БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 573
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
  • Berlin
Да, всъщност и аз имах предвид в нещо готвено. Но пък ако всеки ден давам такова нещо, дали няма да прекаля?

# 331
Да, всъщност и аз имах предвид в нещо готвено. Но пък ако всеки ден давам такова нещо, дали няма да прекаля?
Едва ли ще прекалиш. Колко яйце ще има в едно парче кекс, примерно...Или в купа супа със застройка, нали това имаш предвид

# 332
Именно  Peace.

# 333
Каква е дозата за яйце? Т.е. колко яйце мога да давам на ден, на седмица, през ден?

Белтък може да даваш колкото иска(ш). Жълтък - достатъчно е един до два седмично  Peace

# 334

Не, няма да прекалиш, давай си спокойно.

# 335
  • София
Белтъци има в много неща, които ядем ежедневно и аз мисля, че няма проблем.

# 336
Попринцип е така, но белтъците са различни!

# 337
  • София
Е да примерно ние се ограничаваме само от кравия, зависи от детето.

# 338
Има ли така да кажа "силни" храни, които дори в малки количества са достатъчни? Моето дете упорито отказва да изяжда повече от 70-80 гр., че понякога и по- малко. Набляга основно на кърма, но си мисля, че тя не му е достатъчна, защото през час иска да суче. Днес докато го преобличах направи заден мост и коремчето му хлътна много и се очертаха най-долните ребра. Все едно е недохранен  Sad Не го насилвам да яде, колкото толкова, но така до къде ще стигне? Ето един примерен дневен режим в най- добрите ни дни:
7-7.30 ч. кърмене
9-9.30 ч. кус кус със сирене и масло или безмлечна оризова каша със сирене и масло
10 ч. кърмене /понякога го няма/
12.30 ч. малко супа и малко основно
13.30 ч. кърмене
16.00 ч. банан, бисквитка или грис със банан
16.30 ч. кърмене
18.30-19 ч. супа
20.30 ч. кърмене
През нощта се буди 2-3 пъти да го накърмя.

# 339
На моето и кокалите под шията се виждат, но я докарахме до 4 г.  Grinning Това в кръга на шегата. Колкото - толкова си мисля аз. Не би могла да го накараш да изяжда повече отколкото има желание. Или поне аз не виждам  смисъл в прекаленото упорство ако детето все пак се храни. Освен това не всички имат нужда от еднакво количество храна.

# 340
  • София
Не можеш ли да го направиш графика през 3 часа и след 1 час и 30 минути примерно да го накърмиш да остане 1 час и нещо до другото ядене да огладнее. Това, че изяжда по 80 грама да не те притеснява, моя изяждаше и той по толкова. Може да има и по-добри предложения просто изказвам моето мнение. Simple Smile

# 341
Милинка, защо супа на вечеря? Давай му пюре или каша на детето, с водица няма как да се нахрани.

# 342
  • София
Добър вечер, момичета. Искам да попитам, нормално ли е след захранване с зел. пюренца( тиква, картоф, морков), бебо да пълни памперсите 5-6 пъти дневно? Той е на АМ(NAN Sensitive) и преди захранването се изхождаше веднъж на два дни! Започнах да с въвеждането на тиква и картоф преди месец, но не се получи(явно бебо не беше готов). От 10-12 дни опитах отново, включих и морков, стигнахме до 125мл, но пак проблем! Говорих с педито и тя не вижда нищо обезпокоително в това, но аз не мисля така. Габи зверски се напъва и това ужасно ме притеснява(знам ли какво може да се случи), отделно му се нарушава и нощния сън(поне два пъти). Мисля на този етап да спрем пюретата, за да се нормализират нещата, а после какво? Имаме ли нужда от лекар и ако да от какъв? Предварително благодаря! Лека и спокойна нощ, отивам да сменям памперса!

# 343
125 гр на едно ядене за бебе на 5 месеца смятам, че е много голямо количество. Освен това не разбрах какво те притеснява в изхождането, разстройство ли има или запек, или си е с нормална консистенция? Ако е нормално мисля, че нямаш повод за притеснение, и определено по-притеснително е било изхождането веднъж на два дни. Не е необходимо да спираш пюретата, просто намали количеството и наблегни на млякото - то е най-важно до навършване на годинка, пюретата са за запознаване с нови вкусове предимно.

# 344
  • Бургас
Ние сме на Лактана 3,откакто навърши 10 месеца.Обаче забелязвам ,че не му влияе добре Thinking
Неспокоен е вечер и от няколко дни е с запек.Милото така се напъва,почервенява,плаче и акитата са едни твърди.Не е било така откакто е захранен.Вчера реших да му давам само мляко(без попарка и пюре,за да не се запече още повече от тях) и сокче от круша.Днес сутринта пак твърди акита и плачеше  Sad .Явно е от млякото.
В Лактана 3 има наистина някакви добавки,видях ги като отворих пакета,а незнаех преди това.Сега като ви чета,че мога да си продължа с Лактана 2,ще вземам от нея до навършване на 1 година.Проблем със запек с 2-ката не сме имали .

Общи условия

Активация на акаунт