БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 097
  • 761
  •   1
Отговори
# 615
Добре,няма да стерилизирам,щом има риск.Аз искам да съхраня тиква-варена,във фризер мога ли?

# 616
  • Пловдив
Мисля,че можеш.Аз съм напълнила камерата в хладилника със пекани чушки ,варен спанак в пликчета.Смятам да редувам после с варен картоф и морков,които могат да се купуват и през зимата.

# 617
Е стига сега... то бурканчето като се отвори, се разбира дали е било добре затворено.

# 618
Здравейте! Може ли да попитам когато почнахте да захранвате, на колко хранения бяха бебоците? Ние сме  със запек от АМ и педито препоръча да сме почвали захранване и да сме минавали директно на 5 хранения(досега си беше на 6). Ама се чудя дали не могат да се запазят 6те хранения в началото, докато не се замести хранене newsm78 Общо взето не съм много наясно със захранването, защото го планувах най-рано другия месец ooooh!

# 619
Ние сега започваме да се захранваме. Храним се смесено на 3 часа от 9 сутринта до 9 вечерта. През нощта се кърмим както дойде. На 3-4-5 часа.

# 620
  • на Дъждовен остров
ell_ell, моето предложение е да замразяваш даден продукт в пластмасовите тавички за лед (ако така се казва) .
После вадиш кубче тиква, месо, риба..... и вариш на пара с картоф и морков примерно.  Казвали са ми, че картоф, морков, пащърнак не е добре да се варят и затварят по начина по който ти си го намислила.  От друга страна пък нали точно така купуваме пюретата.   newsm78  Ти преценяш. Аз не бих го правила за моето дете така.

# 621
  • UK
Аз нямам фризер и стерилизирах всякакви пюрета, манджи и меса за захранването, но заварявах бурканчетата и ги съхранявах в хладилник. Никакви проблеми не съм имала - като се отвори се разбира дали е добро или не, фалове не съм имала. Това само с обръщането на горещото бурканче съм го правила, но съм го използвала задължително в рамките на няколко дни и задължително съм го слагала в хладилник.

# 622
и аз съм и още замразявам (онзи ден например спанак) в пластмасовите тавички за лед, като се замразят кубчетата ги прехвърлям в пластмасови кутии за съхранение и ги слагам в едно чекмедже във фризера  Peace

искам да ви питам, мамчета, откога мога да давам фъстъчено масло, при условие, че моята не е яла още фъстъци. само бадеми, орехи и др. благодаря

# 623
Здравейте! Може ли да попитам когато почнахте да захранвате, на колко хранения бяха бебоците? Ние сме  със запек от АМ и педито препоръча да сме почвали захранване и да сме минавали директно на 5 хранения(досега си беше на 6). Ама се чудя дали не могат да се запазят 6те хранения в началото, докато не се замести хранене newsm78 Общо взето не съм много наясно със захранването, защото го планувах най-рано другия месец ooooh!

Останете си на 6 хранения.Когато се замести цяло хранене, или на бебо му е достатъчно като количество то само ще си махне едното хранене. Peace

# 624

Останете си на 6 хранения.Когато се замести цяло хранене, или на бебо му е достатъчно като количество то само ще си махне едното хранене. Peace
съгласна и аз за 6, малко е още детето, аз съм кърмила доскоро, но захраних след 5тми месец постепенно като до 11мес.-годинката не съм имала заместено цяло хранене. т.е. винаги съм додавала кърма, независимо, че малката е изяждала 160 гр, примерно.
има и неща в библиотеката и спец.тема.
може да започнеш с тиква (сега й е сезона, може и купено бурканче, аз захраних първо с морков(на хип готово) и след няколко дни с тиква и морков заедно), може да започнеш с тиква, след като имате запек, тя регулира, обикновено морковът запича. и успех.
п.п. сокове не давай дори и от круши сега.

# 625
и аз съм и още замразявам (онзи ден например спанак) в пластмасовите тавички за лед, като се замразят кубчетата ги прехвърлям в пластмасови кутии за съхранение и ги слагам в едно чекмедже във фризера  Peace
И аз замразявам във формички за лед, но не се бях сетила да ги прехвърлям в кутии за съхранение, мерси много за идеята   bouquet

цветна палитра, храни детето колкото то ти показва, че иска, не го дръж гладно, ако иска 6 пъти - давай му 6 пъти. Като има запек от АМ, пробвала ли си да смениш АМ? Има специално АМ Хип Комфорт, което оправя запек, изпробвано. Има такива и на други марки, но да се включат и другите момичета да кажат. Изобщо, педиатърът ви май не е в час.
Шест хранения са напълно нормални за бебче на 4 м.

# 626
Момичета, моля ви кажете ми може ли зъбоникненето да е причина бебето да не иска пюре? Захранваме се бавничко вече месец и сме стигнали почти до половинка от големите бурканчета. Никога ве ми е правил проблеми, хапва си ги с кеф, ама от няколко дни реве та се къса като започна да го храня на обяд. Днес даже започнах по-раничко от обичайното, да не би случайно да е прегладнял и за това така да пищи...нооо същата работа, като види лъжицата е кански рев... Млекце обаче си цока доволно.
А зъбки имаме вече два поникнали, но много се мъчи милото и сигурно ще има още...

# 627
  • UK
Добре,няма да стерилизирам,щом има риск.Аз искам да съхраня тиква-варена,във фризер мога ли?

Съхранявах тиквата сурова, нарязана на парчета. После направо ги пускаш във вряща вода и за нула време са готови. Според мен това е по удачен начин, аз не ям приготвена и замразена след това храна, не бих дала и на детето.

# 628

Съхранявах тиквата сурова, нарязана на парчета. После направо ги пускаш във вряща вода и за нула време са готови. Според мен това е по удачен начин, аз не ям приготвена и замразена след това храна, не бих дала и на детето.

съгласна съм, тиква и аз съхранявам нарязана на парчета, без семките и мекото около тях във вакуум нликче във фризера, вадя и тогава варя, пасирах и тн.

jo_anna, може и от зъбките да отказва, не го насилвай детето. ако е здраво иначе, ще се нормализират нещата  Peace
нали не даваш все пак 5 дни едно и също нещо подред наобяд, че и голям човек да е няма да иска. не визирам основната храна на бебо млякото.
давай му млякото, предлагай наобяд пюре, но ако не иска, давай мляко.
ако откаже и млякото - по-добре док да каже. и дано бързо да се покажат зъбките Simple Smile

# 629
jo_anna може и от зъбите да е, но може просто да си иска само мляко.Предлагай пюре,ако не го иска си му давай само мляко.Можеш да пробваш малко преди хранене да му правиш масаж на венците.Може просто и да е период, който да отмине.И синът ми до скоро следобед като го слагах да яде беше голям рев, голямо чудо, но отмина.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт