Канадска есен - 52

• 38 836
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
  • Vaudreuil Canada
Преди време пращах нещо на майка ми с обратна разписка - оказа се че пощальонката и беше оставила и пратката и обратната разписка - естествено не ми я върнаха по пощата но добре че поне пратката беше пристигнала - абсолютни гъски работят по клоновете - или поне в нашия район са пълни кози.
Та и с проследяването е същата работа в момента в който влезе в бг се води доставено а на кого не е ясно.

# 391
  • Канада, Монреал
Проверих миналата седмица, водя се напуснала страната (подавала съм декларация в БГ), но нямали данни за годината, когато дойдохме тук. Тоест нито се водя длъжник, нито пък ми е изчистено всичко, иди ги разбери.
Да ви питам, при отит на малко дете, какви капки без рецепта ще ми препоръчате? За бабините лечения - позлваме топъл зехтин по няколко капки и загрята бутилка на  ухото. Докторът ни предписа антибиотик за 5 дена, но ми се иска да го избегнем.

# 392
Lady_Cherie, ние лекувахме отит миналата седмица. Излекувахме се с компрес от извара, и с тампончета напоени с прополисов разтвор.
Капвах и капки в носа - в 10 мл.л. вода (аз ползвам сребърна вода) капвам 5 капки прополисов разтвор. Радвам се, че успяхме да се справим без да се срещаме с личния лекар.
Бързо оздравяване!

# 393
  • Vaudreuil Canada
Lady_Cherie от това което съм изчела мисля че по-добро от антибиотика няма. Аз лично не бих рискувала защото последиците могат да са страшни за детето.

*Pepy как разбрахте че е отит щом не сте били на доктор?

# 394
При нас беше външен отит - каналчето му беше затворено от възпалението. Имахме същият проблем миналото лято и бяхме 2 дни в болница за венозно вливане на антибиотик.
По принцип в къщи се лекуваме с хомеопатия и бабините илачи, но честно казано се притеснявам, при тези отити, затова и първия път отидохме в болница.
Щастлива съм, че този път реших да опитам бабините рецепти и успяхме да се справим. Само за една нощ с изварения компрес каналчето се отвори, а след едно денонощие с прополисовите тампончета се възвърна и слуха (беше заглъхнало).

# 395
Lady_Cherie, с отита шега не бива, много е близо до мозъка. Ти сама си преценяваш, но аз лично бих се доверила на доктора, като патила много от отити.
Без да плаша никой, ама свекито не чува заради отит, а е медицински работник, на 45 сложи апаратче, ама няма файда Sad
Иначе ако имате голяма болка, имам капки Отипакс от бг, бързо обезболяват, ако имаш нужда пиши, ще намеря начин да ти ги пратя.
И бях чела че се отрича метода с загрято олио за отит, не заради самото олио, а заради топлината. Сега нали всичко отричат, та вече топло на ухо не бивало, защото възпалението се увеличавало...(може да говоря глупости, казвам само какво съм чела и какво ми е казвала моята докторка, без претенции  Embarassed)

P.с. извинявам се бях объркала ника  Embarassed shemet_neveroiaten  Hug

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 02:46 от joya

# 396
И аз четох,че не било хубаво да се капе загрят зехтин...знам за компреси с морска сол,но наистина и аз не бих рискувала въпреки,че всячески се опитвам да избегна антибиотика.На нашия съсед приятелката пък е почти глуха с едното ухо понеже като била малка я заболяло ушенцето много през ноща и много плакала ама майка и решила да изчака до сутринта и да не я заведе веднага в болница...Всеки случей е различен разбира се и някои търпят отлагане,но може би при много силна болка не е добре да се изчаква...Някоя мама с повече опит да каже.

# 397
  • Калгари, Канада
 kiko-01 Hug, днес пристигна картичката и при нас. Благодарности и на теб, и на помощничката ти   bouquet Много хубава картичка и страхотно пожелание!

# 398
Тук има подобни капки за уши като Отипакс-казват се Auralgan.Продават се без рецепта,не помня обаче дали стоят на рафтовете или се искат от аптекарите......За болка мислят че помагат,но не ми се вярва да лекуват инфекцията....Леко оздравяване.....

# 399
  • Канада, Монреал
Много ви благодаря за бързите отговори  Hug
Сами се събуди с болки в ухото тази сутрин, но сега казва че не го боли. Вече наистина всичко се отрича и не знам на кое да вярвам. От инфо санте миналата година ни казаха да загряваме с бутилка с топла вода. Ще изчакам до вечерта и ако се оплаче от болка, ще му дам антибиотика. Хич не ми се иска да му давам, че началото на годината имаше една серия от антибиотици и му се разби стомаха.  ooooh!

# 400
  • Vaudreuil Canada
Сами се събуди с болки в ухото тази сутрин, но сега казва че не го боли.

Къде ви диагностицираха отита - за отит се изписва антибиотик за минимум 7 дни в повечето случаи за 10 - бих те посъветвала да идеш на друг лекар ако можеш - примерно в Тайни тотс. То уши болят и от студено и от зъби ...

# 401
  • Канада, Монреал
При нашия педиатър ходихме. Каза, че му било зачервено ухото, направи му обстоен преглед - дишане, гърло и т.н.. Вече е на възраст, не знам дали винаги има правилна преценка, но второ мнение трудно се взима тук....Мерси за идеята за Тайни тотс Simple Smile) Антибиотикът ни е за 5 дни.

# 402
  • Vaudreuil Canada
Антибиотикът ни е за 5 дни.
Точно това че е за 5 дни ме притесни - ние имахме проблем с първия отит на баткото когато не го доизлекуваха с кратко антибиотично лечение - после се пообразовах ама белята беше направена. Последва нов отит много скоро след първия и се зацикли.
Накратко до месец и половина след отит трябва всичко да е изчистено ако не се изчисти значи има запушване на ушен канал или е много тесен, освен че до 5-годишна възраст са хоризонтални, което също пречи за изтичането. В такъв случай всяко следващо боледуване почти задължително прераства в отит. За дете което ходи на градина сред вируси се получава омагьосан кръг.
Затова макар и рядко да го казват самите доктори се препоръчва да се мине повторен преглед след свършване на антибиотика даже около месец след започването му за да сте сигурни, че всичко е изчистено.

По принцип отита не се забелязва винаги в началото на боледуването често се проявява чак след 3-4 дни боледуване казвам го информативно за незапознатите с тази дребна подробност.

# 403
Здравейте, момичета! Отдавна не съм се появявала. За отита да кажа - четох много по въпроса, защото преди 3-години пропуснахме да дам антибиотик при отит на тогава 4-месечното ми бебе. В интерес на истината, забавихме се с посещението при педиатъра с 2-3 дни, основният проблем на бебето беше бронхиолит, водих го в спешното, но сестрите като ми казваха, че показателите за кислород в кръвта са добри, се отказвах да чакам с часове и си тръгвах, и когато накрая все пак го видя педиатър, установи му отит и му предписа антибиотик, бебето вече беше свалило температурата, т.е. беше започнало да се оправя от само себе си. За прекаляване в лечението на отита с антибиотици се говори не от вчера, още тогава прочетох, че има педиатри, които при деца над 2 години не изписват автоматично антибиотик при отит. Е, ние късмет с такъв педиатър нямаме, но е факт, че вече се сменят нагласите сред медицинското съсловие. Ето при един бърз сърч какво излиза:
http://www.cbsnews.com/2100-500166_162-525211.html
http://www.msnbc.msn.com/id/16140545/ns/health-childrens_health/ … ons/#.UMvke3eWT3U
http://brown.edu/Administration/News_Bureau/2000-01/00-105.html
http://www.nytimes.com/ref/health/healthguide/esn-earinfections-ask.html

Тук могат да се намерят и полезни съвети за това какво да се прави.

# 404
  • На бял кон в Pierrefonds
kiko-1 и аз получих картичката. Огромно благодаря! Пожеланието е страхотно, а почеркът направо ми разтопи сърцето, върна ми толкова мили спомени как ни учеха да пишем ръкописно. За жалост са ми останали само спомените, защото моят почерк сега е ужассссс....но ще видите де, тези на които съм пратила картичка, моля за извинение  Embarassed.

TariliMom и на теб благодаря. Много красива картичка за нас, а за децата е толкова сладурска, че Рони веднага си я прибра.

За вътрешен отит и аз съм ЗА антибиотика, от опита, който имам, друго не помага. Риска е да стане късно и после да се изпият 2-3 антибиотика за едно и също нещо. По принцип на нас са ни лекували отит със Зитромакс/Азитромицин, който се приема 5 дни. Той е с последващо действие още 5 дни след приема. Аз съм пробвала всичко с отитите - и изчакване и бързо даване на антибиотик, в крайна сметка зависи от детето. В повечето случаи ако е първи отит - може да се види как ще се развият нещата, но ако детето има "история" не бих рискувала, много често в ушите остава течност, която в крайна сметка се инфектира.
Ако отита е външен в аптеката продават капки Полиспорин, които са за очи и уши. Те са обезболяващи с малко антибиотик.

Lady_Cherie ако даваш антибиотици е добре да даваш и пробиотици, за да не се разстройва стомахчето.

Кажете тези от вас, които сте изпращали това заявление и декларация за освобождаване от здравни осигуровки, изпращахте ли и копие от паспорт или друг документ? Аз паспорт нямам вече, а друг документ не се сещам какъв може да се използва за доказателство, че съм напуснала страната.

Общи условия

Активация на акаунт