Боя за коса - Вlondе 30- Клуб на блондинките

• 96 179
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Не знам до колко има вързка, но доста хора са споделяли същото , както и личните ми наблюдения показват същото. Бях с 4 бели косъма на бретона и след като се боядисах и станаха цял сноп бели косми. Wink

# 466
Troy,номера,който ползваш не е от суперизсветляващите и за това се смесва с окислител 1:1 Peace

# 467
Благодаря, май за сега ще се откажа от боядисването. А дали е същото положението и с безамонячните бои? Те нещо като оцветител ли са?

# 468
Благодаря, май за сега ще се откажа от боядисването. А дали е същото положението и с безамонячните бои? Те нещо като оцветител ли са?
Тъкмо щях да ти препоръчам да опиташ с безамонячна,изпревари ме Laughing.Няма никаква връзка между побеляването и боядисването .Ранното побеляване на косата е генетично заложено Peace

# 469
  • София
Troy,номера,който ползваш не е от суперизсветляващите и за това се смесва с окислител 1:1 Peace
+1
суперизсветляващите на Колестон са 12-ките  Peace

# 470

Все същата ... първите ми опити бяха с шампоан оцветител  Mr. Green

# 471

Няма връзка между ббоядисването и побееляването до колкото ми е известно. По-скоро заради самия процес на боядисване в един момент започваш да сии забелязваш по-ясно побелелите косми, които са си там и без това.
Безамонячните бои работят на същия принцип ккато амонячните. Единствено 100% натуралната къна не е на същия принцип защото обвива косъма с пигмент, вместо да го подпъхва под люспиците.

# 472
Ако се къносам, след това мога ли да се боядисам или трябва да чакам да ми израсте нова коса?

# 473
Ако се къносам, след това мога ли да се боядисам или трябва да чакам да ми израсте нова коса?
До колкото знам абсолютно е забранено.Надали някой фризьор би се навил като рабере,че си къносана.Изчакай!

# 474

Не, не може, както казах, къната обгръща косъма с филм, а боята се подпъхва под люспиците му. Но ако единственото, кеото те спира да се боядисваш е мита, че ще побелееш по0бързо, нямаш грижи, боядисвай си се , няма да побелееш по-бързо, мит е както казах.

# 475
Аз се боядисвам от 13-14 години, предимно в русата гама, нямам бели косми все още  Peace

# 476
Загубата на цвета на косата се дължи на постепенното намаляване на производството на меланин в луковицата на косъма.

Изрусяването и боядисването променят структурата на косъма , защото при тях боята и продуктите трябва да проникнат през кутикулата до кортекса, който е мястото на тяхното действие.

При побеляването проблема е на ниво скалп , а при оцветяването на външно ниво - косъм.

Не виждам връзка между двете неща. Козметичните процедури не увреждат космената фоликула вътре в скалпа, така  че не причиняват загуба на коса или побеляване.

Естественно както всяко нещо и тук има и изключения и трябва да бъдем внимателни . Само сериозно химическо изгаряне , достигащо до кожата на скалпа, което разрушава клетките на фоликулата , може да причини проблеми ( особено косопад).Такива изгаряния най-често могат да се получат при безразборно и неправилно използване на продукти за къдрене и изправяне на коса.

10 години съм се боядисвала с черна боя и още 12 години с руса. Wink  За сега нямам бели косми ( ген !) , сериозен косопад съм имала след раждане и операция. Peace

# 477
И двте  не четете Simple Smile
Става въпрос след като вече имаш няколко косъма бяла коса и почнеш да се боядисваш сякаш белите косми се увеличават и това не е само мое наблюдение.
Много неща нямат обяснение и за мен това е едно от тях Wink

# 478
  • Чукарландия
Искам да попитам: Ако смеся 10AV на Матрикс с 12%-ен окислител в съотношение 1:2, ще се получи ли по-голямо изсветляване или само суперизсветляващите бои се смесват с оксидант 12%?

Да повторя въпроса си. Praynig
Дали и цветът ще се получи - пепелно-виолетово? Hug

# 479
Момичета, да споделя, искаше ми се да избегна Ефасор-а и затова пробвах с витамин Ц, след това с американския шампоан. Ами, честно казано смъкнах малко боя и поизсветля косата,но ест на мен не ми е достатъчно, затова май ще си поръчам Ефасор.  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт