Интериорен стил по аматьорски 10

• 63 800
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
  • густо майна Филибето
Barbabeau , хората са доволни и от транспорт за тяхна сметка,само да се купи, много са разочаровани от подаръка Laughing  Аз не схващам как се проска тоя парцал Mr. Green

Amelly , предполага се, че от двете страни на прозореца ще има завеси, които ще скрият колоната и другата част в ляво, при по-голям прозорец ще крият прозореца. Не ми изглежда  трагично. За височината не мога да се изкажа, защото не зная какво ще има пред прозореца, но иначе като идея ми харесва. Нишата за кухнята ли е? А терасата с решетки ли е?(вече ме е срам от толкова въпроси Embarassed)

# 586
Благодаря ви за коментарите!
Опитвам се да се настройвам и аз, че може би не е чак толкова лошо. Макар че в момента адски ме е яд от крайния резултат и понеже вече в един ремонт в Ловеч позволих някои компромиси,които 7 години по-късно още ми бодат очите, затова сега не ми се иска да правя отстъпки.

Идеята наистина е пред този неотваряем прозорец да стои трапезната маса. Завеси не обичам и няма да имам, искам щори.
Нишата е за част от кухнята - печка+ абсорбатор, колона за бутилки, хладилник. До тях, във вътрешността на стаята ще бъдат мивка+ пералня. До тях като разделител шкаф-колона и отвъд него телевизор.

На терасата сложихме решетка, тя поне много ми харесва как я направиха, имам местенце за саксийки  Simple Smile Апартаментът е втори етаж, блокът е в края на квартала и за зла участ често е нападан от крадци. Не ми харесва затворнически изглед, но накрая, и под натиска на мъжа ми, склоних да сложим решетка. Не е грозно, да ви кажа.

Какъв беше принципа за избор на цветове с оглед осветеността на стаята? Имаше нещо от рода на това стена с прозорец да се боядисва в тъмен цвят, а стена срещу прозорец- в светъл, за да отразява и разпръсква светлината. Ще ми се наложи да прибегна до някакви такива трикове.

# 587
Амели, надявам се да намериш изход от ситуацията, в която си попаднала.

Барбабо, имам въпрос към теб. Искам да те попитам  тези тапети, ако ги сложа в банята няма ли да им е лесно да се отлепят. Не съм правила проучване по въпроса, но много ми хареса идеята и искам да видя дали е реално приложима за моята баня. Тапетите са с баснословна цена и не бих се навила да разбия банята си и да сложа нещо неподходящо. Сподели мисли, моля те.

# 588
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много ми хареса домът с яйцето. Heart Eyes Има много хубав и интересен паркет, а каменната мивка в детската стая направо ме разби. Страшно ми допадна.  Crazy

Amelly, поставянето на трапезарната маса не е пречка да се направи прозорецът до долу. Това е много добро решение за увеличаване на осветеността. Естествено там не трябва да се поставя пейка/кухненски ъгъл, а около масата трябва да има само столове. Мои съседи си свалиха така, точно до долу прозорецът пред трапезарната маса. Стои страхотно и визуално се прелива с терасата и с цветята по нея. Много е сладко и ако нямах радиатори под прозорците на стените към терасите щях да последвам примера им. Уточнявам, че терасата е с плътен парапет, т.е. отвън няма как да се наднича, и че  Confused уви няма шанс да ви снимам и покажа, колко е хубаво. Самата аз съм влизала само 2 пъти, въпреки че сме само по 2 апартамента на етаж и те са вратата срещу мен.  Wink Колкото до колоната, всяко разделяне на осветяващата част намалява осветеността. По-просто казано, ако на едно и също място се сложи дограма с 3 крила и дограма с 4 крила, стаята ще бъде по-светла при 3-те крила. А рамчиците са само по 10-тина сантиметра, но влиянието е огромно. За различните цветове на стените - тъмният цвят трябва да е при прозорците, а светлият на отсрещната и на страничните стени. Това последното го казвам от опит, че у нас се наложи да боядисваме 3 пъти докато уцелим точния вариант, даващ най-добра осветеност. Все пак имай предвид, че много зависи и от самите цветове. Peace

# 589
Еееее, Барбабо, не така Laughing. Има ужасно много порцелан, от който преди време се втрисах (имаше ревю на домът на... не помня кой); има доста столове, които по принцип не харесвам... Има, има.
Много китайско, не всичко китайско, все пак Laughing.
А това, което не е китайско, какво е? Каква е тази сграда от снимката, знаеш ли?
Аз много се учудих от тази снимка и седнах да чета за китайската архитектура от началото на 20 век. Когато разбера що за стил е това, ще пиша. Crazy

Barbabeau , хората са доволни и от транспорт за тяхна сметка,само да се купи, много са разочаровани от подаръка Laughing  Аз не схващам как се проска тоя парцал Mr. Green
Joy
Хах, Любознателна, точно така изглежда работата.
Ами не знам защо така са го снимали проснат този плат. Сигурно, за да демонстрират, че е здрав и без дупки.
Идеята е да виси като пешкирче, така да се каже. Mr. Green
Скрит текст:
За мен това е будоарна лампа - за някоя интимна спалня или за ъгълчето с тоалетка на някоя красавица. Има приглушена светлина и е в унисон с метнатия халат на облегалката на някой стол, закачалката с току-що съблечените дрехи, неоправеното легло... Така я виждам аз. Simple Smile

Цонне, нямам практически опит с тапети в банята. Трябва да се информираш от продавачите или производителите на конкретните тапети какво могат да ти препоръчат + какви лепила. Единственото, което знам аз и което е железен вариант, е после да се запечатат с прозрачна смола. Така можеш да направиш буквално всякакъв декор. Ако щеш с есенни листа, събрани в парка. Просто няма значение какво седи отдолу. Със смола тапетите ти могат да седят и в душ-кабината, зад ваната, мивката или изобщо навсякъде, където директно се мокри с вода. Сега не се сещам как се казва на английски, но имам предвид тези синтетични смоли, от които се правят саморазливните подове. Няма да ти е много евтино сигурно, но ще е буквално вечно като издържливост.

# 590
  • София
Лоис, лампичката с крилцата на И.Маурер ли е? Виж тук какво се продава-
http://prodavalnik.com/dizaynerska-lampa-ot-ingo-maurer-delight- … l-sconce-i8799067
Да, той е.
А тази лампа от обявата съм я "пробвала" в един хотел в Палермо. Много интимно стои.
Бих пуснала оферта за нея, ако няма други желаещи... Blush

Veniz, Много благодаря за споделената обява за лампата. Днес я получих и мога да кажа, че е интересна и прекрасна.   bouquet

# 591
  • Бургас
Амели, надявам се да намериш изход от ситуацията, в която си попаднала.

Барбабо, имам въпрос към теб. Искам да те попитам  тези тапети, ако ги сложа в банята няма ли да им е лесно да се отлепят. Не съм правила проучване по въпроса, но много ми хареса идеята и искам да видя дали е реално приложима за моята баня. Тапетите са с баснословна цена и не бих се навила да разбия банята си и да сложа нещо неподходящо. Сподели мисли, моля те.
Аз да се обадя без да са ме питала - в две бани съм имала тапети. Първата беше преди около 12-13 години. Обикновени тапети за баня само залепени на цялата площ. След време (около година) при душа мухляса на свръзките, но не се отлепиха никъде.
Преди 2 години залепих в друга баня, в която само при душа има плочки - всичко останало са тапети, но свръзките минах отгоре с безцветен силикон - за сега няма никъде мухлясало въпреки, че мия стените с душа.
Има специално лепило за тапети за баня, така, че няма да се отлепят.

# 592
Маминко, честита да ти е дизайнерската придобивка Wink, като я закачите може
да ни я покажеш.
Записах си ги тези синтетични смоли и после ще ровя за информация. На първо
време ги виждам като гръб на кухнята, но дали ще издържат на температурата
зад котлоните Thinking.

# 593
Сетих се, че бях видяла, точно на този принцип с прозрачната смола, тапети на пода. Grinning
Ето статията.

# 594
Барбабо, ето една уикипедска извадка за направата на филма и Фошан преди японската окупация. Има западно влияние, така, така... Blush

Скрит текст:
Filming

Principal photography for Ip Man began in March 2008, and was completed by the end of August. A majority of the film focuses on events surrounding Ip Man that took place in Foshan in the 1930s and 1940s during the Sino-Japanese War. Since the buildings in modern-day Foshan are architecturally different from the ones of the film's period, the filmmakers decided to shoot the film in Shanghai.

Filming first took place in a storeroom in the industrial district of Shanghai. Having difficulties scouting a cotton factory suitable for shooting, set designers decided to recreate one in the style of the 1930s. They spent weeks transforming an abandoned storeroom into the Zhen Hua Cotton Mill Factory, a 1930s cotton mill factory founded by Ip's friend Chow Ching-chuen (played in the film by Simon Yam) during the Sino-Japanese War. It was where Ip Man first taught Wing Chun openly to the public.

Production designer Kenneth Mak included Western elements in his design, since Foshan, in earlier years, was a unique place where Chinese and Western cultures converged. Pillars were made to resemble English lampposts, and Western lighting, chairs and tableware were also used. To convey the culture and feel of the time, the buildings were made to look obsolete and worn out. Apart from historical references, Mak also created a glass house in the factory.

Накрая ще се окаже, че съм същата скумрия по отношение възприятията за китайския интериор. За миг не ме остави да си мисля колко широко скроена съм станала с времето Mr. Green Joy

Редактирам, но не мога да се сдържа Laughing
Скрит текст:
Обаждам се на половинката. "Малкият спи, скучно ми е, и мнооооого студено", казвам. Ахам, ахам - среща, затваряме.
И хоп! Пуснаха ни парното! И хоп-хоп, в детската стая протече! Ама, не кап-кап, истински протече...
И сега се чудя какво да си поискам още днес!? Може би това Thinking, сбъдната детска мечта един вид...
Изчезвам да браня интериора с легени и памук Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 15:12 от Visible

# 595
  • Стара Загора
да споделя днес един интериор ,който много ми харесва
http://style-files.com/2012/11/09/a-renovated-vicarage-in-sweden … hich-is-for-sale/
и още един
http://artcafe.bg/svremenen-dom-v-london-millbrae-residence/

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 18:17 от kokovi4

# 596
На мен това ми хареса:

http://www.sunset.com/home/idea-houses/tahoe-idea-house-gallery- … 37563/page34.html

И лампата много ми хареса,прекрасна.Ще дебна в продавалника Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 23:04 от Desi_shisha

# 597
  • София
Фотоапаратът ни сдаде багажа и имам снимка от телефон с подобаващо лошо качество
http://prikachi.com/images.php?images/831/5469831J.jpg

усвоена е половината тераса, през средата ( което не се вижда на снимката) е вратата. Не ни харесва големия, неотваряемия прозорец. Искахме колоната вдясно да е минимална и съответно прозореца да е максимално широк, но в резултат имаме колона 45 см и прозорец 90 см, което хем е грозно,хем лишава от светлина. Според майстора обаче било наложително, защото дограмата е голяма и тежка и по-тънка колона не би я понесла.
 Sad
Амели, съжалявам  Sad че на по-ранен етап не съм видяла какво ще правите, та да поначертаем и пообсъждаме как точно да стане най-добре.
Според мен е трябвало първоначално да повикате от фирмата за дограми, да ви кажат как могат, с минимално зидане на тухли, да затворят с максимална осветеност, с дограма, пространстовто. Прилагам чертеж, в зелено е това което смятам, че е можело всичкото да стане с дограма. Прозорецът към дневната е много по-добре да е до пода.
http://www.prikachi.com/images.php?images/520/5476520S.jpg
Редактирах, да е по-ясно. Освен това много обичам като ми каже майстора, че това или онова не може да стане. В повечето случаи просто така му е по-лесно на майстора.

Последна редакция: сб, 10 ное 2012, 11:04 от ginger tea

# 598
  • густо майна Филибето
На мен това ми хареса:

http://www.sunset.com/home/idea-houses/tahoe-idea-house-gallery- … 37563/page34.html

И лампата много ми хареса,прекрасна.Ще дебна в продавалника Mr. Green

Много ми хареса разпределението:

Тук обаче често ще си правя синки Grinning

# 599
  • Пловдив
Ще се връщам да ви чета и да гледам въпросният филм.
Аmelly,когато е на тухли ,неизмазано и небоядисано,винаги изглежда по-зле ,отколкото е.Пускай го този прозорец до долу.Не съм сигурна обаче дали щорите са добра идея.Какъвто и вид да са, все ще скриват някаква част от прозореца.Май тези тип руло са възможно най-щадящият вариант откъм заета повърхност,когато са навити.Остъклявахме терасата на единият апартамент и я вкарахме в кухнята,без да бутаме изиданото между кухнята и терасата. Сложих само тънки воалени  изистени бели пердета.Стана много светло,а изложението е северно.Съжалявам,че нямам снимки.

Любознателна,разпределението ми прилича на  карикатура  Grinning
Pina,благодаря за аритметиката  Grinning.Точно защото и аз винаги ги правя тези сметки,накрая все увеличавам ли увеличавам квадратурата.Ще ям  шамари накрая.
Отказвам се от стълбите,после и да искам да разместя нещо все ще са ми спирачка.Освен това ако гърбът на дивана е от към стълбите,до голяма степен ше се обезмисли вариянтът да препасват помещението по ширина.
"Студеният интериор",показан от Barbabeau,много ми хареса.Само,че винаги ме е било страх да се катеря по такива въздушни стълби само с хоризонтално стъпало.Тях бих променила,въпреки че изглеждат яко.

Общи условия

Активация на акаунт