Предстоящо събитие

• 1 812
  • 22
  •   1
Отговори
Искам да попитам, ако един ден се нанеса да живея в приятеля си има ли някакви веписани правила за обзавеждане на дома ил всичко се рашава от двойката, вие какво ще ме посъветвате ако имате опит преди мен с какво трябва да стартира съвместния ни живот - мебели, -спални, маси, завивки и т.н. или всичко е строго индивидуално като двойка?

# 1
Такива правила дето да не се нарушават няма!Ако има нужда дома от нова спалня ,маса,завивки...няма ли да си купите???Или ще си ползвате мамините? Laughing

# 2
Естествено, че ще закупи още повече когато влиза нов човек в даден дом.....Simple Smile но понеже всичко е като проект за съвместно съжителство аз се замислих върху тази тема!

# 3
Мисля, че е нормално човек да се вълнува от такива житейси нещо особенно още от начало..

# 4
Клеопатра, в съвместното съжителство има както съвместни дейности/местенца/кътчета в дома, така и индивидуални.
Успех в начинанието съвместен живот.
Ако приятелят Ви живее сам, значи ще си обзавеждате дома заедно, както Вие решите. Ако е обзаведено жилище, а искате да промените нещо, ето Ви повод да обсъждате заедно нещо, което е и общо, и лично. Можете смело да давате идеите си, все пак и Вие имате виждания и можете да ги споделяте, вярвам, че ще намерите компромисите Peace
Неписани правила, както са Ви отговорили, по-скоро няма.
Но като идея, помислете какво ще прави те в дома ви - спане, хранене, четене, слушане на музика, канене на гости и приятели за по чашка, за по вечеря, за гледане на филми, и обзаведете тези кътчета, така че да ви е уютно, комфортно, приятно. Ако е единично легло досега, помислете докога ще ви стига, с какво да го смените и тн.
Интериорът може да се променя, но е добре да има обща идея за всичко.
В съвместния живот се яде от един хляб, но всеки трябва да може да чупи от своята филия, сипва се от една и съща бутилка вино, но всеки има своя чаша. Ще се научите постепенно да делите и да споделяте, това му е хубавото!

# 5
Благодаря за мненията, още едно ако може като идея приятелят ми има скор орожден ден незнам какво да му подаря, иска ми се нещо, което да може да използва практично, а не някакъв сувенир или нещо такова.....имате ли идеи подарък за млад мъж?!

# 6
Ако има някакво хоби нещо свързано с него.Забелязала съм, че на това най са доволни.Примерно ако ходи за риба някаква рибарска джаджа.Ако играе футбол ,хубава топка.Нещо такова Hug

# 7
Ето вече имаме идея за купуването на нещо общо като начало, но ме притеснява факта как той ще го приеме ако аз се съглася да го купим общо в обзавеждането, но без да сме уведомили моите родители или поне той от негова страна - аз искам той да го направи и той е запознат с това. Как ще се изтълкува това закупуване на общо част без реално да живеем все още заедно, как мислите?!

# 8
Аз нещо не разбах от кой факт се притесваш?

# 9
Притесняваме факта, че искаме да си купим нещо вече заедно , но аз все още не живея с него и нямам официално предложение за това или поне не пред родителите ми и незнам как ще се изтълкува това купуване на нещо общо и то лично, а все още без съвместно съжителство?!

# 10
Ааааа той все още не ти е предложил да живеете заедно,правилно ли разбирам?Щом обсъждате общи покупки ,значи някои все трябва да поеме инициативата Hug.Родителите са най-лесни,на тях просто съобщавате и това е!Иначе ако предлагаш покупки за дома ,а нямаш предложение за съжителстване ,това си е добър намек Wink

# 11
Напротив той ми е предложил да живеем заедно, както го и иска повече от година, но въпросът е е че не го е споделил пред моите родители като официално намерение, и затова аз незнам как да постъпя да се съглася лие на бощата покупка, което не е малко...

# 12
А защо се притесняваш от родителите си?Няма да те пуснат ли?Щом не сте от вчера заедно и те познават момчето и са съгласни с връзката Ви,значи знаят ,че нещата може да са по -сериозни.Защо не им казвате?Събирате се на вечеря и съобщавате,това пък е най - лесно.Щом си решила да приемеш предложението му,може ли някой да те спре.Купувате си нещата и това е,няма какво да се съобразяваш с родители,роднини и хорско мнение!

# 13
Дитка и мое мнение е абсолютно еднакво с твоето и аз казвам събираме се на вечеря и казваме решението или по - скоро той да изтъкне своето, връзката е 2 годишна, всички се познават и всичко е нраде за сега, и знаят за сериозността, но нали знаше как са родителите, все пак има притеснения....

# 14
Хубаво е ,че искаш той да съобщи,но това не е само негово решение,а решение на двама Ви.Как така ще се съберете и той ще кажа на родителите ти "аз реши да живея с дъщеря Ви,да си събира нещата и да тръгва"  ,нали се сещаш каква ще е реакцията,все едно си някакъв предмет.А къде всъщност смятате да живеете ?Сами ли или при ваще или техните?

Общи условия

Активация на акаунт