Торакс Пловдив - пак и отново

• 169 106
  • 917
  •   1
Отговори
# 795
В лабораторията на Торакс дали правят изследвания на бебешоци? Предполагам, че "да", но все пак ми се иска някой да потвърди Simple Smile
Да, акушерките взимат кръв и ги изследват долу.

На външни лица? Не на родилка с бебе в престой 😁

Хихи, ами знам ли, не би трябвало да в проблем, защо не се обадиш да питаш?

# 796
Ами, защото винаги първо си пробвам късмета тук - във форума. По-лесно е 😁

# 797
Здравейте мами, малко закъснях с моите впечатления от Торакс Пловдив с около година, но заради някои лоши спомени, реших да ги споделя с вас. Първо родих секцио на 12 декември миналата година при Леви, също впечатленията от нея не са ми кой знае какви доста несериозно отношение от нея към мен, но това е друга тема. Реших да родя в частна клиника цената беше 1000 лв плюс отделно 30 за анестезиолога който идва и те пита имаш ли алергии и това е за 30 лв работа за една минута. както и да е казах си айде явно тия 30 лв са важни за тях. После ни вкараха в една стая в която уж се тяърдеше, че ще съм сама няма да се налага да деля стая тоалетна нали все пак заради това някой майки искат часта болница за да са сами и на спикойствие, оказа се че такива стаи няма там или поне аз докато смених три различни стаи за пет дни не видях такава с едно легло, плюс това бонус тоалетната е обща със съседната стая и изведнъж си казваш гледай колко съм заблудена то в държавната май е същото само,че там не взимат 1000, оп извинете 1030 лв за раждане. Айде и това преглътнахме плюс окапаните чаршафи, дето са от бая време там. Дойде и мига за влизане в операционна, викам си сега аз никога не съм била в болница пък камо ли под ножа на масата и си го представях едно като по филмите. Да ама нее тази операционна беше в окаяно състояние все вдно гледам някакъв соц филм, докато лежах гледах едни доста засъхнали петна на тавана и се чудих тия от теч ли са или от някоя майка. Пълен шок и ужас. По едно време в адреналина и лежаща и чакаща да ме режат се оказа, че нямало помагач на лекарката да и помогнел за раждането та се налижи да моли там някой които не искал да влиза в операция още веднъж та човека с триата зора дойде да помогне да ме разрежат. Накрая когато всичко мина бебчо се роди, ме преместиха в другата стая и естествено да ме сложат на леглото нали сте гледали как ги преместват хората по филмите от носилка на легло, да но двете уж лекарки и анестезиолога възрастен мъж ги поляло кръста и се караха кой къде да ме хване защото аз съм висока и бях малко напълняла от бременноста, а те се караха аз не мога ще се секна кръста ме боли и всичкото това аз го чува, малко не беше уместно особенно за жена която ражда за първи път и е сама сред непознати. Аз се чудех в коя лудница съм и това ли е реалноста за частните болници или просто на мен се е паднал кошмара. Така че мамчета избирайте по разумно от мен и най вече се допитвайте до хора които са минали през дадено място за да не съжалявате цял живот като мен! Това е моя опит с Торакс Пловдив преди почти година ама не вярвам да са боядисали!

# 798
  • Anywhere
Просто Вие сте принцеса, която е очаквала, че частната болница е като по филмите!
 Достатъчно информация има в темата за условията в болницата!
Имаха дни на отворените врати....
 А и избирайки болница за раждане ние се надяваме на адекватна лекарска помощ, а не на 5 звезден хотел! Това,че сте жива и здрава, без усложнения след секциото, че бебето Ви също е добре, означава че лекарите са си свършили работата!
Да вероятно в държавната болница щяхте да получите същото, безплатно, но това е бил вашия избор!
Мен по-скоро би ме притеснявало липсата на неонатология, отколкото небоядисания таван в операционната!

# 799
Ами за вас не знам какво означава частна болница, явно не ги разграничавате по нищо! Щом условията ви са същите и за вас е нормално!

# 800
  • Пловдив
Ами за вас не знам какво означава частна болница, явно не ги разграничавате по нищо! Щом условията ви са същите и за вас е нормално!

Преди да решиш да раждаш в тази болница, не се ли запозна с условията в нея?
Като си искала нещо по-хубаво, да беше отишла в една друга голяма частна такава срещу съответната сума.
На мен ми е било по-важно кой е лекарят, в чиито ръце оставям живота си /аз претърпях операция в Торакс, не раждане/. И преди да вляза там знаех, че е частна, че ще си платя за операцията, че няма баня и тоалетна на всяка стая, че в отделението има и стаи с по 4 легла. Но пък имах късмет да ме настанят в самостоятелна. 
Но като знам къде раждах - в старото АГ на ВМИ с една тоалетна на етажа и бели мишки, които се разхождаха там, Торакс ми се видя ОК. Това са ми престоите в болница до сега и дано да не ми се налага да лежа в която и да е болница повече.

# 801
Анита , не съм била тяхна пациентка , бях обаче близка на родилка там . Братовчедка ми роди там на 30.12.19г. и остана много доволна , при положение , че по принцип обича да мрънка . Не мога да коментирам тавана , но беше сама в стая със собствен санитарен възел и най-важното , нямаше оплаквания от лекарите или сестрите .

Аз като скоро лежала на Пещерска , бих казала само , че база за сравнение няма . Като най-голяма разлика намирам в обезболяването и отношението на персонала . Аз бях в неремонтирана стая и обстановката беше 😛 , но това лично за мен не е от голямо значение .
Сега живот и здраве ми предстои раждане и съм избрала Селена . Знаем , че където и на отидеш е късмет , важен е крайния резултат .

# 802
Не знам защо толкова ме нападате при положение, че лекар от там ми каза че ще съм в самостоятела стая разбира се че съм се интересувала, а и аз изказвам мнение, защо така тръгнахте да обяинявате не знам, важен е лекаря, но нали всеки има право да избере колко пари ще даде и в каква обстановка да роди, колкото до предния коментар не съм била по спешно а просто исках когато съм в престой пет дни да ми е приятно да стоя в стаята не да се разхождат мишки както казахте, няли затова си плащаш все пак, не мога да ви разбера, щом на някой са важни лекарите тогава нека се разхождат мишки и хлебарки пък вие си бъдете доволни нали все пак си избираш и медицинския екип и затова също се плаща вие си живейте в соца и си викайте после нека да родя в съборетина, айде моля ви се все пак сме 21 век не 17. Затова болниците и здравоопазването ни е на тоя хал да плащаш като луд всичко и накрая да си кажеш нека да раждам в неприятни условия нищо че даваш пари.

# 803
  • Пловдив
Super Anitaa, в 21 век съм раждала, не в Средновековието. Но тогава тези частни болници ги нямаше, човек нямаше кой знае колко голям избор. И право на секцио по желание нямаше. И съвсем елементарни консумативи като спринцовки, абокати, ръкавици и подобни си носехме при приема. Даваха ни списък. В 21 век. 
Явно не си се информирала достатъчно, щом си била толкова изненадана от обстановката в Торакс. Трябвало е да попиташ лекаря си защо ти е казал неща, които не отговарят на истината.
Тук в темата никой не е изненадан от условията на престоя точно в тази клиника. 

# 804
Здравейте, пиша ви като човек, който лежа за пръв път в болница за задържане във ВМИ, във ВИП стая и последвали две раждания в Торакс. Във ВМИ лежах с протекции и въпреки всичко за една седмица чаршафи не са ми сменяли, отидох с един сак багаж и куп други битовизми. Отношението на сестрите изобщо не искам да го коментирам. Толкова за държавните болници... Първото ми раждане в Торакс беше през февруари 2011, а второто през Юли 2020, година Ковидова. И двете ми раждания са секцио, първото по спешност, второто планово. Първият път попитах на рецепцията за самостоятелна стая, тъй като и съпругът ми щеше да присъства на раждането и да остане с мен. Имаше малко родилки и съответно имаше свободна стая. Това лято се случи бум на родилки, свободна самостоятелна стая, ВИП стая, нямаше. Бях направила предварително запитване на имейл и любезно ми обясниха, че подобна стая може да се даде само при наличност. В клиника с такъв размер, бутикова, няма как някой да очаква, че ще има 100 самостоятелни стаи Simple Smile Лично на мен размерът на болницата ми харесва, защото създава по-домашно усещане. Хлебарки и мишки?! Дамата вярно много филми е гледала 😂. Такива даже и в държавните клиники няма, моля, успокойтве се малко. Да сравняваш раждане с филми... ох, това дори не искам да го коментирам. А Брад Пит да ви стиска ръката очаквахте ли го? И само искам да уточня, че 1000 лева за раждане не са милиони. За раждане като по филмите може да се ориентирате към Токуда Ачибадем, където цените са около 2400 лв плюс такса  „Лукс” стая – 155,00 лв. на денонощие. На територията на Пловдив нито в Пълмед, нито в Селена няма да получите подобна услуга. Раждалите в Селена ще ви обяснят и за колко родилки в стая става дума, както и за по-високите такси. Единствената разлика там е отделна баня за всяка стая. И като сме на темата за баните, които при секцио виждате чак след като успеете да се надигнете, в Торакс две стаи граничат с една обща баня с тоалетна. На етажа обаче има и допълнителни, които се почистват след всяко ползване. Не виждам никакъв проблем.

И така, за бъда максимално полезна на тези, които наистина ги интересува как преминава раждането, ще остава коментарите и ще карам наред. Пак вметвам, че мога да споделя за планово секцио, такова насрочено от лекар, по медицински причини. Тъй като първото ми секцио беше по спешност, бях с пълна упойка. За това и този път пак исках да съм. Имах консултация с анестезиолог, който подробно ме разпита за предното раждане и се опита да ме разубеди за упойката. Аз си настоях. Бих казала, че беше много прав и съжалявам, но това е друга тема Simple Smile

И така... за планово секцио ви приемат от предния ден, надвечер. В текущите условия мъжът ви може да ви придружи до рецепцията, после идва санитарка или сестра и ви поемат. Взимат ви багажа, а вие отивате на горния етаж. Следва дълго описване в картон на текущото ви състояние, мерат ви кръвно. После следва преглед при дежурния лекар. Прави се ехография. Лекарят подробно ви обяснява какво следва. Качват ви във стаята, най-често сте две или три момичета. Това обаче е само за една вечер. Предвид колко сте нервни и уплашени, това е най-хубавото, което ви се случва. Имате си другарчета за вечерта, бъбрите си и времето минава. Сестрата идва и ви обяснява подробно какво ще се случи. Ако имате въпроси ще ви отговорят. Мерят ви тонове и ви дават вечерята. Тя е чашка кисело мляко и две бисквити. Вода и храна можете да приемате до около 10 часа. На сутринта идват към 6 и ви будят. Дават ви свещички, за да се прочистите. Няма клизми, за разлика от държавните болници, макар, че мисля вече и там ги премахват. Следва отново мерене на тонове. На тези със спинална упойка им включват системи, а на тези, като мен с пълна - нищо. По някое време идва сестра, за да ви отведе в операционната. Лично аз, даже и на второто раждане тавана не съм поглеждала. Гледах единствено докторите в очите, мислех си за бебето, мислех си дали всичко ще е наред. Ама хора всякакви... С пълната упойка заспиваш и се събуждаш в момента, в който те пренасят от носилката в леглото в Интензивното отделение. Това е етажа с бебенцата. В стая сте по две и прекарвате първата вечер след операция докато ви раздвижат. Стаите са без тоалетни, но вие няма как да ставате. Идват сестри, които ви правят тоалет, включват ви телефона в зарядното, преобличат ви ако повърнете, обслужват ви за всичко. Лекарите ви питат дали изпитвате болка, можете да си поискате обезболяващо по всяко време. Носят ви бебенцето да си го видите и после го взимат при тях, за да го наблюдават. Първите 24 часа са изключително важни бебетата да са под наблюдение. Да, няма неонатологично отделение и раждане за рискови бебета не е подходящо в Торакс. Това и те ще ви го кажат. Няма да поемат раждане преди 36 гестационна седмица. Но имат топлинен кувиоз, както и неонатолози. Те не са 24/7 обаче. На следващия ден е раздвижването. Колкото повече се молбилизирате и станете, толкова по-бързо ви водят бебока. Следва кърмене. И така до изписването.

В заключение искам да кажа, нищо не е идеално, но това е болница. А едно раждане няма как да е като по филмите. Отношението на сестрите към вас е реципрочно на вашето цялостно отношение. Няма как да сте принцеска с претенции до небето и да очаквате в болница някой да ви угажда на акъла. Условията са прилични, бих казала доста добри, в сравнение с държавни клиники. Сменят се чаршафи всеки ден, дават ти хавлии и нощници, когато поискаш. Дамски превръзки, памперси и кърпички на корем. Но най-важното е топлото отношение на лекарките към бебенцата.

# 805
  • Пловдив
elllii, белите мишки в тоалетната бяха по мое време в АГ отделение на ВМИ в началото на 21 век. Blush
И хич не бяха от филм. Акушерките ни казваха да тропаме по-силно с чехлите, за да бягат. Бели мишки, изпуснати от някоя лаборатория, които си живееха в канализацията на болницата.

# 806
elllii, белите мишки в тоалетната бяха по мое време в АГ отделение на ВМИ в началото на 21 век. Blush
И хич не бяха от филм. Акушерките ни казваха да тропаме по-силно с чехлите, за да бягат. Бели мишки, изпуснати от някоя лаборатория, които си живееха в канализацията на болницата.

Аз за ВМИ не отричам, че е възможно. Напълно съм наясно със ситуацията там. Ама в Торакс мишоци няма Simple Smile

Все пак белите, лабораторни са симпатични 😂ако трябва положително да погледнем на нещата.

# 807
Някой лекувал ли е успешно хроничен вагинит при някой АГ от Торакс?

# 808
Здравейте на всички др Лазороски да ли се занимава с тромбофилия по време на бременност?Благодаря ви

# 809
Здравейте,какво мислите за д-р Радка Видева ? моят казус е малко по-различен,ще го споделя,въпреки всичко . разбрах ,че има специализация за медикаментозен аборт ,ако някой го е правил при нея ще ми бъде полезно мнението

Общи условия

Активация на акаунт