Боя за коса - Вlondе 30- Клуб на блондинките

• 96 193
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Виж на първа страница,момичетата са обяснили подробно процеса препигментация Peace

# 376
  • Пловдив
Момичета, искам да ви питам, четох досега за маслените маски и за обезцветяване с римувър.

Положението при мен е следното, естественият цвят ми е тъмно рус/светло кестеняв, 7-8 години руса, цвят към 9. След това сложих 4 пъти боя 7. Пробвах да сложа пак по-светло обаче върху тъмното не хваща,а само в корените. Дайте съвет, да го чакам ли да падне тъмното, или ще си стои, докато израсте? С тези маслени маски дали има шанс да падне поне 1 тон?

В интерес на истината сега цветът горе-долу ми харесва и не ми се рискува с нещо, което би ми изгорило косата, но ако има вариант да падне, без да я увредя, ще съм по-доволна.

# 377
  • В полите на Пирин планина
От маслените маски няма да си повредиш косата, даже напротив - ще придобие по-добър вид. Спокойно може да сложиш и жълтък, щом искаш да сваляш цвят. Има и една тема за изсветляване с витамин С - момичетата пишат, че също действа и не уврежда косата. Римувър-а със сигурност не е безвреден, все пак е химия. От начало може и да не видиш проблеми с косата, но в последствие ще се прояви във вида й многократното третиране.
Аз съм изсветлявала дължините, боядисани със 7-ца с боядисване с 9-ка, като започвам от тях, оставям ги намазани около 10 минути и след това мажа корен. Моята коса така се изравни като цвят, защото корените ми бяха по-светли от дължините. И моята естествена коса е около 7-ца.

# 378
  • У дома !
Момичета,по какво се разбира точно да ли имам алергия към дадена боя? Миналата седмица бях на фризьор.Боядисаха ме с 10 номер на Матрикс....косата ми след първото измиване все още ухае приятно на боята.....но от както ме боядисаха непрекъснато се чешам като крастава.....гърдите,корема,гърба,раменете.......само краката не ме сърбят и дупето Laughing......по тялото не са ми излязли пъпки или някакви петна....просто много ме сърби и от самото чешане с ноктите ставам за момент на червени черти....но после изчезват....та се замислих дали съм получила някаква реакция от боята Thinking?
Другото ми питане е : понеже ми боядисаха само корените и цвета по дължините ми е като избелял,ако взема кастинга на лореал с някакъв рус цвят да ли ще мога да си освежа като цяло косата или просто следващия път да накарам да ме боядисат цялата......?

# 379
Добър ден момичета! Записвам се и аз в темата.
От близо 2 г. се боядисвам с една боя на алфапарф- Еволюшън № 11.02 платина. Хубавото е че на мен не ми става толкова сива. Лошото е че е много селна и направо на моменти косата ми стои като изгоряла. Пробвала съм и с други бои но коренът ми остава жълт. Явно че косата ми трудно хваща боя. Искам да се боядисам с Маджирел 902 но не зная дали ще се получи. Моля ако някоя от вас е със същия проблем и е ползвала Маджирел да даде повече инфо. Приемам и препоръки за др. видове боя. Хубав ден за сега.  bouquet

# 380
Elliq,Маджирел жълтее доста,всичките цветове.Не е нито щадяща,нито силна,нито трайна...Опитай с Колестон  -специалните руси нюанси,а също и много момичета са доволни от Кюн.  bouquet

# 381
  • Чукарландия
Момичета, може ли да се смеси 10-ка (напр. 10AV Extra Light Blonde Ash Violet, Matrix) с 12%-ен окислител? И какво би се получило? Искам да изсветля основата. В момента съм десятка, но ми жълтее. За корени и дължини, различен окислител ли да ползвам? Hug

# 382
TiFoNi аз също съм изпадала в подобни състояния след боядисване с боя и тогава си взимам по една таблетка  Aerius/противоалергично/.

elliq и аз съм такава дилема ,не знам вече какво да правя. Но Мажиблонд със сигурност ще ти жълтее. Решила съм да дам последен шанс на Кремер или Колестон. Не знам обаче дали при мен проблема не е ,че използвам 12% окислител и се колебая да опитам с 9 % макар и да не получа толкова светъл цвят поне да не жълтее. newsm78 Ако не се получи и с тези бои ще си правя тъмни кичури и така постепенно ще се превърна в брюнетка ,колкото и да не ми се иска ...но просто останах без коса и скалп.

# 383
  • Русе
Аз предния път реших да изпробвам 9/16 на Колестон -   светлорусо пепелно виолетово, обаче не се сещам 9 или 12% окислител, стана доста светло русо, красиво, но и доста оранжавеещо в корените....от пепел и виолет почти нямаше следи....  Laughing  Да отбележа, че сложих боята на 7-ца основа и 8-ца дължини.....моят извод е, че без коректор в боята няма как да стане добре........ newsm78
Миналата година, когато ходех да ме бодисват в салон с Кюн - 1517, никога не оранжавеех или жълтеех, но мацката все добавяше по малко лилавичко в боята...  Mr. Green

# 384
  • Пловдив
От маслените маски няма да си повредиш косата, даже напротив - ще придобие по-добър вид. Спокойно може да сложиш и жълтък, щом искаш да сваляш цвят. Има и една тема за изсветляване с витамин С - момичетата пишат, че също действа и не уврежда косата. Римувър-а със сигурност не е безвреден, все пак е химия. От начало може и да не видиш проблеми с косата, но в последствие ще се прояви във вида й многократното третиране.
Аз съм изсветлявала дължините, боядисани със 7-ца с боядисване с 9-ка, като започвам от тях, оставям ги намазани около 10 минути и след това мажа корен. Моята коса така се изравни като цвят, защото корените ми бяха по-светли от дължините. И моята естествена коса е около 7-ца.
Благодаря ти за включването   bouquet Зачетох се за маските, които си ми препоръчала и така и ще направя.

# 385
Аз предния път реших да изпробвам 9/16 на Колестон -   светлорусо пепелно виолетово, обаче не се сещам 9 или 12% окислител, стана доста светло русо, красиво, но и доста оранжавеещо в корените....от пепел и виолет почти нямаше следи....  Laughing  Да отбележа, че сложих боята на 7-ца основа и 8-ца дължини.....моят извод е, че без коректор в боята няма как да стане добре........ newsm78
Миналата година, когато ходех да ме бодисват в салон с Кюн - 1517, никога не оранжавеех или жълтеех, но мацката все добавяше по малко лилавичко в боята...  Mr. Green

Оранжевото в корените зависи от цвета на косата ти, а не от боята Wink

# 386
  • Чукарландия

Оранжевото в корените зависи от цвета на косата ти, а не от боята Wink

"Понякога силният оксидант наистина засилва ефекта на ' жълтеенето' при изрусяване ,особено изрусяване на тъмна коса в корените." - цитирам dachita. Peace

# 387
Благодаря ви за отговорите момичета Ивайла 1302 и Джеси. Явно че моята коса по трудно се подава на по-щадящи бои. Единствено с горестоменатата боя косата ми няма разлика корен-връх. Явно ще трябва да продължа с нея, но да започна да си вземам професионални маски и кристали за подържането на косата. Вие каква козметика ползвате? Дайте мнения и повече инфо? Аз в момента ползвам една чеснова маска на "Baccara"-за възстановяване и бърз растеж. А След това слагам Арганов флуид. Това е засега. Хубав ден.  bouquet

# 388
Здравейте, преди дни бях руса боядисвах се с палете c9,косата ми имаше и едни по бели кичури,цвета ми харесваше единствения проблем че останах почти без коса за близо 6 месеца...може би защото в боята има перхидрол...или нещо др. от което ми капе косата,та реших да потъмнея цвета един два тона и да сменя боята-взех лореал мус номер 700-(пише че не съдържа перхидрол)-рус...,да ама не ,станах тъмно шоколадова а корените ми червеникави...но косата ми стана много мека и жива...моля дайте съвет след като падне малко цвета с какво да се боядисам за да стана по светла но в боята да няма перхидрол...

# 389
Благодаря ви за отговорите момичета Ивайла 1302 и Джеси. Явно че моята коса по трудно се подава на по-щадящи бои. Единствено с горестоменатата боя косата ми няма разлика корен-връх. Явно ще трябва да продължа с нея, но да започна да си вземам професионални маски и кристали за подържането на косата. Вие каква козметика ползвате? Дайте мнения и повече инфо? Аз в момента ползвам една чеснова маска на "Baccara"-за възстановяване и бърз растеж. А След това слагам Арганов флуид. Това е засега. Хубав ден.  bouquet
Аз използвам  много неща,зависи как стилизирам косата.Шампоан,маска и крем без отмиване Абслют рипеър,коприна на Чи,Комплекс рипеър Уна на Роланд,термозащита ....В съседната тема за професионалните продукти ще намериш и още много други предложения.Можеш да правиш и протеинова терапия,ако счетеш за необходимо. Hug

Общи условия

Активация на акаунт