Представи си вместо камината телевизора и долу-горе половината стая е това. А малко по-надолу има и табуретката. Grinning

Eто близък вариант

Последна редакция: пт, 02 ное 2012, 02:33 от profesorkata_1

# 479
enigm@, от снощи го мисля - на стената 1,90м до вратата не можеш да сложиш диван двойка, който да е под ъгъл с диван тройка, опрян на дългата стена. Ако двойката е 1,45 (колкото е моята, но има и по- големи, както и по- малки, но с 5-10см по- малки, т.е. същата работа), тя не може да взеле до края на стената, да застане в ъгъла, защото с тройката трябва да се съберат в подлакътниците и да образуват ъгъл между тях. Т.е. нужна ти е празна част от стената с размера на дълбочината на дивана тройка (нашият е 80см) + дължината на двойката и прави 2,25м - ти ги нямаш. Т.е. такъв вариант не допускай!

Идеята на profesorkata_1 не е лоша, съгласна съм за табуретката, която да играе роля на холска масичка, хем на нея удобно ще се опъват крака и така 3-ма души почти ще могат да се излегнат. Все пак 'разчертайте' на място с конкретните размери и вижте ще остане ли място за минаване. Всъщност ще остане, но дали ще е достатъчно, да има метър или почти метър.

Общи условия

Активация на акаунт