Първи ден в детската градина

• 26 618
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Leeds, UK
А моето дзверче снощи искаше да си ляга в 8 часа да можело да се наспи и да ходи на градината. Лежа, лежа и след малко стана и каза: "Аз се наспах! Хайде сега да ходим на градината" Та се обяснявахме и убеждавахме, че там е тъмно и всички са си по къщите да спят. Simple Smile Много му харесва там! Постоянно ги занимават с нещо и като дойде събота и неделя по цял ден рисуваме, лепим, пеем, не мога да си оправя къщата.

# 721
  • Шумен
От 2 седмици насам Валерия стига до истерични писъци като я оставям в градината. Вече ни знаят и види ли ни учителката, оставя всичко друго и взима Валя. Тя първия път си влиза спокойно (днес освен със сестра си и с приятелка), но се промуши между всички и без малко да ме събори така ми се метна и се разплака. Иначе ми казва, че там и харесва, играе с другите деца, но плаче за мама  Tired Една лелка тази сутрин ми каза, че денем не се и сеща само сутрин плаче докато си тръгна. Пак сме в някакъв период, за който се моля скоро да отшуми  Praynig

# 722
  • Шумен
Да побутна малко темата  Wink

Имам питане към вас. И тук се прие и започна издаване на карти за градския транспорт. В градината ме питаха имаме ли, аз понеже не съм вадила ми предложиха да си извадим. Поръчката ще е групова, на един лист вписахме имената на децата, дата на раждане и подпис на родителя. Учителката каза, че от досиетата ще извадят номерата на актовете за раждане. Но за снимка като питах, госпожата каза "Не са ми споменавали снимки, предполагам че без". Тези карти със снимки ли са при вас? Като че ли бях останала с впечатление от новините че са със снимки  newsm78

# 723
  • Пловдив
карти със снимки ли са при вас?

Да,като може и да е изрязано лицето от друга снимка и дори принтирана на обикновен принтер
При нас искат и акт за раждане оригинал.Не знам защо си мислят,че ще минат само с номера на акта

# 724
  • Шумен
Доколкото разбрах, предложението е на общината (поне това е моето впечатление от обясненията на госпожата) за улеснение на родителите наведнъж да извадят тези безплатни карти. Но липсата на снимка ми направи впечатление. Освен ако не организират и снимането на децата, но госпожата каза че не знае за подобно нещо. Вчера питаха родителите и явно са събрали достатъчно за, за да се проведе тази кампания. Формуляра който попълних беше с графи - трите имена на детето, дата на раждане, важи от-до, номер на акт за раждане и подпис на родителя. Като отгоре имаше отметки кои графи да се попълнят. На графата за номера на акта за раждане също имаше отметка, затова и запитах учителката, тя ми каза че от копията ще извадят номерата и те ще ги попълнят. Ние не ползваме редовно автобус, но веднъж да ми се наложи не ми се ще и за децата да давам по левче  Naughty

# 725
Тези общини съвсем пощуряха.  Rolling Eyes

# 726
  • Leeds, UK
През ноември ходих да му извадя такава карта! Искаха снимка и удостоверение за раждане. Издадоха ми я безплатно, но със срок до януари. Затова време нито веднъж не се наложи да ползваме градски транспорт, защото сме с коли и двамата с таткото. Реших да му извадя, ако се наложи да го вземат бабите. Моя приятелка, която изобщо не извади на детето си карта,ми каза, че досега нито веднъж не са й искали карта или пари в автобуса. Сега не знам за какъв срок ги вадят. Ако е за по-дълъг период, ще отида. Някой от Пловдив ходил ли е скоро да вади такава карта?

Снимката я направих аз вкъщи на детето - на бял фон с цифров апарат, а после във фотото ми я обработиха и направиха като за транспортна карта - 8 снимчици за 2 лв. Че моето диване не може да седне като хората във фотото и все се върти. Такъв ужас беше за задграничния паспорт...То не бяха муцуни, сърдити погледи, криене на очите. Още ме помнят в районното сигурно - що играчки му показваха, молеха му се, накрая дойде един полицай и му показа как му виси пистолета на кръста и нашто се опули, та го снимаха. Joy Вкъщи успях да го излъжа, че като го снимам, ще се качваме на рейс. То застана като манекен и като го снимах и му казах "Браво", ми отвърна: "Айде сега да се качваме на автобуса". Grinning

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 08:57 от Schnappi

# 727
  • Пловдив
но веднъж да ми се наложи не ми се ще и за децата да давам по левче  Naughty

Липсата на карта не означава,че ще плащаш.Напротив не се плаща.Но се препоръчва да се извадят карти,защото по този начин децата са застраховани.При нас това го въведоха още октомври-ноември и след дълго нищене се оказа,че и без карта дечурлигата си пътуват без пари

# 728
  • Шумен
Срока е 1 година ни казаха. В автобуса миналата неделя мъжа ми прочел и ми спомена да вадим карти, но нито ни питаха за децата, нито ни караха да плащаме в две посоки  Peace

Прави ми впечатление, че напоследък доста творят малките. Таблото винаги е пълно. Последно бяха апликации на къщички в четвъртък, какви ли не варианти имаше с едни и същи материали  Laughing В петък бяха сгъвали хартия пък на квадрати, от едната страна с прегънат триъгълник. Май следващата крачка ще е корабче  Rolling Eyes Освен рисуване често се и моделира с пластелин, та и до него се докоснаха. Аз или им правя домашен (с рецепта от нета) или купувам моделин (не е мазен и не се цапат целите). Бяха низали и гердани преди седмица. Като цяло малките се забавляват там след сутрешния рев за мама. Интересно за тате дори не са се сетили като ги остави баща им в петък и за пръв път не е имало рев, та се замислям сериозно да му го прехвърля на него това задължение  Rolling Eyes

# 729
Добро утро. Grinning
Ние пак бяхме болни-не точно,ама с Т 3 дена.Нищо друго-едно сополче,едно закашляне нямаше-само Т.Но за всеки случай я оставих понеделник и вторник вкъщи и днес сме на градина.Малко рева сутринта за глупости,ама се разбрахме и замина с госпожата за гимнастика.
Относно картите-не съм вадила,но май са за цяла година и е един вид застраховка на детето-ако стане нещо/недай си боже/ докато пътуваме.Една комшийка щеше да вади-искаха й снимка.Аз не мисля да вадя,защото сме автомолибизирани.Ако ще се качваме на рейс,то ще е да й направя кефа,не ,че ни се налага Grinning

# 730
  • Пловдив
Госпожите се опитаха да ме минат с бележка,че е здрава,ама аз давам ли се?  Laughing

Заявявам,че една седмица ще отсъства по дом причини.Тя ми казва,добре,но трябва бележка че е здрава в понеделник.Питам защо като няма 10 дни отсъствие.Брои дните,ами да идва на 10 я ден и ще ви трябва бележка.Прекрасно знам,че не е така.А и бележките да не ги бера по дърветата.Трябва да се ходи до ЛЛ-загуба на време и пари.Разпечатах чл 4 от Наредба 3 и й дадох да си го чете вечер преди да заспи.Съгласи се,че не е нужна бележка.После ми се обажда по тела да ми се извинява,че ме е притеснила

# 731
  • Шумен
Ние имаме напредък при разделите сутрин. От петък до вчера баща им ги води на градина без проблем от сорта на хленчене и мрънкане. Да ама колата сдаде багажа и докато си чака ремонта (няма как да стане веднага), ще ги водя отново само аз. Таткото е в различна посока а да го карам да обикаля пеша сутрин аз не искам  Naughty  Разцелувах ги и ги пратих да закусват, сестрата влезе с тях (сутрин обикаля групите само) и като затвори вратата повече не се чуха  Grinning
Да става по-бързо топло и подходящо за дълги игри на открито вечер, че вкъщи си имам две хали. Не искат да слушат и за миг не се спират. Дори приказките вечер преди заспиване спряхме, като няма интерес от никой не слуша. За последните 2 седмици рекорда по занимание с нещо на едно място е 20 мин първия ден и 10 мин втория ден с една и съща игра после не им е интересна вече. Изсипах им на 3-4 кибрита клечките на килима (прибрах на високо кутийките), разделени по равно си правеха различни фигурки, тишина и спокойствие, идилия за кратко  Laughing
Замислям се вече и за мартеници, как се процедира в градината с мартеници се чудя  newsm78 В яслата нищо организирано нямаха, но бяха и малки. Помня от дете в градината идваше една баба и връзваше на всички. Сега дали има подобни прояви? Иначе си мисля гривни да им купя, все някоя баба ще им подари такава която се закача. Не смятам да ги кича по блузките за деня а само на якетата а останалите както съм правила до сега на парче тензух някъде в спалнята. Като бебета го слагах на леглата им, но сега е изключено  Naughty могат да се убодат докато ги местят или играят с тях ако са толкова достъпни  Wink

# 732
  • на последния етаж
Замислям се вече и за мартеници, как се процедира в градината с мартеници се чудя  newsm78 В яслата нищо организирано нямаха, но бяха и малки. Помня от дете в градината идваше една баба и връзваше на всички. Сега дали има подобни прояви?
Миналата година Баба Марта идва в нашата детска да върже мартенички на дечицата.  Simple Smile

# 733
  • Шумен
Трябва да попитам значи учителката, не знаех дали се прави все още  Simple Smile

# 734
  • Шумен
Да побутна малко темата  Wink
Утре ще има празник в градината. Явно ще бъде по групи, защото госпожата ми каза, че ще са си само те. Питах я за какво става въпрос, баба Марта (тяхна бивша колежка пенсионерка ще поеме ролята) щяла да идва да им връзва мартенички на децата. Помоли само за някаква почерпка, да усетят малките че е празник  Grinning Дали изработените от тях мартенички ще им върже (сутринта подкани близначките по-бързо да влизат и да закусват, че ще правят мартенички) или имат осигурени не знам, като я питах да купувам или някакви пари да дам ми каза "Няма нужда"  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт