Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 578
  • 774
  •   1
Отговори
# 270
Сега прочетох в указанията за този документ от ГРАО. Той се изисква само ако има несъответствие или лисващ ЕГН в представените документи. При несъответствие в имената, но при съответствие в ЕГН се попълва декларация за идентичност на лице с различни имена (по образец).

# 271
  • София
И ние май ще ходим утре в Сердика.

Понеже темите са 11... нямам време да изчета всичко, затова направо ще питам: Може ли да се кандидатства само с диплома за висше? Или е задължително и двете да представяме?
Защото в средното си бях в паралелка със засилено изучаване на английски и общо от двете дипломи ми се събират към 1200 часа някъде. И май няма да ме одобрят....

Друг вариант е да се запиша на немски, но никога не съм го учила и се притеснявам, че като го уча само онлайн в къщи .. няма да мога да покрия минимума от 60%  Thinking
Някоя от вас подготвяла ли се е дистанционно?

# 272
Здравейте и от мен! Да споделя и аз днес успях да се вредя във Варна.Отидох в 8ч. и бях 77 по ред, като успях да мина към 12ч. За тези, които мислят утре да подават документи, ще приемат след 13ч. Има такова съобщение пред АЗ.

За ул. Шипка става въпрос нали?

Благодаря ти че сподели. Мислех утре да ходя.
Става въпрос за Бдин-6 . На Шипка не приемат документи.

За подалите документи във Варна- гледат ли за надписа " Инвестираме... " ? след принтиране и на мен не ми излезе

# 273
Maxuel, много благодаря за информацията  Hug
Радвам се, че съм била полезна Grinning Никак не е приятно да се размотаваш, особено ако си и на работа.

# 274
От сутринта се опитвам да отворя списъка с доставчици и не мога. Освен АС Вавилон, друга автошкола в София има ли? Ако имате инфо, моля, драснете на лични!

И друго питане имам. Приготвила съм нот. заверено пълномощно на човек, който да ме представлява при подаването на документите. Дали да очаквам проблеми или ще ми приемат заявлението?

# 275
Защото ми харесва, а и се занимавам с това от известно време. Надявам се с курса да науча допълнителни неща и да се дообразовам  Wink
дано да не ставам нахална, но пак ще питам. този курс повече с към творчество и рисуване ли е насочен или при него се учат и доста практически неща за изработване на уеб сайт. видях че някъде е засегната тази тематика. този курс за програмист е доста повече насочен към създаването на сайтове, но като чета какво се учи там и  #Crazy. а от към изкуство нищо не е включено. ако не е много нахално в коя сфера използваш тези знания, в какво ти помагат?  newsm78 Praynig
благодаря ти за предния отговор, питам защото и аз се опитвам да се ориентирам, кое ще ми е най полезно.
По принцип би следвало да се научиш да правиш банери за уебсайтове, оформление и т.н. Но самото изработване е с HTML, или със софтуер като Joomla например. Не знам какво точно имаш ти  предвид под създаване на сайтове.  Hug
Ето например какво предлага този доставчик за Гр.дизайн http://www.domex-consult.eu/specialnosti/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%8 … 0%B0%D0%B9%D0%BD/

# 276
  • София
Сега прочетох в указанията за този документ от ГРАО. Той се изисква само ако има несъответствие или лисващ ЕГН в представените документи. При несъответствие в имената, но при съответствие в ЕГН се попълва декларация за идентичност на лице с различни имена (по образец).

Успях да говоря с Агенция по заетостта - такъв документ се изисква само, ако има промяна в името И липсващ ЕГН в дипломата. Това касаело хора, на които са им променяни имената. Ако липсва само ЕГН , а името съответства - не се иска никакъв допълнителен документ.

# 277
Относно прословутия надпис "Инвестира във ващето бъдеще!''

Преди малко ми звъня колежка, която е подала документи в БТ Младост, гр. София. От там изрично са им казали, че от днес има нови бланки с този надпис. Няма да приемат от стария вариант.
Всички подали вчера, от които съм и аз, след като минат одобрение ( дай боже  baby_neutral) ще им изискат нови попълнени с надписа!
 #Crazy

Така че, дерзайте и бъдете подготвени! Успех на всички! Grinning

# 278
Някой от Бургас има ли подал документи? Ако може да сподели впечатления.
Утре мисля да ходя до БТ, но ако има километрична опашка не знам как ще стане, все пак съм на работа и няма начинда отсъствам няколко часа.

Ако позволите и едно друго питане. Имам колега, който все още е с основно образование и в момента учи за средно, вечерна форма. Дали това би било проблем? Не видях някъде да пише, че не може да се кандидатства с диплома за основно, но пък в заявлението го има като отметка, та предполагам че не би трябвало да има проблем.

Успях да говоря с Агенция по заетостта - такъв документ се изисква само, ако има промяна в името И липсващ ЕГН в дипломата. Това касаело хора, на които са им променяни имената. Ако липсва само ЕГН , а името съответства - не се иска никакъв допълнителен документ.
При мен и на двете дипломи няма ЕГН - само име и рождена дата. От прочетеното разбирам, че няма да имам нужда от документ от ГРАО, тъй като нямам промяна в имената.

# 279
  • София
При мен и на двете дипломи няма ЕГН - само име и рождена дата. От прочетеното разбирам, че няма да имам нужда от документ от ГРАО, тъй като нямам промяна в имената.

да, ако трябва да цитирам името и тел. на служителката от АЗ, която го каза,
ако правят проблеми в БТ - да се обаждат на тази служителка

# 280
Здравейте, интересува ме дали има курс за вътрешен одитор. Никъде не видях да се предлага от доставчиците...

# 281
Запис, аз днес  успях да подам. Не ми се отваря обаче линка за доставчиците, да ми препоръчате може и дистанционно митническо и данъчно обслужване?

# 282
Голямо объркване с този документ от ГРАО. Преразказвам (отново) написаното в указанията на заявлението:

- ако има разлика в имената (настоящите и тези в представените документи) се представя само собственоръчно попълнена декларация по образец за идентичност на лице с различни имена. Съвсем стандартна процедура, широко прилагана.
- ако има несъотетствие в ЕГН между действителното и това в документите или липсва ЕГН тогава се взема документ от ГРАО. Т.е. ако в някои от документите има само дата на раждане и няма ЕГН, следва да се представи такъв документ.

Кой какво казал по телефона едва ли е важно, има си официални указания.

# 283
Може и да се повтарям с по-горни постове , но се връщам от бюрото по труда.
Има нови бланки !!! Най отдолу има някакво ново изречение, ако не са новите бланки няма да ви вземат документите !
Другото което е носете и двете дипломи и от средното и от висшето. Подсписвате се и пишете вярно с оригинала на всички копия от всички страни !

Дано да съм помогнала на някого . Успех !

# 284
Може и да се повтарям с по-горни постове , но се връщам от бюрото по труда.
Има нови бланки !!! Най отдолу има някакво ново изречение, ако не са новите бланки няма да ви вземат документите !

В сайта на агенцията по заетостта ги има новите бланки.

Общи условия

Активация на акаунт