Какво се случва в училищата на децата ни?

• 2 526
  • 31
  •   1
Отговори
Скъпи майки здравейте! Аз все още не съм майка но гледам сестра си. Тя е трети клас и най учудващото е че това което учат  е просто неразбираемо. Как може дете трети клас да прави макети на Света София направо съм възмутена. От миналите седмици ги караха да събират кестени, после макет на футболно игрище какво става вече едно дете може ли да  се справи с тези неща - аз мисля че не !

# 1
На колко години си?

# 2
 на 22 защо ?

# 3
Заради правописа ти.
В събирането на кестени няма нищо лошо, напротив. Колкото до макетите, зависи от конкретната задача, как и защо е поставена и т.н. Може да е част от някакъв проект. Едва ли очакват от детето чудеса, по скоро трябва да покаже своето виждане.

# 4
съжалявам но не мога да пиша на компютъра на български ама те не събират а родителите а макетите са ужасни макет на Света София може ли да направи едно малко дете

# 5
Е, ти нали още нямаш деца? Как така " в училищата на децата Ни?" Grinning
Заглавието на темата ме наведе на мисълта, че става дума за дисциплината, облеклото на тийнеджърите, чалгата, ранния секс, наркотиците, пиенето или поне за събирането на пари от родителите, а пък то какво било - непосилните ученически задължения.Mr. Green
Кой според теб е виновен, че родителите са решили да съберат кестените, вместо детето да направи това? И какво лошо изобщо има в събирането на кестени?
За какъв макет става дума? Нещо готово за изрязване и лепене? Искат от детето да нарисува нещо? Да го изработи в 3-D вариант?

# 6
  • Пловдив
Защо родителите събират кестените? Сестра ти не може ли сама да свърши това? В програмтата за трети клас има доста по-безумни неща от кестените, но явно нямаш поглед върху тях. Много жалко.

# 7
Ако наистина си сестра, и си на 22, има още много път да извървиш, докато стигнеш до образователната ни система. И тогава кестените и макетите ще са ти бял кахър.

# 8
  • София
В училище едно време и ние събирахме кестени/имам хубави спомени от това/. За конкретната задача с макетите/св. софия/ ,наистина ми се струва сложно за дете в 3 клас, но едва ли очакват произведение на изкуството Grinning Иначе е похвално,че се интересуваш и помагаш на по-малката си сестра Peace

# 9

Заглавието на темата ме наведе на мисълта, че става дума за дисциплината, облеклото на тийнеджърите, чалгата, ранния секс, наркотиците, пиенето или поне за събирането на пари от родителите, а пък то какво било - непосилните ученически задължения.Mr. Green

нещо подобно си помислих и аз  Wink
представих си психопат-учител в действие Mr. Green

относно кестените и проектите - приеми го като малко отделено време на забързаният родител с детето му . Така ще са заедно и ще им  е забавно Peace

# 10
Кестени съм събирала още в градинска възраст.В любимата ми за игра градинка, която е и любима дес на сина ми някога ни водеха да събираме кестени.

Но и аз срещам твърде безумни неща в учебниците.Не съм специалист, но някои похвати ми се виждат твърде самоцелни.Като например едно пернато, дето трябваше и аз да мисля два часа какво е, оказа се "гъсок".Щото нали, малко думи със звуковете "ъ" и "о", до гъсока опряха.

Не е единичен случай тази неясна картинка.

# 11
Но и аз срещам твърде безумни неща в учебниците.
....
Не е единичен случай тази неясна картинка.

Абсолютно. Peace  По ЧиО пък не ми се коментира хронологията и следването на мисълта. Crazy

Да си кажа и аз възмущението. Crossing Arms Simple Smile
В нашето у-ще пък / сигурно и в други/ е организирана някаква извънкласна форма на занимания, наречена клуб, която се финансира от ЕС. Добре, но децата всеки ден без един, имат по 6 уч.часа до 13.00 ч. И излиза, че един ден от седмицата/всяка с-ца/ трябва след 6-я час да стоят до 14.15ч. за занимания по този т.н. клуб. Та се питам аз /риторично/ това ли е най-удачното време за 9г. деца за подобни занимания  #Crazy? Тези деца не трябва ли по това време да обядват топла храна, а не сандвичи и тем подобни? А почивка? Щото това се явява 7-ми час, че и +... Whistling

# 12
Ако става дума за клубовете по програма " Успех", те не са задължителни. А времето на провеждане е въпрос на организация, включително и на това кога преподавателят има възможност да го провежда. В училището на сина ми някои от клубовете се провеждат след часовете ( като седми и осми час), а други - в събота.

# 13
Ако става дума за клубовете по програма " Успех", те не са задължителни. А времето на провеждане е въпрос на организация, включително и на това кога преподавателят има възможност да го провежда. В училището на сина ми някои от клубовете се провеждат след часовете ( като седми и осми час), а други - в събота.

Не зная със сигурност дали така се наричат.Най-вероятно. На предварителната родителска среща ни дадоха някакви декларации да подпишем, че сме съгласни. Но не уточниха кога ще се провежда.

А при вас как е, доволни ли са децата? Не е ли изморително за тях 7 и 8 - ми час?
На същата тая родителска споменаха, че може да ги водят на музей или театър, което ми хареса. Но в този час ми е доста странно. Thinking Сигурно е въпрос на организация действително.

Все пак :`Гладна мечка хоро не играе`. Simple Smile

# 14
В нашето у-ще пък / сигурно и в други/ е организирана някаква извънкласна форма на занимания, наречена клуб, която се финансира от ЕС. Добре, но децата всеки ден без един, имат по 6 уч.часа до 13.00 ч. И излиза, че един ден от седмицата/всяка с-ца/ трябва след 6-я час да стоят до 14.15ч. за занимания по този т.н. клуб. Та се питам аз /риторично/ това ли е най-удачното време за 9г. деца за подобни занимания  #Crazy? Тези деца не трябва ли по това време да обядват топла храна, а не сандвичи и тем подобни? А почивка? Щото това се явява 7-ми час, че и +... Whistling

Този клуб не е задължителен, нали? Така че всеки си преценява дали го устройва.

Точно! Има изрично изискване на министерството занятията по Успех да се провеждат в извънучебно време. Ако са на  занималня до 17 ч., не може да се провеждат по-рано от 17,00.

Общи условия

Активация на акаунт