Нагло ли ни лъжат или си го заслужихме?

• 7 846
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
Според мен да държиш на определена страна прозводител,вместо на конкретно качество е вид комплекс.Тамън щях да напиша,че не съм срещала магазин с подвеждащи етикети и се сетих-на Жерезарска има(ше?) един магазин за сувенири и на витрината се мъдреше голям надпис,че стоката е от нЕкой си остров внос.От остров точно колкото аз съм финландка-същата стока я продавам аз и е внос от Китай,тук-там и от Индонезия.Обаче хората решили с по екзотичното да привлекат клиенти.А клиентът се печели с честност-ако е китайско-трябва да знае,ако стоката дава дефект-също,защото излъган веднъж,няма да повтори.КЗП би трябвало да отговарят за подвеждаща информация.

# 46
Истинската кожа мирише. Има един особен аромат, който изкуствената не може да го докара. Другият начин за проверка е  с огън Simple Smile /не вярвам да ти разрешат обаче в магазина/
Да не е като с дънките?

- Как се разбира че едни дънки са оригинални?
- Заливаш ги с бензин, драсваш клечката и ако останат ръбовете, оригинални са.

# 47
Много се чудих да ли да преглътна поредната лъжа или да я споделя със вас. Често ми се случва обикаляйки по магазините да виждам стоки с произход различен от обявения от търговеца. Обувките винаги са български. Един и същи модел в единия магазин е от Пещера,в другия вече е от Пловдив, а реално е турски. Дрехите в повечето случай са италиански само че от Илиянци. Бельото и то така, китайско с изрязани етикети и вече е италианско.

В кой град е това чудо? Аз само в много забутани места съм виждала табели "Италиански стоки" и подобни. Нямам в никакъв случай негативно отношение към турски и китайски стоки. А за обувките мисля, че много голяма част се произвеждат във фабрики в България и им се слагат различни етикети. Съвсем законно е оформено и съм го чувала от собственици на магазини за обувки.

# 48
Истинската кожа мирише. Има един особен аромат, който изкуствената не може да го докара. Другият начин за проверка е  с огън Simple Smile /не вярвам да ти разрешат обаче в магазина/

да, аромата уж го разпознавам добре, както и самата изработка и плътност на кожата, с якета и сака някак проблем, от метри ги преценявам, обувки също, и боти до някъде, но с ботушите имам проблем. ще видим де, още не съм решила, искаше ми се да си купя качествени, защото не се знае кога пак ще имам възможност. пък после си ги нося по 4-5 сезона, без проблем.

# 49

да, аромата уж го разпознавам добре, както и самата изработка и плътност на кожата, с якета и сака някак проблем, от метри ги преценявам, обувки също, и боти до някъде, но с ботушите имам проблем. ще видим де, още не съм решила, искаше ми се да си купя качествени, защото не се знае кога пак ще имам възможност. пък после си ги нося по 4-5 сезона, без проблем.

Аз не знам как няма да различа истинска от изкуствена кожа, но да мирише?  newsm78 Правила съм си обувки по поръчка във Флоренция, дето се казва в Меката на кожарската индустрия, но кожата естествено не миришеше.

# 50
  • Варна
Кожата има един специфичен аромат.  Peace

# 51
Кожата има един специфичен аромат.  Peace

Значи съм зле с обонянието.  Laughing Аз я познавам и без да я мириша. Лесно е.

# 52
  • Варна
Има някои удивително добри ментета Peace Само по миризмата ги разпознах. Mr. Green

# 53
  • София
Много се чудих да ли да преглътна поредната лъжа или да я споделя със вас. Често ми се случва обикаляйки по магазините да виждам стоки с произход различен от обявения от търговеца. Обувките винаги са български. Един и същи модел в единия магазин е от Пещера,в другия вече е от Пловдив, а реално е турски. Дрехите в повечето случай са италиански само че от Илиянци. Бельото и то така, китайско с изрязани етикети и вече е италианско.

В кой град е това чудо? Аз само в много забутани места съм виждала табели "Италиански стоки" и подобни. Нямам в никакъв случай негативно отношение към турски и китайски стоки. А за обувките мисля, че много голяма част се произвеждат във фабрики в България и им се слагат различни етикети. Съвсем законно е оформено и съм го чувала от собственици на магазини за обувки.
Става въпрос за София, магазините - за бельо на Витошка, за обувки по Графа. На Алабин магазин за костюми. Не ме интересува каква е стоката по произход, а затова, че заблуждават хората. Едно е фабриката да си има собствени етикети и запазена марка, а съвсем друго да си направя аз етикети и да ги лепна на стоката от Илиянци и да ги продавам за италиански, ако има кой да ги купи естествено, но както се вижда за да има такива магазини има и клиенти. Сега се сетих, че китайско бельо предлагат и две големи вериги магазини, и те са изрязали етикетите и са написали внос от Италия.

# 54
Кои са тези колеми вериги?Полезно ще е да се напишат.

# 55
Сега се сетих, че китайско бельо предлагат и две големи вериги магазини, и те са изрязали етикетите и са написали внос от Италия.

Явно имат клиенти щом го правят. Не мога да си представя как ще си купя от магазин стока с изрязан етикет.

# 56
  • София
Сега се сетих, че китайско бельо предлагат и две големи вериги магазини, и те са изрязали етикетите и са написали внос от Италия.

Явно имат клиенти щом го правят. Не мога да си представя как ще си купя от магазин стока с изрязан етикет.
Според мен го правят за да имат клиенти. Бельото е китайско, но е хубаво, е вярно можеш да го намериш и на по-ниска цена. Етикетите се изрязват така, че не се личи, после се слага картонения с надпис внос от Италия и логото на фирмата. Магазините са ЗА-ЗА - цялото бельо, което е сложено за ровене, Цезар и Клеопатра - всичко.
Естествения велур се различава освен по миризмата и по това че като се прокара ръка по кожата тя оказва съпротивление, по изкуственият ръката се пързаля. Не го обясних правилно, но ако влизате в магазин за обувки пробвайте.

# 57
  • Пловдив
Добре де, защо не сигнализирате като видите че лъжат за произхода?! Не съм наясно много, но едва ли е законно да се лъже че нещо е италиянско, ако е китайско. Някой ако знае къде може да се подаде сигнал да каже.

# 58
Етикетите се изрязват така, че не се личи, после се слага картонения с надпис внос от Италия и логото на фирмата. Магазините са ЗА-ЗА - цялото бельо, което е сложено за ровене, Цезар и Клеопатра - всичко.

Цезар и Клеопатра е фирма от Варна, съществува вече 15-16 години. Имат си  фабрика. За първи път чувам, че си представят стоката за италианска и то всичката.

# 59
Цезар и Клеопатра е фирма от Варна, съществува вече 15-16 години. Имат си  фабрика. За първи път чувам, че си представят стоката за италианска и то всичката.

Така е, не че съм доволна от масовата им продукция.
Италиански сравнително качествени дрехи на сносни цени във Варна могат да се намерят в магазини Крис.

Общи условия

Активация на акаунт