БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 092
  • 761
  •   1
Отговори
# 630
Добре,няма да стерилизирам,щом има риск.Аз искам да съхраня тиква-варена,във фризер мога ли?

Съхранявах тиквата сурова, нарязана на парчета. После направо ги пускаш във вряща вода

И аз така замразявам тиква.

# 631
  • София
Замразявам зеленчуците бланширани, за да се запазят цветът, вкусът и витамините им.

# 632
и аз съм и още замразявам (онзи ден например спанак) в пластмасовите тавички за лед, като се замразят кубчетата ги прехвърлям в пластмасови кутии за съхранение и ги слагам в едно чекмедже във фризера  Peace
И аз замразявам във формички за лед, но не се бях сетила да ги прехвърлям в кутии за съхранение, мерси много за идеята   bouquet

цветна палитра, храни детето колкото то ти показва, че иска, не го дръж гладно, ако иска 6 пъти - давай му 6 пъти. Като има запек от АМ, пробвала ли си да смениш АМ? Има специално АМ Хип Комфорт, което оправя запек, изпробвано. Има такива и на други марки, но да се включат и другите момичета да кажат. Изобщо, педиатърът ви май не е в час.
Шест хранения са напълно нормални за бебче на 4 м.
Ами не смея на своя глава да му сменям млякото, защото доста повръща и е на Фризовом по този повод. В началото беше спрял да повръща, но от както му се увеличиха лигите, почна пак по малко. Страх ме е да експериментирам с млеката, да не се влоши, че още ми е пред очите как повръщаше Фризолака даже и през носа ooooh!
Иначе малкият е на път да отказва 6тото хранене, ама ми се искаше и на мен сам да си го откаже и затова питах. От няколко дни се успива за някои хранения и невинаги си изяжда всичко newsm78 Така правеше и като си махаше нощните. По принцип яде на 3 часа от 6-6.30 до 21-21.30.
Иначе педиатърката ни от самото начало беше препоръчала заханване в 6месец, но заради запека сега препоръча да започнем точно с пюре от тиква малко по малко, вместо да минаваме на 3то АМ newsm78
Аз пък съм раздвоена и даже разтроена какво да правя, защото хем не ми се искаше толкова рано да захранвам, хем пък не искам да му е некомфортно на детето заради запека, а и ме е страх да не се влоши, ако му предложа ново АМ ooooh!
Като започнахте захранване, от къде черпехте информация какд а процедирате - с какво да започнете, как да въвеждате, след колко време и т.н.?

# 633
jos, DidiDani11, благодаря за отговорите  Grinning

Разбира се, че се старая да "разнообразявам" храната му и всеки ден му давам различна комбинация пюренца, точно за това се и притесних, защото ако стачкуваше само от един вид щеше да е лесно  Laughing Дано да е от зъбаците

# 634
Може ли на бебе да се дава друга вода освен преварена? Изворна или някаква специална ако има за бебета. След седмица ще ходим на почивка за 3 дни и не виждам как ще преварявам вода. Елена сега се учи да пие и изпива не повече от 10-15 мл. на ден. Има вариант и изобщо да не и предлагам докато  сме там, но предполагам въпросът пак ще ми изникне при следващата почивка когато тя вече ще пие вода.

# 635
Може да се дава Девин изворна. Аз давам на Хип като сме на село, ама тя е доста скъпа - 3.50 за литър и половина. По принцип изворната се препоръчва след 6 месеца, но много майки дават от самото начало.

# 636
  • Berlin
И аз давах Девин изворна. Водата на Хип трябва да се преварява след 48 часа от отварянето (на етикета пише). Иначе принципно щом не пие много вода, може и такава да вземеш.

# 637
На бебе на 6м аз бих давала вода на Хип

# 638
Благодаря за отговорите bouquet, ще потърся тази вода на Хип. За 3 дена цената не е проблем.

# 639
Имаше и малки бутилчици Хип, обаче от известно време при нас ги няма.

# 640
  • UK
Аз давам изворна бутилирана от 6 м., никога не съм преварявала.

# 641
Като започнахте захранване, от къде черпехте информация как да процедирате - с какво да започнете, как да въвеждате, след колко време и т.н.?

Аз черпех информация от тук(има доста теми относно захранването) и от педиатърката, като разбира се главно се водех по синът ми.  Peace

# 642
  • София
От самото начало до сега пием на Девин - Изворна.

# 643
  • Варна
Аз от началто до сега давам вода Бебе и Савина - за бебета са и те и не са колкото Хип скъпи.
Мога ли вече да двам да пие не преварена?

# 644
  • Berlin
Можеш,да, ама по-скоро да не е от чешмата. А и нали си давала бутилирана ... Simple Smile Аз не съм пила от много отдавна вода от чешмата и не давам и на малкия, но скоро взехме кана Брита и пия от нея. Laughing Скоро и на него ще давам от нея.

Общи условия

Активация на акаунт