БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 533
  • 761
  •   1
Отговори
# 405
Но ме притеснява това, че прекалено много важни неща са изключени от менюто и.

Кои например суперважни храни са изключени от менюто й?
Плодовете мисля, че са доста важни, а тя не ги иска. Банан предлагам всеки ден, понякога иска, понякога маже с него по стената  Laughing. Правех и микс папая, манго, банан, круша, ядеше ги с удоволствие до един момент. Изведнъж реши, че не ги харесва и край. АМ пие на всяко хранене без обяда, то като отказва всичко друго поне това да и влиза в стомахчето. Вода също не иска. Откакто започнах да я захранвам и предлагам непрекъснато, но и се гади. Сок - не иска да опита, а и не настоявам.
За наддаването, не наддава много, около половин килограм в първите месеци, а сега и по малко, но пък расте на височина и е много е активна, което ме кара да мисля че не е толкова недохранена. Силно се надявам това да е период, който ще отмине. Благодаря на всички за съветите и успокоението.

# 406
  • Малта
I.Hr,
може да пробваш плодовете да й ги даваш на продълговати парченца, а по-твърдите леко подварени. Примерно - парче банан сама да си го яде или порче манго или ябълка, круша и т.н. важното е да са обелени и нарязани така че да е удобно да ги хваща сама с ръчичката  Wink

Ето моите как ядат сами така плодчетата: подварено морковче
или
краставица

и тук са на 5 месеца, сега имам нови но не съм ги качила още   bouquet

Ох, все забравям МЛЯКО прясно от кога можеше да се дава? след годинка  newsm78

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 08:17 от medimed

# 407
  • София
I.Hr,
Моето предложение за включване на вода е следното. Детенцето ми беше кърмено до лятото и изобщо не искаше вода, но тогава не се тревожех. Стана топло и спрях да го кърмя - купих чай на Хипп, инстантен. В началото пиеше, защото беше сладичко. След това намалявах трошичките чай и накрая пропи чиста водичка. Макар че не знам колко мляко пиете? Ние сме по-скоро на твърда храна   ( слагам Ам в пюрета, попара, грис...) и затова пием вода. Ако си го пиете чисто може просто да не се нуждае?

# 408
 medimed прясното мляко е след годинка, както и ти си написала.  Peace

# 409
  • на Дъждовен остров
Може ли да дадеш примерно меню за едно дете на 11 месеца?  Благодаря.

Сутрин и вечер АМ, към 17ч млечна каша, на обяд зеленучково пюре с мляко или месно-зеленчуково без мляко, суров плод към 10ч или преди кашата, кисело мляко с бисквити, различни зърнени закуски за сутрешна или следобедна закуска със сирене и масло или с мляко - грис, елда, овесени ядки, просо...

благодаря много за отговора. 

# 410
цветка,
пие около 600 грама АМ на ден. С чайче при нас не става-не обича сладко. За сега се залъгваме с разредено АМ за цвят, по съвет на доктора когато беше пипнала гадния вирус с повръщане.
Благодаря ти за идеята все пак.
medimed,
големи сладури имаш да са ти живи здрави и ящни
давала съм леко сварени плодове да маже и да бута в устата. По някога яде, по някога не. Абе каприз голям, ама аз май много и се вживявам.
Прясното краве мляко при нас го дават след 3 години, но пък портокали и мандарини има в почти всички плодови пюренца за след 4 месеца. Коя е правилната схема ....

# 411
Къде е това "при нас"?
Портокали и мандарини може и от 10-ти месец, но в пюре, каша. Пресни след 12 месеца. Киселинни са, дразнят стомаха до известна степен и затова са по-късни в схемите за захранване. Отделно, че корите много често са боядисани с хранителни бои, които макар и да не достигат до месестата част на плода, пак са риск.
Прясното мляко след 12-18 месеца е напълно ок. Всъщност по-добре е да бъде кисело мляко или последваща формула, защото прясното мляко е трудно смилаемо.

Друго - много хора след навършването на 3 години изпитват сериозен дискомфорт при прием на чисто прясно краве мляко, може да доведе до диарични изхождания, тежест в стомаха, газове.
Ако изчакването до навършването на 3 години е като превенция за алергия - не е обосновано изобщо.

# 412
Момичета, откога може да се добавя чесън в домашно приготвяни манджи на детето?

# 413
В Испания е при нас.
http://www.nestlebebe.es/productos/nuestros-productos/frutas-pos … a-manzana-naranja
ето и пример.
И аз съм чувала, че цитрусите се въвеждат по късно, но .... почти всички марки предлагат едно и също. Много е ограничен избора на пюрета без портокал или мандарина. 
За прясно мляко не съм говорила с педито ни и нямам никаква представа защо го дават след 3 години.

# 414
  • София
Утро, чесън може да се дава на бебета над 10 месеца, но само готвен. Суров може да подразни стомахчето.

# 415
Ендира, благодаря!

# 416
  • на Дъждовен остров
I.Hr, при вас поне дават някаква представа кога какво да въведеш (при нас Англия) ти казват след 4ти месец даваш всичко без захар, сол и ядки.  Вълтък се въвежда след 1 год. за млеката изчакай  Thinking Та за това понякога питам тук въпроси глупави и смешни, защото съм в пълна обърквация. 

Иначе за чесън е въведен за 7ми месец (англия) + розмарин + лук и беборана абсолютно ги отказва.   

# 417
Много мои познати, които живеят в различни държави казват, че там докторите са им казали прясно мляко да не дават до 3 годинки. Много противоречащи мнения има по този въпрос. Аз съм чела на много места, че след 3 годишна възраст даже приемът на мляко трябва да се намали, защото организмът няма вече достатъчно ензими, които разграждат белтъка.
По повод пилетата, които коментирах по-горе: 8 пъти над нормата антибиотици и 4 пъти над нормата хормони.

# 418
  • София
Може ли райската ябълка да предизвика алергична реакция?

# 419
Абе то и на нас ни казват, че и написано на лист ни го дават ама аз не съм много съгласна със схемите им та си я карам както си знам.

Общи условия

Активация на акаунт