БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 535
  • 761
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, имам въпрос от името на една приятелка.
Нейното дете е почти на 8 месеца. Купувала му е каши на Слънчо, които са млечни, а иначе те се кърмят. Въпросът ми е за млякото, което е в кашите, пише че е сухо пълномаслено млякои суха суроватка. Въпросът е, не трябва ли да бъде с обезмаслено мляко? И това адаптирано мляко ли е в такъв случай?  Или е по-добре да взема безмлечни? Tired

# 391
  • София
Млякото в кашите на Слънчо е обикновено сухо мляко.
Може да взема безмлечни каши, но в този случай трябва да ги приготвя или с кърма, или с АМ.

# 392
radito87,
за месото - аз съм въвела само пуешко до сега Sad. Опитах и заешко, но резултатът е съмнителен. Пуешкото го давам основно в комбинацията на Хип - пуйка с тиква и картоф. Но два пъти съм купувала пуешки гърди от био магазин. За цената - не ми се коментира. Но го правя този компромис за детето. Около 400г ми стигат за 7-8 хранения.

# 393
Млякото в кашите на Слънчо е обикновено сухо мляко.
Може да взема безмлечни каши, но в този случай трябва да ги приготвя или с кърма, или с АМ.

Благодаря! Значи правилно съм си мислела, че обикновено сухо мляко.  ooooh! Ще потвърдя, че е така.

# 394
radito87,
за месото - аз съм въвела само пуешко до сега Sad. Опитах и заешко, но резултатът е съмнителен. Пуешкото го давам основно в комбинацията на Хип - пуйка с тиква и картоф. Но два пъти съм купувала пуешки гърди от био магазин. За цената - не ми се коментира. Но го правя този компромис за детето. Около 400г ми стигат за 7-8 хранения.

Аз все още не съм купувала, но не съм търсила с био производство.  newsm78 За сега още караме на готови пюрета с месо. Но не знам какво трябва да бъде дневното количество месо и месни продукти за възраст над годинка? И по колко грама месо се слага в пюретата?

# 395
За грамажите не мога да ти отговоря. Но сега се сетих, че мамите от темата за АБКМ купуват пилешко на Градус или Duc. За втората марка са коментирали, че отглеждат пилетата мааалко по-продължително време.

# 396
Мои приятели, които държат известна марка хранителна верига, дадоха в лаборатория за изследване пиле на Градус. Резултатът за наличие на хормони беше ужасяващ и смениха пилетата. Ще питам точно с колко над нормата беше съдържанието. Дюк са порода, която се храни с чист фураж. Така поне казват, но аз съм изпълнена със съмнение, защото в БГ на нищо не вярвам. Това със стандартите, което въведоха за млякото, хляба и месото се оказа пълна измишльотина. Все още има мандри, в които не влиза грам мляко, а излизат килограми сирене.

# 397
  • София
Можеш да си сигурен, че даваш на детето си чиста храна, само ако си я отгледал ти или твой близък човек. И на пюретата не може да се довери човек на 100%, колко статии имаше в последно време за партиди с пестициди и други "полезни" добавки. Био храните в България въобще не искам и да ги коментирам...

# 398
Може ли да дадеш примерно меню за едно дете на 11 месеца?  Благодаря.

Сутрин и вечер АМ, към 17ч млечна каша, на обяд зеленучково пюре с мляко или месно-зеленчуково без мляко, суров плод към 10ч или преди кашата, кисело мляко с бисквити, различни зърнени закуски за сутрешна или следобедна закуска със сирене и масло или с мляко - грис, елда, овесени ядки, просо...

# 399
Имам голям проблем с храненето на бебето. Не яде плодови пюрета никакви, никога не ги е харесвала, каши, кисели млека, бебешки десерти. Пробвала съм всичко което се предлага в магазините и е адекватно за възрастта и, без резултат.  Яде само месни пюрета ( не всички ) АМ, банан и круша много рядко. От няколко дена реши че и харесва това което ядем ние. Давам и защото готвя без сол, подправки и пържено. Но ме притеснява това, че прекалено много важни неща са изключени от менюто и. Ако някой може да ми даде идея как да се справя със злоядата си дъщеря и идеи за ново меню, защото вече съм напълно изчерпана ще съм много благодарна.
На 10 месеца и половина е. 

# 400
  • София
По-скоро е капризна  Grinning  И ние го минахме тоя период, обичаше месо повече от всичко, не мисля, че има повод да се притесняваш, можеш да и предлагаш банани, като чели най-се възприемат от децата.

# 401
Но ме притеснява това, че прекалено много важни неща са изключени от менюто и.

Кои например суперважни храни са изключени от менюто й?
Това, че детето иска от вашата храна е само предимство, защото неимоверно те улеснява и така детето може да хапва без пасиране, дробене и съобразяване.
Не забравяюй, че на тази възраст млякото е най-важната и ценна храна за децата.

Ако не иска плодови пюрета, предложи плодовете настъргани и сурови, а банан цял, за да го държи сама и да се храни.

# 402
Можеш да опиташ да предлагаш плодовете в комбинация с банан.

# 403
  • София
Моето дете също не харесва пюрета. От самото начало на захранването тотално отказва всякакъв вид храна в пюриран вид. Хапва много малко друга храна освен мляко (на хранене водено от бебето е), но това не ме притеснява, както са казали момичетата, млякото (на кърма е) е най-важно и ценно за него в момента. Щом детето наддава и се развива добре, не виждам какво те тревожи. Опитай да даваш храни, които са удобни за хващане, за да предизвикаш интереса й. 

# 404
И ние имахме такъв период, в който не искаше да яде друго освен мляко и рядко зеленчукови или месни пюрета. Ядеше и малко плодови пюрета. За сметка на това искаше да яде от нашите манджи. Предимно зеленчуци на фурна, варени, супи. Тогава реших, че няма нищо лошо в това. Проблем беше, че някои неща още не съм ги въвела, но просто не ги слагах, или готвя заделям за нея и после подправям като за нас. Това беше преди, а сега сме пак на пюрирани храни. Отново спря да яде от нашата храна и пак сме на пюрета. Ама важното е да наддава и да е здраво.

Общи условия

Активация на акаунт