БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 571
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
А и качествения и некачествения ли замръзват?

Не разбрах въпроса ти?!

# 301
Блонди, на кашата на Хумана, която купих (елда с круша) за 4 м. пише, че съдържа обезмаслено мляко, а не АМ.

А АМ какво е?  Wink АМ е обезмаслено мляко и добавки (витамини, минерали), нищо по-различно. И кашите на Хумана за 4м със сигурност са с АМ, а не с обикновено, пълномаслено сухо мляко  Peace

П.С. Ако на българският превод пише нещо друго, това е отделен въпрос. В сайта си пише, че са си с обезмаслено мляко и добавки, т.е. АМ.

Не знам някоя немска фирма да предложи обикновено сухо мляко на бебе на 4м, вие ще ги изкарате малоумни точно пък немците и бебешките им продукти  Laughing

Аз съм за рафиниран Екстра Върджин

Такова чудо има ли?  newsm78 Екстра върджин е студенопресован и не е рафиниран. Рафинират някои от следващите преси, но не и ЕВ  Simple Smile

Има и напълно жълт ЕВ  Peace

Агнешко, зехтинът в хладилник става като желиран, затова например маслини си съхранявам в олио, не в зехтин.

# 302
На мен зехтинът в маслините ми става на кристали. Топя ги в екстравърджин и ги друсвам на 4 градуса в хладилника.
Ектра върджин е именно нерафиниран зехтин, освен това най-често маслините за направата му са събирани ръчно.

# 303
Топя ги в екстравърджин и ги друсвам на 4 градуса в хладилника.

Топиш ги... имаш предвид, че само ги потапяш, изваждаш и прибираш така или ги слагаш в съд със зехтин, да плуват вътре?  newsm78 Hug

# 304
Първо ги обезсолявам маслините, ако има нужда.
После в същото бурканче - изливам водата или саламурата и доливам догоре чист екстра върджин и слагам в хладилника. Щом маслините се изядат, зехтинчето вътре се полива в салати, че да не отива зян.

# 305
Блонди, поправих се след репликата, която ми цитираш. Така е ЕВ е нерафиниран, просто по някакъв признак се дели на такъв за готвене и друг, който е само за салати.
Чери, чудесна идея за маслините. Предполагам, че зехтинчето е много вкусно после.

# 306
Вкусно е, кристализира в хладилника, но оставено на стайна температура отново си става като преди.

# 307
Блонди, на кашата на Хумана, която купих (елда с круша) за 4 м. пише, че съдържа обезмаслено мляко, а не АМ.

А АМ какво е?  Wink АМ е обезмаслено мляко и добавки (витамини, минерали), нищо по-различно. И кашите на Хумана за 4м със сигурност са с АМ, а не с обикновено, пълномаслено сухо мляко  Peace

П.С. Ако на българският превод пише нещо друго, това е отделен въпрос. В сайта си пише, че са си с обезмаслено мляко и добавки, т.е. АМ.

Не знам някоя немска фирма да предложи обикновено сухо мляко на бебе на 4м, вие ще ги изкарате малоумни точно пък немците и бебешките им продукти  Laughing

Блонди,проблема не е в превода,ясно е написано обезмаслено прясно мляко.Как на другите ще пише преходно мляко или АМ,а на Хуманата обезмаслено прясно мляко.И аз съм се чудила,че е Хумана и не очаквах да е така,веднъж взех бисквитена и не посмях да я дам.

В началото на подфорума има справочник на кашите,има ги всички-коя,какво съдържа.Вярно, информацията е стара,но няма промяна,поне от преди 1г. и нещо.

В БГ сайта,пък дори не пише с какво мляко са.

# 308
Пише обезмаслено мляко (в графата съдържание).

Според мен недоразумението идва от превода... ще взема да им пиша на Хумана и да попитам. Прекалено странно ми се струва да си слагат обикновено мляко в кашите  Blush

# 309
Пише обезмаслено мляко (в графата съдържание).Според мен недоразумението идва от превода... ще взема да им пиша на Хумана и да попитам. Прекалено странно ми се струва да си слагат обикновено мляко в кашите  Blush

за съжаление са лепнали етикета с БГ превода върху съдържанието и не мога да видя какво пише. Ще се радвам да споделиш, ако благоволят да ти отговорят  Grinning

# 310
  • Berlin
И на мен ще ми е интересно това. Аз оттук съм чела, че са със сухо мляко кашите на Хумана и никога не съм купувала, макар че вече мога ... Взимам на Тьопфер, Милупа и овес,елда на Хипп.

Може ли да дам едно месно пюре за вечеря? Че ни се размени обяда с вечерята или да давам друго?

# 311
Можеш, то в пюретата месото не е много. Какво е месото?
Блонди, много е сладка Камелия  Heart Eyes и много сериозна  Simple Smile!

# 312
  • Berlin
Пуешко с ориз и морков,220гр. и съм приготвила едно картофено пюре за всеки случай.

# 313
Ако сте на пюрета още, имай предвид, че дневните нужди от месо на тази възраст са по-високи  Peace.

# 314
Благодаря ти, Мише  Hug

Сега проверих, но не са отговорили засега. Ще изчакам ден-два и ще пиша и на немския сайт. Макар че преди бях писала на Тьопфер и пак никой не отговори, та може и сега да не ме огрее  hahaha

Иначе много харесвам кашите на Хумана, има разнообразие, вкусни са, разтварят се лесно и добре, остава да проверим млякото  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт