Торакс Пловдив - пак и отново

• 169 053
  • 917
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря за съвета. Снощи пробвах и наистина му е много интересно. Постоянно се опитва да наднича но аз му обясних, че бебка се притеснява и спира да яде. Той и държа ръката през цялото време.
Дори когато се прибра моя съпруг, сина ми му каза: "Тате излез от стаята, че мама кърми и ни притесняваш" Пази ме!!!
Успех и на вас.

# 136
Здравейте ! Искам да споделя и своите впечатления за тези , които все още се колебаят къде да родят . Терминът ми беше на 23,05,2014 с преносване няколко дни отидох в хирургиите за запис на тоновете и с намерение отново да раждам там след 5 години , но тъй като докторката ( не  искам да я споменавам ) ми каза " По-рано от 30,07,2014 да не си се ДОВЛАЧИЛА " -това ме потресе , все едно отиваш там да просиш . НЕДОПУСТИМО !!!!! Отидох в Торакса , срещнах се с доктора на смяна - д-р Кичеков ( за който нямах абсолютно никаква предварителна информация , нито пък го бях чувала ), човекът ме прегледа и веднага ме взеха там с намерение на следващия ден да предизвикат раждането. Така и стана д-р Кичеков , д-р Ничев и акушерката Груева превърнаха раждането ми в приятно изживяване- бързо , лесно , без нито един шев , без да се отделят за минута от мен.  Всички дежурни лекари и акушерки след това те обгрижват денонощно , получих ценни съвети относно кърменето и най-вече как да се с справям с проблемните си гърди. Обстановката няма да е коментират - всички може би знаят - там си на хотел Simple Smile . Живи и здрави да са тия хора , верно че си плащаш , но парите нямат значение , когато се замисля , че можеше бременността да има и друг край Sad
Според мен Хирургиите са добър вариант ако си с изтекли води или с контракции и то около термина - отидеш ли няма да те върнат. Но с преносване те отсвирват , че имало време без дори да са ти видели плацента , количество води и т.н и естествено без да поемат никаква отговорност разбира се .
Благодаря на Господ , че и второто ми раждане мина успешно , сега се радвам на един малък красив мъж . Успех на всички бъдещи мами   bouquet

# 137
  • планетата Земя
но тъй като докторката ( не  искам да я споменавам ) ми каза " По-рано от 30,07,2014 да не си се ДОВЛАЧИЛА " -това ме потресе , все едно отиваш там да просиш . НЕДОПУСТИМО !!!!!

Редно е да напишеш името на лекарката от ВМИ.Защо се страхуваш?

# 138
cokiboki, честита ти рожбичка!   bouquet
Би ли споделила в Торакс бебето веднага след раждането ли ти го дават, през цялото време ли седи при теб или през нощта го взимат?

И наистина - кажи името на тази "докторка" от ВМИ, нека да се знае и всички ние, бъдещи мами да си имаме едно наум Peace

# 139
cokiboki, честита ти рожбичка!   bouquet
Би ли споделила в Торакс бебето веднага след раждането ли ти го дават, през цялото време ли седи при теб или през нощта го взимат?

И наистина - кажи името на тази "докторка" от ВМИ, нека да се знае и всички ние, бъдещи мами да си имаме едно наум Peace

Аз го закърмих от самото начало и си беше при мен денонощно , но мисля , че бебчетата на изкуствено хранене са при акушерките .Или през деня са при мамите , а през нощта при акушерките  - нямам много наблюдения , т.к бях сама в стая . Иначе те му сменят памперсите , а при къпането сутрин участва и мама.
Въпросната докторка е д-р Иванчева - през първата бременност ми я препоръчаха като добър специалист и съм ходила при нея на 4д . Но в такъв момент такова отношения не мога да приема - нечовешко е !!!

# 140
Аз родих на 17.09.2013 с почти същия екип- д-р Кичеков,акушерка Груева и анестезиолог д-р Димитров. Нормално първо раждане, което бе чудесно. Раждане,което не е от онези поредните ужасяващи истории от държавните болници. А бебетата са при майките през деня, вечерта ги взимат, защото както каза едната акушерка " Целта на престоя е да си починете и възстановите от раждането."   bouquet

# 141
Момичета, мерси за споделеното инфо!   bouquet

# 142

Аз го закърмих от самото начало и си беше при мен денонощно , но мисля , че бебчетата на изкуствено хранене са при акушерките .Или през деня са при мамите , а през нощта при акушерките  - нямам много наблюдения , т.к бях сама в стая . Иначе те му сменят памперсите , а при къпането сутрин участва и мама.
Въпросната докторка е д-р Иванчева - през първата бременност ми я препоръчаха като добър специалист и съм ходила при нея на 4д . Но в такъв момент такова отношения не мога да приема - нечовешко е !!!
cokiboki, ти сама си казала, че в Торакс си на хотел.Значи-плащаш за хотел.
В държавната болница се съблюдават стриктно правилата на медицинската практика, в частната- желанията на пациента-за което той си плаща.
Естествено е в частната да те обгрижват като царкиня, щом това струва 1000 лв., па макар и не всичко да е по правилата.В държавната е безплатно, но ТИ се съобразяваш с правилата, не те с теб.

Колкото до това кой ще наблюдава и преценя водите и плацентата ти, това е абсолютно задължение на наблюдаващия те гинеколог по здравна каса.Не на УМБАЛ-а или на Иванчева.
Престанете да мислите, че държавните лекари са ви длъжници или непременно трябва да търпят капризите и претенциите ви.А частните ви спасяват винаги...Да, ама когато си платите.Или когато не трябва да ви връщат пак в УМБАЛ-а.

# 143

cokiboki, ти сама си казала, че в Торакс си на хотел.Значи-плащаш за хотел.
В държавната болница се съблюдават стриктно правилата на медицинската практика, в частната- желанията на пациента-за което той си плаща.
Естествено е в частната да те обгрижват като царкиня, щом това струва 1000 лв., па макар и не всичко да е по правилата.В държавната е безплатно, но ТИ се съобразяваш с правилата, не те с теб.
Стана ми интересно - какви са тези правила на медицинската практика? Би ли споделила по-конкретно, моля? Защото според изказването ти излиза, че всяка частна клиника е просто хотел с послушен персонал ала камериерки, а не квалифицирани медицински работници (лекари, акушерки, сестри и пр.), които си разбират от работата + че се държат човешки с пациентките си. Защото за никому не е тайна, че в държавна болница, ако не си човек на някой, просто не ти обръщат грам внимание и на моменти дори трябва да се молиш да ти приложат някое от "строго спазваните правила на медицинската практика" ooooh! Whistling

Колкото до това кой ще наблюдава и преценя водите и плацентата ти, това е абсолютно задължение на наблюдаващия те гинеколог по здравна каса.Не на УМБАЛ-а или на Иванчева.
Престанете да мислите, че държавните лекари са ви длъжници или непременно трябва да търпят капризите и претенциите ви.А частните ви спасяват винаги...Да, ама когато си платите.Или когато не трябва да ви връщат пак в УМБАЛ-а.
Хайде малко по-спокойно, моля! ooooh! Без значение дали един доктор работи в частна или държавна клиника, на първо място той е човек и лекар, положил Хипократова клетва. Жената отива във ВМИ за запис на тоновете, преносила вече няколко дни, а работещата тогава на смяна "докторка" я наритва като мръсно куче!!! ooooh! #Crazy Sick Това ли трябва да е отношението от един специалист към пациент?!! Къде остана човешкото отношение, да не споменавам пак лекарската клетва, която всъщност е за етично упражняване на медицината?! newsm78 И какъв каприз е проявила тази бременна, притеснена от състоянието си и искайки адекватно лекарско мнение?! Както и да го погледнеш, поведението на "д-р" Иванчева е недопустимо и като лекар, и като човек!

# 144
Мами,
и аз благодаря за споделените мнения  Flutter
Радвам се, че при вас всичко е минало успешно   bouquet
Да са Ви живи и здрави бебчетата!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 145

Без значение дали един доктор работи в частна или държавна клиника, на първо място той е човек и лекар, положил Хипократова клетва.

Нека да не спорим Embarassed
Ползвала съм и частна и държавна клиника и имам собствено мнение за обслужването.
За другото си права.Но тази Иванчева си е малко грубовата, а и дали не се е пошегувала....ние чуваме само едната версия. Stop
Хубав ден!

# 146
As ostavam bez  komentar ! Vseki za sebe si da preceni !

# 147
а цените какви са за раждане по нормален път и секцио ????

# 148
Ноември родих секцио-950лв Peace

# 149
а цените какви са за раждане по нормален път и секцио ????
Последните данни са за 700 лв. нормално, 950 лв.  - секцио Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт