ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 358
  • 744
  •   1
Отговори
# 60
Как така с чат от основата.. няма ли да повредя цветето като му обеля основата.  newsm78

# 61
  • София
Привет на всички!

Имам един въпрос, в балконските сандъчета боцнах няколко луковици лалета и зюмбюли. През зимата какво да ги правя, да ги оставя на открития балкон или да ги прибера. Колко често да ги поливам?

Благодаря предварително!

# 62
Това цвете с розовите цветчета как се казва?

Зимата трябва ли да го изрежа?
Даже ако може да ми кажете и това което е в редичката посято как му е името. Цъфти с бели цветове. Пробвах да отчесна от него и така го поставих в почвата, не всички стръкчета имаха корени, дали ще се хване?

# 63
  • на брега на Дунава
с розовите цветчета е върбинка.Тя не презимува навън освен при много топла зима,което в Русе се случва много рядко .Другото не мога да разгледам добре.
За карамфилите става въпрос за част от кореновата шийка.Нищо няма да му стане.
 elen@ При мен измръзват.Като застудее ги прибери на остъклен балкон или стълбище.

# 64
Ето го другото
Скрит текст:

А тази въпросна върбинка когато ни я продадоха ни увериха, че е многогодишно. Купихме го като падащо цвете за едно магаре и за да не измръзва зимата продавача каза да го местим в земята. Така и направих но явно няма да уцелее.

# 65
  • на брега на Дунава
Другото е многогодишно,почвопокривно и издържа на суша.Ето виж тука:
http://zelena-prolet.com/Rasteniya_za_alpineumi_i_skalni_katove?page=2

# 66
  • густо майна Филибето
Не излиза точния линк, това е: http://zelena-prolet.com/Cerastium_tomentosum
Разпростира се за една година в диаметър до 60см , ще ти задуши околните.После расте и още. Трябва да ги пренаредиш малко. Ето го моето точно преди цъфтеж, предната пролет съм го насадила ,изглеждаше като твоите. Сега е още по-голямо:
Скрит текст:

# 67
Здравейте момичета, записвам се при вас като начинаеща "градинарка".
От скоро станахме собственици на къща с градина и съм в процес на разучаване и планиране.

Миналия уикенд бях в Амстердам и си донесох доста лалета, които сега смятам да посадя.
Да видим на пролет какво ще стане от тях.

Интересно ми беше обаче за хризантемите.
Тъй като сега им е сезона на цъфтеж, предполагам не е времето да се засаждат?
А дали не мога да си купя няколко засега в саксии и след като прецъфтят (или на пролет) да ги засадя в градината? Навсякъде ми казват, че не можели да измръзнат, били много издържливи. А и тук температурите не падат много.  Thinking

# 68
Не излиза точния линк, това е: http://zelena-prolet.com/Cerastium_tomentosum
Разпростира се за една година в диаметър до 60см , ще ти задуши околните.После расте и още. Трябва да ги пренаредиш малко. Ето го моето точно преди цъфтеж, предната пролет съм го насадила ,изглеждаше като твоите. Сега е още по-голямо:
Скрит текст:
Аз мисля да не го оставям да се разпростира много, а само така в плътна редичка, но ми е интересно дали лесно се хваща, защото не всички стръкчета, които забодох в почвата са с корен.

# 69
  • Стара Загора
Здравейте момичета, записвам се при вас като начинаеща "градинарка".
От скоро станахме собственици на къща с градина и съм в процес на разучаване и планиране.

Миналия уикенд бях в Амстердам и си донесох доста лалета, които сега смятам да посадя.
Да видим на пролет какво ще стане от тях.

Интересно ми беше обаче за хризантемите.
Тъй като сега им е сезона на цъфтеж, предполагам не е времето да се засаждат?
А дали не мога да си купя няколко засега в саксии и след като прецъфтят (или на пролет) да ги засадя в градината? Навсякъде ми казват, че не можели да измръзнат, били много издържливи. А и тук температурите не падат много.  Thinking
Да и направо можеш да ги засадиш и да им се радваш.

# 70
с розовите цветчета е върбинка.Тя не презимува навън освен при много топла зима,което в Русе се случва много рядко .Другото не мога да разгледам добре.
А възможно ли е да не презумува зимата, защото не я изрязваш? Аз знам, че зимата трябва да се изреже (но не знам до къде) и на пролет тя избива на ново.  newsm78

# 71
  • София

elen@ При мен измръзват.Като застудее ги прибери на остъклен балкон или стълбище.

Благодаря за отговора, а колко често да ги поливам?

# 72
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
А възможно ли е да не презумува зимата, защото не я изрязваш? Аз знам, че зимата трябва да се изреже (но не знам до къде) и на пролет тя избива на ново.  newsm78

малко вероятно е да оцелее, независимо дали се реже или не.  Hug просто не издържа на студ. Wink но напролет може да има нови на същото място - ако са паднали семенца  Hug

# 73
  • на брега на Дунава
len@ Поливай луковиците рядко,защото могат да изгният.
 medissa  Аз церастиума общо взето го имам за плевел и го режа така ,че да остане толкова колкото ми е необходимо по едни камъни.Издържа всякакви интервенции и е не изтребим.Не може да му се случи нищо лошо.Само когато нараства и  цъфти е наистина красив .

# 74
  • София
С милата покана на Любознателна се записвам при вас.
Имам доста въпроси, първо ще прочета темичката Hug

Общи условия

Активация на акаунт