Торакс Пловдив - пак и отново

• 169 057
  • 917
  •   1
Отговори
# 855
Ами трябва да говориш предварително с анестезиолога,30лв струва,при мен беше от самото начало и ме питаше дали търпя болката.

# 856
Здравейте, някой знае ли дали д-р Семра Халил сега работи в Торакс? И ако някои има актуални цени за раждане, ще съм благодарна.
Работи в Торакс все още.

# 857
Миналата седмица направих запитване и ми отговориха, че раждането е 1100 лв.(независимо какво е).
Колко плащате за цитонамазка в тяхната лаборатория и след колко време излиза? Доволни ли сте?

# 858
Не съм плащала нищо за цитонамазка. Бях с направление, АГ ми я взе. Излиза за  5 раб. дни, доколкото си спомням.

# 859
Миналата седмица направих запитване и ми отговориха, че раждането е 1100 лв.(независимо какво е).
Колко плащате за цитонамазка в тяхната лаборатория и след колко време излиза? Доволни ли сте?
Тази цена включва ли избор на лекар?

# 860
Ето скорошно мнение. Родих там септември месец 2021 година. Родих с планово секцио. Постъпих там вечерта преди раждането, което прави общо 5 нощувки. Вечерта преди раждането ме настаниха в една стая, след раждането - в друга. И двете стаи бяха изключително просторни, топли и чисти. Бельото го сменяха всеки ден. Банята не беше лукс, беше съвсем нормална баня, чиста и дезинфекцирана. На две стаи има една обща баня. Анестезиолога ми - др. Стоянов ме посрещна преди операцията, изключително умело ми би спинална упойка, която за секунди ме хвана (вече 4 месеца нито кръст ме е боляло, нито гръб). Отношението на сестрите и докторите по време на операцията беше изключително добро. На втория ден една от сестрите ми помогна да стана и да се разходя, после акушерката дойде и ми обясни обстойно как се сменя памперс, как се кърми. През останалите дни имаше само една по-превзета и груба сестра, останалите бяха много мили. Храната е разнообразна и вкусна. Раждането ми струваше 1100 лв.
Единствения минус според мен е, че бащата вижда бебето чак на изписването, заради ковид няма свиждания.
Vanessa** - тази цена включва всичко. Лекар, престой, операция, консумативи.

# 861
попитах моят АГ, понеже мисля да раждам в Торакс,каза че до лятото може да стане 1300лв.Знаете ли колко струва бащата да присъства на раждането?

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 19:06 от Rosinkaaaaa

# 862
  • Пловдив
Аз ще споделя разочарованието си от раждането в Торакс. В момента още съм тук и ми е прясно.

С пристигането, в деня преди операцията, ни осведомиха, че раждането струва 1100 лв и се доплаща 30 лв за консултация с анестезиолог. Такава нямаше, видях анестезиолога за първи път в операционната.

Приеха ме и ме настаниха в стая, която изглеждаше просторна, имаше кошничка с кафе и чай, кана за топлене на вода, бутилки с вода по 500 мл. Не можех да консумирам нищо, но ми направи добро впечатление.
На следващата сутрин станах рано, за да си взема душ, но се оказа, че топла вода НЯМА. Изплакнах се набързо с хладка. Когато се оплаках на сестрата, ми каза, че сутринта бавно идвала и трябвало душа да си го взема вечерта. Знаех, че съм чакала много време топлата вода, но реших да не споря с нея.
Направиха ми секциото, анестезиолога е добър, обясняваше ми какво прави, екипа се шегуваше, показаха ми бебето за няколко секунди, когато го изкараха и после като го облякоха го сложиха върху мен, направиха ми снимки. Там нямам никакви забележки.

През деня, в реанимация, за мен се грижи една малко сопната сестра. Изнерви ме, но после я чух да говори по телефона, че била нощна смяна, после останала за дневна и на следващия ден пак дневна. Обясних си защо е нервна и спрях да ѝ се дразня.
Вечерта никой не ми направи тоалет ( предния път раждах в държавна болница. Там вечерта дойде една мила сестра, изми ме хубаво с топла вода, смени ми чаршафа). Помолих ги да ми сменят поне еднократния чаршаф, смениха го, но иначе цяла нощ си лежах в кръвта.

На следващия ден дойдоха да ми влеят антибиотик през абоката, количество около 20 мл ми го вкара с толкова силна струя, имах чувството, че ми изгаря вената отвътре. Оплаках ѝ се, че много ме боли, но не намали струята, бързаше. После ме раздвижиха и ми донесоха чиста нощница. Но не ме преместиха от реанимация в друга стая, за да се изкъпя ( в реанимация няма баня), а ме накараха да си облека чисто бельо и нощницата, ей така както съм със засъхналата кръв по мен и остатъците от йод. Почистих се колкото можах с мокри кърпички.
Преместиха родилката от другата стая още сутринта, а мен ме оставиха цял ден в реанимация ( нямало места в родилно, но никой не ми обясни).
Около 18 часа ме преместиха в самостоятелна стая, банята е в коридора. Използвах момента, че малката спи и с невероятно желание се насочих към банята. Но там отново нямаше топла вода. Изплакнах се набързо със студена ( за втори път от началото на престоя), нямаше време за сапун. От разочарование и безсилие си поплаках и в този момент влезе някой доктор да ме пита всичко наред ли е. Обясних му, че не е наред. Каза, че ще провери. Е, провери наистина, но днес все още няма топла вода....
В стаята ми я няма кошничката с чайчетата. Като попитах ми отговориха, че нямало във всички стаи. Питах не ми ли се полагат, отново ми отговори, че няма във всички стаи, явно не ми се полагат.

Мои приятелки раждали тук, ми казваха, че храната се избира от меню. Ами няма такова меню. Никой не ме пита какво искам да ям. Сутринта ми донесоха изстинали принцеси без кашкавал. На обяд - бутче с ориз, студени и гадни, имах чувството, че просто са остатъка от вчера. За вечеря - подобие на руло Стефани, с някакъв мазен и безвкусен ориз, задължително умряли от студ.
Това са ми впечатленията за четири дни тук
За сравнение - раждала съм във Втора градска болница. Малко и спокойно отделение, наскоро ремонтирано. Обръщаха ми необходимото внимание. Направиха ми тоалет вечерта след секциото, имаше топла вода. Чисто е, не пускаха никакви външни лица ( тогава нямаше ковид). Вип стаята струваше 12 лв на вечер и имаше собствена баня (в Торакс е обща на две стаи и е в коридора, не мога да си оставя отворена вратата, за да си слушам бебето например), телевизор, климатик. Лошо отношение не съм получила от никой. Храната не е нищо особено, но пък е БЕЗПЛАТНО!  Просто, когато даваш 1000 лв за нещо, някак си имаш по-високи очаквания. Нямам търпение да си тръгна от тук и да се изкъпя с топла вода най-накрая!

Последна редакция: сб, 29 яну 2022, 00:16 от mimsi111

# 863
Здравейте, благодаря на тези, които си описват впечатленията, било то положителни или отрицателни. Аз съм се насочила да раждам в Торакс. Въпросът ми е какво препоръчвате да си взема. На сайта им чета, че те предоставят всичко, но все пак. Памперси, дрехи и козметика за детето, мокри кърпи, хавлии, чехли, нощница, наистина ли няма нужда да ги взимам. Не че ще ми е проблем, но пък защо да ходя с куфар. Единствено за помпата за кърма съм си решила, че при всички случаи ще си я взема (и лични тоалетни принаджлежности нали).
mimsi111, съжалявам че нещата при Вас са протекли толкова неприятно, дано вече сте сти вкъщи и се радвате на детето Simple Smile

# 864
Здравейте, благодаря на тези, които си описват впечатленията, било то положителни или отрицателни. Аз съм се насочила да раждам в Торакс. Въпросът ми е какво препоръчвате да си взема. На сайта им чета, че те предоставят всичко, но все пак. Памперси, дрехи и козметика за детето, мокри кърпи, хавлии, чехли, нощница, наистина ли няма нужда да ги взимам. Не че ще ми е проблем, но пък защо да ходя с куфар. Единствено за помпата за кърма съм си решила, че при всички случаи ще си я взема (и лични тоалетни принаджлежности нали).
mimsi111, съжалявам че нещата при Вас са протекли толкова неприятно, дано вече сте сти вкъщи и се радвате на детето Simple Smile
аз съм раждала там и си носиш само,четката за коса,чехли за баня,бельо,комплектче за изписването,там всичко друго предоставят. Simple Smile
Мимси дано да е просто лош момент в болницата,тва вода да нямат топла не помня,хем зимата раждах и това лято живот и здраве пак Simple Smile

# 865
Благодаря 🙂

# 866
Да,всичко предоставят. За бебчо няма смисъл да си взимате абсолютно нищо. Дори дрехите за изписването,нека Ви ги донесат на изписването. Памперси (Pufies), мокри кърпи (Palomita), сутрин в 9ч. къпят бебоците с тяхна козметика. Дрешки,когато имате нужда дават. Обличат бебока. Одеалце,всичко има. За вас си вземете лична козметика,четка и паста за зъби,гребен,шампоан и каквито продукти използвате за коса. Сешоар и преса (ако използвате. Естествено,че трябва да сме красиви за изписването. 😎 Дрехи не ви трябват. Нека и тях Ви донесат в деня на изписването,подгответе си ги вкъщи и таткото ще ги донеса,съответно ще ги остави на рецепцията и мед.сестра или санитарката ще Ви ги донесе. Единствено си вземете чехли,защото техните са неудобни и са от тези тип хотелските. Ако се изцапате,не се срамувайте да попитате за нова нощница. 😌 Помпа задължително си вземете. Превръзки също ще Ви предпставят (Palomita). Относно менюто. Само в реанимация не си избирате,но когато Ви преместят идва санитарката и Ви пита между 3 неща какво си избирате. Не е гурме кухня,но ако сте гладни става.Може да си вземете някакви солетки,крекерчета,биксвитки.Вода има на всеки етаж,бутилирана.Свиждания не се допускат и не е редно,бебета ще ги гледате цял живот 😂. Бащи на раждания не се допускат. Звънкате с видеочат и показвате бебока на роднините. Цената,когато а родих беше 1130лв,съответно 30лв за анестезиолог,който аз лично видях чак в операционната,не успяха да сложат упойката и не искам да описвам какво се случи,заради предстоящите родилки,четящи тук.За информация изписването става между 10:00-13:00. Мед.сестра ще дойде да облече бебока за изписването. Пожелавам на всички леко раждане и спокойни бебета.
П.С Втори път не бих изживяла приключението си,за което плащаш. Ако знаех,че ще е така щях да има във ВМИ или Пещерско,там поне има цялата техника,ако не дай си Боже стане нещо. И също е чисто и хубавко. Все пак се раждат бебета,нормално да е чисто.

# 867
  • Пловдив
Вчера след като си написах оплакването и бях решила да вдигна огромен скандал, мисля, че някак нещата започнаха да се подобряват.
Влезна една акушерка да ми остави мляко и ме пита дали всичко е наред. Тъй като беше много мила, просто не заслужаваше да си го изкарам на нея, така че със спокоен тон и обясних за водата, за храната, за всичко. Записа си и от днес вече ме питат какво искам да ям. Топла вода още няма, но ми показаха друга баня, в която дойде горе долу хладка вода, която позволяваше поне да си сложа душ гел. Помолих за нощница, веднага ми дадоха. Една от санитарките пък забеляза, че не съм си изяла вечерята и като ѝ казах, че не ми е харесала, сама ми предложи кисело мляко и ми донесе цяла кофичка мляко с лъжичка. Смениха ми чаршафа веднага след като помолих. Постоянно ме питат имам ли нужда от нещо и веднага носят.
Може би нещо временно са се отпуснали и се е случило точно на мен.
Иначе осигуряват всичко за бебето, оставят ми резервни дрешки, памперси, мокри кърпи, предложиха ми залъгалка, но аз си имах. Предложиха ми да ми я стерилизират ми я и след 15 минути ми я върнаха.
За мен също осигуряват дамски превръзки колкото имам нужда, носят цял пакет, неотворен. Аз си нося хавлия, но имат и техни. Нещата от вкъщи, които ползвам тук са бельо и чехли, четка и паста за зъби. Носех си и профенид, но няма нужда да го ползвам. Сутрин и вечер ми носят Диклак, без да напомням.

# 868
  • Пловдив
Виждам, че впечатленията са 50 на 50- все ще има и добри и лоши отзиви.
Искам да ви попитам (мами, които сте раждали или предстои раждане), не ви ли тревожи факта, че липсва неонатологично отделение, а се сигурява само педиатър-неонатолог при раждане? (Информацията е според написаното на сайта)
Моята АГ изражда в Торакс, но.. винаги си имам едно на ум, че всичко се случва и се колебая много.

# 869
Ами не се чудете. 5 дни ще го преживеете да сте в общинска болница Simple Smile. За доброто на детенцето си,пък и условията са почти същите,само където няма безплатно вода. 😊 И трябва да си носите всичко.
Виждам, че впечатленията са 50 на 50- все ще има и добри и лоши отзиви.
Искам да ви попитам (мами, които сте раждали или предстои раждане), не ви ли тревожи факта, че липсва неонатологично отделение, а се сигурява само педиатър-неонатолог при раждане? (Информацията е според написаното на сайта)
Моята АГ изражда в Торакс, но.. винаги си имам едно на ум, че всичко се случва и се колебая много.

Общи условия

Активация на акаунт