Торакс Пловдив - пак и отново

• 169 269
  • 917
  •   1
Отговори
# 570
През 2015 година положението беше същото, аз бях спешно секцио и беше страшно стресиращо преживяване! Пълната упойка, раздвижването, махането на катетъра, гърдите адски ме боляха и се мъчех да кърмя... Имаше една сестра - дойде, видя ме, че се мъча с кърменето и ми стисна зверски зърното, за да ми отпушела порите. В този момент кърменето ми приключи, толкова ме травмира това, че 6 месеца се цедях с помпа и давах на сина ми кърма от шише. От всяко докосване ме болеше...
Разбира се, не искам да ви плаша - най-вероятно наистина съм имала запушени пори и за това ме е боляло... Но психически наистина ме травмира!
Сега ми предстои раждане през април и се надявам всичко да е наред...

Jazzzzy, къде ще раждаш този път и при кой лекар? Пак ли в Торакс?

# 571
  • с. Дълго поле
Пробрахте ли да говорите с лекарите за това? Вече почвам да си мисля за Селена, щом положението е такова там. 
Аз се оплаках, защото лакто лазах не мога да си мълча, но нямах време да придобия впечатления за всички, които ме дразниха, защото ни изписаха на следващия ден, но определено отношението на някои се промени дори и само аз като им се сепнах. Но не ме разбирайте погрешно, някой от сестрите са направо ангелчета, просто при престоя, в моя случай цяла седмица все се случва някой злобил да е дежурен

# 572
  • Пловдив
Оперирах се през пролетта. Много ме болеше. Едната сестра вървя по петите на лекаря, докато не разреши да ми сложат още едно обезболяващо. И ме проверяваш на всеки 30 мин. Момичето, което дойде да ме раздвижи, стоеше до мен и ме придружи до банята. Имаше само една по-груба, май беше старшата сестра, наистина може да е малко по-любезна. Другите си бяха ОК.
В сравнение с други болници, храната я бива. Болница е все пак. Нормално е да искат да приберат остатъците и съдовете бързо, вътре е топло и храната лесно може да се развали.

# 573
Тя дори не се сервира по едно и също време,един път вечерята се носи в 17и30ч. ,друг път 18ч.,терти път 19ч.,има много какво да се желае,аз лично предпочитам да ям една филия с истинско масло и порция кис.мляко,отколкото някакви странни манджи с неясен произход,веднъж имаше закуска макарони със сирене и боза?Странна комбинация поне за мен,тук никой не е дошъл да мрънка,а да изкаже мнение и впечатление,всеки сам прави избора за себе си,аз не търся лукс и някой да се държи с мен все едно ми е майка,търся нормални условия и човешко отношение.

# 574
  • Пловдив
Храната е от кетъринг и явно я носят по различно време. Чак пък произходът да е неясен. В крайна сметка можеш да ядеш, каквото ти си решиш, може и да не ядеш. Болница е все пак.
Избор в града има достатъчно. Аз лично избрах клиниката заради лекарката, не заради храната.

# 575
  • Пловдив
Аз лежах декември 2016 за задържане там 10 дни, направо се чудя дали не съм лежала в друга болница. Не срещнах лошо отношение от нито една акушерка, от нито един лекар там. За храната също не са ми правили проблеми. Каквото поисках ми го осигуряваха, като превръзки, нощници, вода...по всяко време.  Обаждах се по телефона, когато трябва да ми се смени системата и някой веднага идваше. Родих в Хирургиите, не заради отношението, а заради липсата на неонатология. И от там нямам оплаквания, но това е друга тема 😀

# 576
Аз също лежах веднъж преди да родя,но мога да кажа,че отношението към родилките е друго,всичко си дават когато поискаш, не помагат за кърменето който има нужда,много си противоречат както каза една друга съфорумка,ссигурно им е омръзнало,но за мен тази професия изисква желание и не е за всеки.

# 577
Да, за противоречането забравих- не стига че не знам на кой свят се намирам, а едната казва буди го в 9 ще яде. После ако не съм го събудила- що тва дете не яло. Другата казва ааа остави си г да се наспи.
Раздвижването беше 24 часа след операцията, което впоследствие разбрах, че не е много правилно- даже е късно. Колкото по-рано, толкова по-добре. Не мога да си представя какво е било пък на дамата след 30 часа!

# 578
И с къпането е много гадно,делят се баните,пък и вътре не е хич удобно,нито има къде да си закачиш кърпата,нито къде да си оставиш някакви принадлежности,водата не се отича в сифоните,налягането слабо,водата свършва бързо......и на изписването е кофти,че няма обособена стая в която то да се случи,там да се облече бебчето пред всички,да се направят снимки,да няма други хора около вас като тези които са в кафето.Свижданията са по едно никакво време.

# 579
Здравейте, от тези, които споделихте опит за Торакс, може ли да кажете как стои положението с присъствието на таткото, ако сте запознати? Знам, че се доплаща може би 200 лв,  но това означава ли, че ще те настанят в самостоятелна стая с него, поне докато мине раждането или трябва да се доплати и отделно за стая?

# 580
  • с. Дълго поле
Здравейте, от тези, които споделихте опит за Торакс, може ли да кажете как стои положението с присъствието на таткото, ако сте запознати? Знам, че се доплаща може би 200 лв,  но това означава ли, че ще те настанят в самостоятелна стая с него, поне докато мине раждането или трябва да се доплати и отделно за стая?
няма отделни стаи там. Най-вероятно таткото присъства само в родилна зала (там където е магарето). Иначе, да доплаща се. Ще копирам отговора, който ми върнаха като изпратих запитване.

Здравейте! Цената на раждането (независимо дали е нормално или чрез Цезарово сечение) е 1000 лв. Тази цена е пакетна и в нея влиза всичко - раждане, анестезия, престой и всичко необходимо по време на престоя за бебето и майката. В тази цена влизат и два прегледа след раждането в рамките на един месец - един за бебето и един за майката. Постъпването в болницата при планирано секцио е в следобеда на предишния ден, а при нормално раждане - когато дойде момента Simple Smile Престоят след нормално раждане е три дни, а след раждане чрез Цезарово сечение - четири дни. Таксата за присъствие на таткото по време на раждането е 300лв., но ние препоръчваме той да изчака пред Родилно отделение. Ако имате още въпроси, не се колебайте да ни пишете. Хубав ден!

Само да вметна, че консултацията с анестезиолог се плаща също 30 лева

# 581
Супер, благодаря за информацията. Значи таткото не го искат, но все пак ще вземат 300 лв, ако им ги дадеш. Grinning

# 582
  • Пловдив
Супер, благодаря за информацията. Значи таткото не го искат, но все пак ще вземат 300 лв, ако им ги дадеш. Grinning

Напротив, препоръчват ти да не ги даваш, а таткото да изчака отвън.

# 583
Не знам колко зали има за раждането,но май е само една,и ако съдя по нейните размери има защо да е по-добре таткото да изчака отвън,иначе ми е интересно защо таткото да присъства,аз също съм си го мислила преди да родя и единствената причина може би беше при едно евентуално усложнение,че той може да бъде свидетел дали адекватно е подходено,но пък от друга страна ако стане нещо може и да го накарат да излезне.

# 584
  • с. Дълго поле
Не знам колко зали има за раждането,но май е само една,и ако съдя по нейните размери има защо да е по-добре таткото да изчака отвън,иначе ми е интересно защо таткото да присъства,аз също съм си го мислила преди да родя и единствената причина може би беше при едно евентуално усложнение,че той може да бъде свидетел дали адекватно е подходено,но пък от друга страна ако стане нещо може и да го накарат да излезне.
Аз също съм си мислила да присъства, но по време на констракциите примерно до пълно разкритие, за да разсейва, не съм го искала по време на напъните, не ми трябва. Но така или иначе при мен се объркаха нещата и си беше дори вкъщи. Докато стигне до болницата вече ме изкарваха от операционната и беше се сдобил със син.

Общи условия

Активация на акаунт