БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 539
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
А как приготвяте домашните?

Препичаш на тостера филийки или използваш фурната при липса на тостер.
Ако ще печеш във фурната, тогава слагаш филийките направо върху скарата - без тава. Ако изпечеш повече, не е проблем да ги съхраняваш няколко дни.
Ако искаш да съхраняваш по-дълго, тогава трябва да са поставени в платнена торба - стара калъфка от възглавница, можеш от тензух да си направиш бохча и т.н. Така се съхранява на сухо и прохладно дълго време.
За домашни сухари купи хляб по БДС - Добруджа, типов.

# 376
Ето отговорът от Хумана:

Във всички млечни каши на Хумана става въпрос са обезмаслено краве мляко, а

не за адаптирано. Понеже то се влага в каша, а не се дава директно,

количествата албумин и казеин са в приемливи за бебето съотношения.

Задавала този въпрос и преди на колегите от Хумана и логичният отговор беше,

че на 4-5 месеца е добре децата да започнат да приемат по-стандартна храна.

Така би се намалила вероятността от развиване на алергии към млякото по

принцип и е по-правилния начин на захранване.

Ако вашето бебче е здраво и нямате повод за притеснения - кашите на Хумана

ще му харесат. Ако обаче искате да продължите с адаптирано мляко, можете да

му вземете безмлечна каша и в нея да добавите адаптирано мляко.

И таз добра! newsm78 в крайна сметка,аз изчаквам поне 9 месеца да навърши за да дам сиренце и масло а то се оказва,че от един месец вече яде обезмаслено мляко.

# 377
Време ни е за захранване! Запис да следя:)

# 378
  • София
Как се въвеждат цитрусовите плодове, с кой е най-добре да започна?

С някой по-сладък. Мандарина, например.
Проблемът на цитрусовите плодове не е толкова, че са алергени, колкото киселините, които може да дразнят стомаха. Ако решиш да приготвиш фреш, разреди го с вода в началото.

# 379
  • Пловдив
Мамчета,да Ви се похваля-вчера за първи път заместих едно хранене с пюре от картоф и морков.Толкова бързо ядеше,че едва смогвах да пълня лъжицата.А аз от една седмица си мислех,че бебето не може или не иска да яде с лъжица.Разбрах,че сега е сезона на спанака.Бих искала да приготвя пюре с картоф и спанак,но се чудя как точно.Дайте идеи.  chef

# 380
И таз добра! newsm78 в крайна сметка,аз изчаквам поне 9 месеца да навърши за да дам сиренце и масло а то се оказва,че от един месец вече яде обезмаслено мляко.

И аз съм доста изненадана от отговора, както и от теорията, че така било по-правилно  newsm78

# 381
За цитрусите  -  за съжаление четох отдавна в темата за алергиите и не си спомням точно обяснението. Но ние сме с АБКМ и много назад със захранването. Миналата година, когато малкият отключи алергията, бях чела, че именно мандарините правят най-голяма беля от цитрусите, защото са с най-тънка кора. Обработват ги с нещо, пръскат боя и преминава в самия плод.

Извинявам се за никаквото обяснение. Но като цяло сезонът на портокалите и мандарините е най-вече януари. Така че аз лично бих изчакала тогава за предлагането на плода.

# 382
на каква възраст е хубаво да се дават фрешове от цитросови плодове

# 383
Аз започнах да ги предлагам след годинката

# 384
  • Berlin
Мамчета,да Ви се похваля-вчера за първи път заместих едно хранене с пюре от картоф и морков.Толкова бързо ядеше,че едва смогвах да пълня лъжицата.А аз от една седмица си мислех,че бебето не може или не иска да яде с лъжица.Разбрах,че сега е сезона на спанака.Бих искала да приготвя пюре с картоф и спанак,но се чудя как точно.Дайте идеи.  chef
На колко месеца е бебето ти? Като гледам, че си заместила хранене с картоф и морков, май не е много голямо. До 1г. не се замества хранене, трябва на всяко хранене да има мляко.

# 385
  • София
Благодаря за отговорите! И ние за съжаление имаме АБКМ  Sad Разбрахме преди 3 дни...
Та, ако наистина мандарините са такива май трябва да изчакам точно с тях.

# 386
  • на Дъждовен остров
...
На колко месеца е бебето ти? Като гледам, че си заместила хранене с картоф и морков, май не е много голямо. До 1г. не се замества хранене, трябва на всяко хранене да има мляко.
Само да попитам как се замества хранене тогава?  Може ли да дадеш примерно меню за едно дете на 11 месеца?  Благодаря.

# 387
  • Berlin
Примерно меню не мога да дам, но знам, че синът ми имаше мляко/млечни на всяко хранене до скоро. Само когато ядеше месо не съм давала мляко.

# 388
  • Пловдив
Бебето ми е на 6м.Педиатърката каза да замествам обедното хранене с пюре.Приготвям го по-течно-към картофа и моркова прибавям 60мл вода+2 лъжички АМ.Общо количеството става около 140мл.

# 389
  • на Дъждовен остров
благодаря abs и SINEICKA

Общи условия

Активация на акаунт