Канадска есен - 52

• 38 836
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Разтърсих се за информацията, което бях намерила преди 3 години, и накрая я намерих. С две думи - лекуване на отит с антибиотици може да доведе до по-чести отити. С по-достъпен език е обяснено тук:
http://news.consumerreports.org/health/2009/07/treatments-for-ea … ns-antibioti.html
А ако искате да видите оригиналната научна публикация, ето тук:
http://www.bmj.com/content/338/bmj.b2525
Само давам информация, всеки си взима решенията сам Peace

# 406
Момичета, пак аз Embarassed
Дайте идеи за място за празнуване на рожден ден в гимнастически салон. Спешно ми е, а май съм закъсняла с резервацията.

# 407
Ами тук при нас.  Laughing
http://www.clubjeuneaire.com/a-savoir/
Не си закъсняла...

# 408
Мерси, Вери, ще звъня днес да видим...аз имах един друг предвид, но ме изненадаха неприятно, че всичко им е резервирано за въпросната дата.

# 409

Кажете тези от вас, които сте изпращали това заявление и декларация за освобождаване от здравни осигуровки, изпращахте ли и копие от паспорт или друг документ? Аз паспорт нямам вече, а друг документ не се сещам какъв може да се използва за доказателство, че съм напуснала страната.

Рони,аз изпратих днес само заявлението и декларацията  както са поискали.Не пише нищо за копия на лични документи.
Момичета ,благодаря за публикуваните линкове за въпросните здравни осигуровки HugРеших профилактично да се проверя и се оказа ,че нямам данни да внасяни осигуровки за периода от както не съм в БГ #Cussing out,а не че съм изключена  #Cussing outА   преди да замина ходих и подадох молба  или както там си го водят и ми я приеха със скандал даже ,защото служителката се опитваше да ме убеди как не е нужно  да правя това  #Crazy

# 410
  • Монреал
Ronnie, на майка ми са казали, че искали справка от МВР с датите на влизане и излизане от страната. Ако имаш човек с пълномощно в България, те могат да го направят там от твое име. Иначе от тук и аз пратих само двата документа.

# 411
Момичета, на какъв адрес изпратихте заявлвнието и декларацията за здравните осигуровки? По постоянен адрес или на адреса посочен в заявлението Адрес на Централното управление на Националната агенция за приходите: гр. София, бул. “Дондуков” № 52.”
Ние подадохме декларации, преди да напуснем страната, а сега излиза че дължим пари.
Благодаря ви!!!

# 412
Много лошо, че така се е получило при повечето от вас. Само главоболия.
Слава Богу, този път ние сме си ги спестили.

# 413
Къде точно се проверявате какво дължите? В линка от Вери влизах и не намерих къде.  Embarassed

# 414
# 415
Тарили благодаря ти.   bouquet

Излиза че съм с прекъснати здравноосигурителни права. И са изброени месеци без данни за здравно осигуряване - месеци в които съм била в Бг и в които съм тук. Ама безразборно и без ред.  newsm78

Подавала съм декларация преди да заминем че се отказвам от правата си или нещо подобно и си бях изчистила сметките с тях.

Сега да подавам ли тази декларация за която пишете? Никак нямам време да чета и да се информирам та ако ми отговори някой наготово ще съм повече от благодарна!  Hug

А ако някой ден пак искам да имам права в БГ? И как се възстановяват?
А ако не подам тази декларация сега или не я получат какви са последствията че не ми става ясно?
Щото и преди подавах ама явно нещо не работи системата!  Confused

# 416
  • Монреал
Така както го пишеш, май трябва да пращаш пак документи  #Cussing out
Вижте в тази тема за какви истории пишат хората, и са се обаждали и на служители и всеки им дава различа информация, самите служители не са на ясно за какво става въпрос, ето един цитат от другата тема

Реших да погледна защо темата се е активизирала и О, изненада Mr. Green
Проверих в НАП - аз съм изключена от здравната система, но имам два неплатени месеца ( които преди ги нямаше)  Mr. Green
Обадих се днес, служителката беше много любезна - не й стана ясно как са ме изключили с 2 неплатени месеца Mr. Green ( опита се да провери в старата система, но не успя да се логне).
Според нея след като съм изключена не трябва да пращам нищо, няма как да ме включат отново,
колежката й обаче подхвърли да изпратя 2та формуляра с обратна разписка за всеки случай защото - цитирам - Знаеш ли ги онези след Нова година как ще тълкуват закона и дали няма пак да променят нещо? Mr. Green
Служителките иначе бяха много любезни.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=630481.270

# 417
  • На бял кон в Pierrefonds
Аз също съм подавала заявление преди да дойдем тук. Тогава нямаше декларация. Явно някои заявления/декларации не са достигнаи до системата, а само на хартия са останали. Аз си пазя копие, което ще сканирам и пратя на майка ми да се оправя. Ако искат още нещо тогава ще го  мисля. Мъжа ми също е подавал заявление, неговото са го въвели, но пък той дължи 1 месец от 2001 година, когато е завършил университета и преди да влезе в казармата. Много глупаво ми се струва да дължиш пари за нещо, което нито си използвал, нито до сега си знаел, че съществува. И няма срок на давност, едва ли не, докато сме живи ще дължим нещо на някого в тази държава.

А ако някой ден пак искам да имам права в БГ? И как се възстановяват?

Възстановяват се, доколкото знам, ако платиш за 6 месеца. Но първо трябва да си изчистиш старите задължения - плащаш или подаваш заявление/декларация. В противен случай започват да текат лихви и ставаш ДЛЪЖНИК на държавата, т.е. още проблеми.

# 418
  • Vaudreuil Canada
Rоnniе аз пък знам точно обратното че тези стари задължения имат давност 5 или 10 години и би следвало да отпаднат - те затова май спряха и да ги търсят.

# 419
Рони,правилно ти е казала Шемет-мъжът ти не дължи нищо.Освен че имаха някаква давност ,трябваше да са 3 и над 3 месеца ,за да се плащат.Това навремето счетито на фирмата ми го обясни,защото аз имах неплатени 6 месеца между завършването и назначаването ми трудов договор и тя ме посъветва да платя само 4 ,защото останалите 2 месеца  няма да ми ги търсят.

Жени,ако ти пише че си без данни за здр.осигуряване трябва да подаваш .Трябва да пише ,че си с прекъснати здр.осигурителни права ,поради излизане в чужбина .

Момичета, на какъв адрес изпратихте заявлвнието и декларацията за здравните осигуровки? По постоянен адрес или на адреса посочен в заявлението Адрес на Централното управление на Националната агенция за приходите: гр. София, бул. “Дондуков” № 52.”
Ние подадохме декларации, преди да напуснем страната, а сега излиза че дължим пари.
Благодаря ви!!!

Аз ги изпратих на адреса по местожителство.

Общи условия

Активация на акаунт