Лъчист или електрически конвектор?

• 71 131
  • 156
  •   1
Отговори
# 30
Не драги, но докато аз споделям опит с различни отоплителни уреди в тема за отоплителни уреди, ти размахваш пръст и се опитваш да натриваш носове с някакви твои спомени от уроци по физика в училище и поредната идея за световна конспирация, манипулиране на населението и тем подобни фантасмагории.
Не, няма световна конспирация, няма под вола теле, включваш уреда и за разлика от маслен радиатор той започва веднага да излъчва и след минути мебелите в помещението са приятни на допир, не излъчват студ, след половин час ледените стени и под не са ледени... Кое не разбра?
"Започва да топли веднага" съм го дообяснила в същото изречение, "но уредът започва да топли веднага и за разлика от алтернативните методи усещането за комфорт и топлина се случват много по-бързо, няма го това усещане за студ след 5 часа топлене, каквото има при другите отоплителни уреди - леден стол, леден под, ледени завивки...Всички мебели се затоплят (и не, не се нагряват до червено, та на плазмата нищо няма да й се случи, споко, просто са приятни на допир и не излъчват студ), подът и стените също."
Да, другите уреди също започват да харчат ток веднага, но това не означава, че на теб ти става по-топло с натискане на копчето, нали?
С този уред ми става топло много по-бързо, това е.

ПП. Можеш да разсъждаваш колкото си искаш, но бъди така добър да се придържаш към темата и да използваш аргументи, а не да правиш личностна характеристика на тези, които не са на твоето мнение.
Тъпо е.

Относно названието на уредите ми е все тая, ако искат и совалки да ги кръстят, мен ме интересува какво вършат за колко пари.

Можеш да продължиш МАЛОУМНИТЕ СИ ПИСАНИЯ седмици наред.

Уроците по физика ряпа да ядат. Важно е какво сме купили и дали ни харесва. Как, защо и с какви разходи топли няма значение. Каква е мощността му-също. Дали околните стаи са топли или не чак толкова-също няма значение. Направо култово! Така са се изразили и други колеги по-нагоре. Както виждаш не всички са толкова неграмотни и безочливи в рекламата на такива ЧУДЕСА НА ТЕХНИКАТА. Няма конспирация, има САМО БЕЗОЧЛИВА РЕКЛАМА!
След половин час не били ледени стените! И това е култово! Даваш ли си сметка каква мощност е необходима, за да се осъществи? И каква консумация на енергия означава? Май с мощността трябваше да започнеш. Наясно ли си с понятието "плазма"?

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 14:54 от vl

# 31
Не драги, но докато аз споделям опит с различни отоплителни уреди в тема за отоплителни уреди, ти размахваш пръст и се опитваш да натриваш носове с някакви твои спомени от уроци по физика в училище и поредната идея за световна конспирация, манипулиране на населението и тем подобни фантасмагории.
Не, няма световна конспирация, няма под вола теле, включваш уреда и за разлика от маслен радиатор той започва веднага да излъчва и след минути мебелите в помещението са приятни на допир, не излъчват студ, след половин час ледените стени и под не са ледени... Кое не разбра?
"Започва да топли веднага" съм го дообяснила в същото изречение, "но уредът започва да топли веднага и за разлика от алтернативните методи усещането за комфорт и топлина се случват много по-бързо, няма го това усещане за студ след 5 часа топлене, каквото има при другите отоплителни уреди - леден стол, леден под, ледени завивки...Всички мебели се затоплят (и не, не се нагряват до червено, та на плазмата нищо няма да й се случи, споко, просто са приятни на допир и не излъчват студ), подът и стените също."
Да, другите уреди също започват да харчат ток веднага, но това не означава, че на теб ти става по-топло с натискане на копчето, нали?
С този уред ми става топло много по-бързо, това е.

ПП. Можеш да разсъждаваш колкото си искаш, но бъди така добър да се придържаш към темата и да използваш аргументи, а не да правиш личностна характеристика на тези, които не са на твоето мнение.
Тъпо е.

Относно названието на уредите ми е все тая, ако искат и совалки да ги кръстят, мен ме интересува какво вършат за колко пари.

Можеш да продължиш МАЛОУМНИТЕ СИ ПИСАНИЯ седмици наред.

Уроците по физика ряпа да ядат. Важно е какво сме купили и дали ни харесва. Как, защо и с какви разходи топли няма значение. Каква е мощността му-също. Дали околните стаи са топли или не чак толкова-също няма значение. Направо култово! Така са се изразили и други колеги по-нагоре. Както виждаш не всички са толкова неграмотни и безочливи в рекламата на такива ЧУДЕСА НА ТЕХНИКАТА. Няма конспирация, има САМО БЕЗОЧЛИВА РЕКЛАМА!
След половин час не били ледени стените! И това е култово! Даваш ли си сметка каква мощност е необходима, за да се осъществи? И каква консумация на енергия означава? Май с мощността трябваше да започнеш. Наясно ли си с понятието "плазма"?

Vl, безнадеждна борба с вятърни мелници е това. Ако някой вземе че се върже на глупостите на 'нова' и тем подобни рекламни агенти, то той и без това си е толкова повреден в главата, че по-добре да му вземеш парите да не прави глупости с тях.

# 32
Може ли да пуснете линк към уредите, които обсъждате, че ми стана интересно, не сте ги ползвали, поне виждали ли сте техни характеристики или нещо друго, преди да заключите, че такова животно нема.

Това са част от предложенията на пазара за ИЧ отоплители, ако искате да обсъдим тях, а не потребителите:
http://www.infraswiss.bg/joomla/bg/oekoswiss
http://www.pestimenergia.bg/infraheat-white.htm

Ето още нещо, съвсем различно като цена и мощност, но претендиращо да работи по сходен начин:  newsm78

http://get.bg/product_info.php?products_id=104746

ПП. Много е елементарно подобно мислене, но затова пък с претенции- който е изразил положително, а не отрицателно мнение за нещо си, значи е рекламен агент.
Темите са и за обсъждане, не само за оплюване.  Peace

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 15:21 от нова

# 33
Може ли да пуснете линк към уредите, които обсъждате, че ми стана интересно, не сте ги ползвали, поне виждали ли сте техни характеристики или нещо друго, преди да заключите, че такова животно нема.

Това са част от предложенията на пазара за ИЧ отоплители, ако искате да обсъдим тях, а не потребителите:
http://www.infraswiss.bg/joomla/bg/oekoswiss
http://www.pestimenergia.bg/infraheat-white.htm

Ето още нещо, съвсем различно като цена и мощност, но претендиращо да работи по сходен начин: newsm78

http://get.bg/product_info.php?products_id=104746

"Топловълновият отоплител FWW 2000 не затопля въздушните пространства, а отоплява тела и обекти с плътност, които са разположени в зоната обект на излъчваните топли вълни. Топлите вълни осигуряват комфортно чувство на топлина без прегряване на помещението и без създаване на въздушен поток и шум"-цитат от по-горния линк

Какво да кажем на това? Обикновената печка със същата мощност 2кW с какво е по-лоша? По-слабо топли или е по-шумна? Но не струва 189лева, нали? Тя студени вълни ли излъчва? Само въздуха ли топли?

Наистина е прав един колега като казваше, че от глупавите хора имало полза. На тях можело най-лесно да се вземат парите.

Човек като прочете или чуе за инфрасуис и въобще за ИЧ може свят да му се завие. Тръгнали да пишат за отопляема площ....Не площ, а обем! И то на какви цени.....И колко такива панела по 200-300W трябва да се наредят, за да се получи нещо? Явно трябва отново да напомням, че мощността, която ще използваме зависи от температурата, която желаем, от обема на помещението, от температурата на околните помещения......

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 15:29 от vl

# 34
От комплексари, които си вдигат стъпканото его по женски форуми и се дуят на "глупави хора", че и пишат с червено, за да ги забележат, ползата е никаква, обаче.
 Joy

ПП. Пуснах три линка, както и написах, да обсъдим разликата, но явно капацитетът ти не позволява да възприемаш повече информация, спирам със спама, ако се включи някой по-компетентен от теб ще  е полезно.

.И колко такива панела по 200-300W трябва да се наредят, за да се получи нещо? Явно трябва отново да напомням, че мощността, която ще използваме зависи от температурата, която желаем, от обема на помещението, от температурата на околните помещения......
[/b]

Има примерна оферта, публикувана в един от сайтовете, на мен пък ми е странно как така не знаеш колко такива уреда трябва да се сложат, а в същото време обсъждаш колко са неефективни?

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 15:34 от нова

# 35
От комплексари, които си вдигат стъпканото его по женски форуми и се дуят на "глупави хора", че и пишат с червено, за да ги забележат, ползата е никаква, обаче.
 Joy

ПП. Пуснах три линка, както и написах, да обсъдим разликата, но явно капацитетът ти не позволява да възприемаш повече информация, спирам със спама, ако се включи някой по-компетентен от теб ще  е полезно.

Ами ето, аз написах каквото трябва, чети! Ако искаш спори с мен!

Остава да ми обясниш думичката "комплексари". Предполагам, че тя идва от коплекс. А коплекс не означава нищо, ако не сме го конкретизирали. Напр. комплекс за малоценност, едипов комплекс и др.

Някои от нас участват във всякакви форуми, а не са ограничени само в този.
Ето, аз например днес имам дискусия и в един автомобилен форум, където колежките се броят на пръсти.  

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 15:48 от vl

# 36

Има примерна оферта, публикувана в един от сайтовете, на мен пък ми е странно как така не знаеш колко такива уреда трябва да се сложат, а в същото време обсъждаш колко са неефективни?

Боже, нямам думи! Как ще знам такова нещо? Мога да го знам за моя стая имайки предвид и останалите неща, които написах. Но по-принцип не мога да дам универсален съвет. Принципно са необходими kW, а не W.
И къде пиша, че не са ефективни??? Напротив, могат да бъдат ефективни, но не си струват парите.

# 37
Не е нужно да ми се оправдаваш защо пишеш в женски форум, карай го по-спокойно.

По принцип хората търсят взаимопомощ във форумите, търсят отговори на конкретни въпроси, никой не отваря тема с очакването някой мухльо да дойде да се прави на мъж и да му обяснява, че е тъп, щом не знае нещо и си е позволил да попита и да потърси други мнения.
Идеята на тези теми е да се споделят различни мнения, не да се налагат.
Твоите писания олекват много, защото са предимно личностни нападки и дори и някъде сред цялата плява да има верни неща, то при такава липса на комуникация и диалог не се забелязва нищо съществено.
За мен си беше чиста загуба на време.
Дано се включи някой компетентен и полезен човек.

# 38
Като писах, че може да се пробие, имах предвид, че може да се пробие с пирон, примерно при закачане на картина, и няма да се повреди, нито да даде дефект. В магазина редовно пускаме фолиото и го пробиваме, за да демонстрираме колко е безопасно и лесно за използване. И, моля те, престани да спамиш темите, разбра се, какво ти е мнението, няма никакъв смисъл да се пълни темата с такива писания... Не искам да те обиждам, но от постовете ти прозира не само яд и омраза, но и липса на възпитание.. (с което си спечелих още един гневен пост Simple Smile ).

# 39
предният пост беше към вл Simple Smile

# 40
Не е нужно да ми се оправдаваш защо пишеш в женски форум, карай го по-спокойно.

По принцип хората търсят взаимопомощ във форумите, търсят отговори на конкретни въпроси, никой не отваря тема с очакването някой мухльо да дойде да се прави на мъж и да му обяснява, че е тъп, щом не знае нещо и си е позволил да попита и да потърси други мнения.
Идеята на тези теми е да се споделят различни мнения, не да се налагат.
Твоите писания олекват много, защото са предимно личностни нападки и дори и някъде сред цялата плява да има верни неща, то при такава липса на комуникация и диалог не се забелязва нищо съществено.
За мен си беше чиста загуба на време.
Дано се включи някой компетентен и полезен човек.

А, не се оправдавам. Аз пиша във всякакви форуми без да се притеснявам. Ела и ти в автомобилните. Не виждам да дискутираш конкретно изделията, за които пусна линковете. Аз вече го направих, но явно не ти харесва моя коментар. И затова си преминала към нещо повече от лични нападки. Обърква се алъш-вериша ти. Ами то с НЕДОДЯЛАНИ НЕЩА не се прави алъш-вериш!
И за мен е загубено време. Но, ако все пак някой е научил нещо от тези мои писания мога да смятам, че е имало някакъв смисъл.
По-назад са се включили и други компетентни, но ти съвсем съзнателно се правиш, че не ги забелязваш.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 16:49 от vl

# 41
Като писах, че може да се пробие, имах предвид, че може да се пробие с пирон, примерно при закачане на картина, и няма да се повреди, нито да даде дефект. В магазина редовно пускаме фолиото и го пробиваме, за да демонстрираме колко е безопасно и лесно за използване. И, моля те, престани да спамиш темите, разбра се, какво ти е мнението, няма никакъв смисъл да се пълни темата с такива писания... Не искам да те обиждам, но от постовете ти прозира не само яд и омраза, но и липса на възпитание.. (с което си спечелих още един гневен пост Simple Smile ).

Защо не правиш принципна дискусия, каквато правя аз? Вероятно, защото това съвсем ще обърка продажбите......

Твоят спам не трябва да се брои, нали?

Точно ти ли ще ми говориш за възпитание? С тези БЕЗОЧЛИВИ И МАЛОУМНИ РЕКЛАМИ?

# 42
И, за твоя информация, за да не продължаваш да пишеш глупости, такива уреди, каквито очакваш някога да се появят отдавна има, това, че ти не си виждал или чувал не означава, че не съществуват, също като ИЧ отоплението. Joy
Не са от фантастичните романи, нито от световната конспирация. Joy

Сега с напредъка на технологиите може да се появи и възможност чрез нашия мобилен телефон да включваме отоплителните уреди преди да сме се прибрали вкъщи, за да бъде помещението затоплено, когато се приберем. Както и да настройваме включването и изключването почасово. Например някой час преди да се събудим да изключи, защото през деня не ни е необходимо.

Няма да пускам линк, че ще бъда обвинена в реклама и на тоз продукт. Joy

ПП. Между другото, сериозно ли подозираш всеки, който сподели, че си е купил нещо си и е доволен, че прави реклама?  Shocked
Ако споделя, че съм си купила керамичен плот с котлони, значи продавам керамични плотове? Shocked
Да не говорим, че аз дори не съм споменала марка, модел или магазин, откъдето съм пазарувала, нищо.

# 43

Сега с напредъка на технологиите може да се появи и възможност чрез нашия мобилен телефон да включваме отоплителните уреди преди да сме се прибрали вкъщи, за да бъде помещението затоплено, когато се приберем. Както и да настройваме включването и изключването почасово. Например някой час преди да се събудим да изключи, защото през деня не ни е необходимо.

ПП. Между другото, сериозно ли подозираш всеки, който сподели, че си е купил нещо си и е доволен, че прави реклама?  Shocked
Ако споделя, че съм си купила керамичен плот с котлони, значи продавам керамични плотове? Shocked
Да не говорим, че аз дори не съм споменала марка, модел или магазин, откъдето съм пазарувала, нищо.
[/quote]

Да, скоро чух, че в САЩ имало такива. Може и тук да са се появили, не зная. Но ИМЕННО в тази връзка обясних откъде може да дойде икономията. Тоест не пиша глупости, за разлика от теб. Правя съвсем  принципни коментари. И се възмущавам от ИЗМАМНИТЕ И ПОДВЕЖДАЩИ РЕКЛАМИ. "Топловълнов радиатор"-ужас!

За керамичния плот няма да напиша нищо. Проблемът си е твой. Имала  си бол пари, дала си ги.

# 44
какво значи принципна дискусия и защо тя обърква продажбите? почти нищо не разбирам от това, което си написал...

Общи условия

Активация на акаунт