Боя за коса - Вlondе 30- Клуб на блондинките

• 96 247
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
А моя опит, макар и минимален, показва точно обратното: с боята се сдобих много лесно, но смесването и пропорциите, както и нанасянето ми бяха сложни и доведоха до нежелан резултат.
Какво  точно ти беше сложно?
В инструкциите към боята пише с какъв оксидант какво изрусяване се получава, също пише колко оксидант трябва да се сложи. Пише и при кой номер колко коректор може да се сложи, както и колко време трябва да престои боята. Пише и как се прави потъмняване на косата....всичко си пише, само трябва да се прочете.  Wink
За пропорциите се използва купичка и мерилна чашка. Може да се използва и кухненска везна.
Важно е боята да бъде смесена добре и след това се може с четка, а не с пръсти - това не е шампоан или балсам, а боя
Прочетох подробно инструкциите на български и английски, ползвах мерилни уреди и четка за боядисване. Не съм направила нищо грешно по указания и все пак не се получи. Peace

# 331
  • У дома !
Здравейте! Да попитам от балсамите на Престиж,кой цвят става за руса коса? Аз в момента съм между 8 и 9 на Кюн,много ми рижавее и се чудих да ли да не пробвам да матирам с Престиж. Thinking

# 332
Прочетох подробно инструкциите на български и английски, ползвах мерилни уреди и четка за боядисване. Не съм направила нищо грешно по указания и все пак не се получи. Peace
Не се е получило защото не си избрала подходящата боя - това ти е била грешката
При самото смесване няма абсолютно нищо сложно при положение, че имаш мерилни уреди.
За да се получи равномерен цвят, трябва косата да се намаже с четка - равномерно и бързо, а това не всеки го умее и точна заради използването на четка, много дами предпочитат да си изсипят непрофесионалната боя върху косата и да я размажат с пръсти  ooooh! Rolling Eyes
Професионалните бои дават много повече възможности, но все пак човек трябва предварително малко да почете и да се информира, преди да пристъпи към закупуване на боя и боядисване. В Интернет е пълно с всевъзможна информация и снимки

# 333
В и С, според мен откъм техника се справих, защото цвета се получи равномерно, въпреки че не беше желания цвят. Но ако трябва да избирам между мус бои и обикновени професионални или не, предпочитам мус боите.

# 334
Harukaze, при обикновените, както ти ги наричаш, професионални бои крайният резултат е предвидим, а при непрофесионалните е доста трудно да се каже, какво би се получило накрая.
Когато една коса се изрусява е много важно да не се боядисва цялата при всяко боядисване и трябва да се намажат само корените, а това няма как да стане с една мус боя. 

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 14:03 от B & C

# 335
В масовите магазини и супермаркетите ми прави впечатление,че мусовете са в наличност винаги само тъмните цветове от ниво 8 надолу.B&C е права,че тези бои са напълно неподходящи,когато говорим за изрусяване и поддържане на рус цвят.Аз използвах мус когато потъмнявах цвета на косата си за първи път и не повторих повече.По удачен вариант тогава ми се стори безамонячните бои,точно за да запазя косата си в добро състояние.После открих професионалните бои ,тази тема и редица руски сайтове и всичко се промени

# 336
Здравейте! Да попитам от балсамите на Престиж,кой цвят става за руса коса? Аз в момента съм между 8 и 9 на Кюн,много ми рижавее и се чудих да ли да не пробвам да матирам с Престиж. Thinking
   Перления, сребърния .....
   Но матират много слабо . Според мен изобщо не решават проблема .

# 337
Привет момичета. Реших най-накрая да се запиша при вас. Преди години бях руса за няколко месеца, до това лято бях кестенява.Реших да си направя кичури и станах почти цялата руса,бях много светло руса няколко месеца. Последно бях с този цвят
http://prikachi.com/images/473/5493473g.jpg
Не знам,защо реших да се боядисам кестенява....не мога да се гледам вече с кестенявото. Изчаках да се поотмие цветът и днес си взех един блондор и боя....знам,че  ще си разсипя косата,но не мога да се гледам така...стискайте палци. утре ще споделя резултата

# 338
  • София
Valia Stankova цветът ти е бил страхотен, дано се получи пак с минимални поражения за косата  Hug

# 339

Рижавее ти защото имаш червен пигмент в косата и това няма как да се оправи с Престиж....

# 340
Valia Stankova цветът ти е бил страхотен, дано се получи пак с минимални поражения за косата  Hug

Благодаря ти, и в интерес на истината тогава се боядисах с някаква измислена боя Визаж  Thinking. Не ми харесваше,че в началото зеленееше цвета,но като се поизми дори нямаше нужда от матиране. Сега определено си мисля,че ще стане много светла,но като за начало става. Поколебах се дали да не взема розово русо на Гарниер,но ме хвана малко шубето,ще се радвам ако някой се е боядисвал с този цвят да каже дали много розовее Simple Smile

Пълен провал  ooooh! ooooh! ooooh! http://prikachi.com/images/284/5494284r.jpg

Интересното е,че по края боята покри много добре,а към корените оранжавее...... уффф, много ми е криво. Утре сутринта ще ида да си купя друга боя. Предложете някое тъмно русо на Garnier Natural което ще хване със сигурност върху това?

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 23:46 от Valia Stankova

# 341
  • Чукарландия
Момичета, да попитам: поръчах си боя Матрикс, 10А, но (който не чете описанията) съм си взела безамонячна. Поправих си грешката и си поръчах в последствие и Matrix Socolor, но въпросът ми е за безамонячната: дали да я ползвам, с какъв окислител се смесват безамонячните бои, има ли някакви особености при ползването им и какъв е ефекта при боядисване с безамонячни бои? Каква е разликата между без и със амонячните бои. Или по-добър вариант ще е да я пусна в размените и да не я ползвам?!? Hug

ПП Досега не съм се боядисвала с безамонячна боя, та затова съм в чуденка. newsm78

Моля, някой да сподели има ли нещо по-специално или различно при ползването на безамонячна боя в домашни условия? Praynig

# 342
Момичета, да попитам: поръчах си боя Матрикс, 10А, но (който не чете описанията) съм си взела безамонячна. Поправих си грешката и си поръчах в последствие и Matrix Socolor, но въпросът ми е за безамонячната: дали да я ползвам, с какъв окислител се смесват безамонячните бои, има ли някакви особености при ползването им и какъв е ефекта при боядисване с безамонячни бои? Каква е разликата между без и със амонячните бои. Или по-добър вариант ще е да я пусна в размените и да не я ползвам?!? Hug

ПП Досега не съм се боядисвала с безамонячна боя, та затова съм в чуденка. newsm78

Моля, някой да сподели има ли нещо по-специално или различно при ползването на безамонячна боя в домашни условия? Praynig
Няма нищо специално освен оксидантът - за тях си има специален
Ако ще правиш корени най-вероятно нищо няма да стане, но за освежаване на дължините става

# 343
  • Чукарландия
Благодаря, B & C!

Смятах да се боядисвам с не: и корени и дължини. Значи няма да я ползвам. Whistling

# 344
Благодаря, B & C!

Смятах да се боядисвам с не: и корени и дължини. Значи няма да я ползвам. Whistling
Не бързай да се отърваваш от нея и не се ядосвай, че си си я купила.
Може един ден да решиш да си освежиш цвета на цялата коса и да се намажеш с нея.

Общи условия

Активация на акаунт