Нагло ли ни лъжат или си го заслужихме?

• 7 846
  • 104
  •   1
Отговори
# 30
  • Там,където се събуждам щастлива.
Върти ми се нещо, че тук цените на продуктите са по някакъв начин контролируеми (т.е. не може всеки да са слага каквато си цена иска. Смятат се % разходи и, май, има таван на % печалба).

Лятото купувах чрез Интернет на приятелка. Една и съща фирма, един и същи панталон: тук беше с 40% по-евтин.

При последното ми прибиране се наложи да вляза в няколко магазина в провинцията и  Shocked : не само цени, но и качество. И тук има боклуци, ама поне са на боклучиви цени. В онзи град: бяха срашно високи.

# 31
Калинка, и аз скоро си търсих ботуши, но тук, в Холандия.
Качествени за под 100 евро не намерих, повечето цени бяха над 150.  Rolling Eyes

От опита си с пазаруване на дрехи за мен и децата,
съм установила, че не къде е произведена една дреха е важно,
а кой я произвежда. Тениска от H&M, произведена в Турция е с ниско качество,
но тениска на Мim Рi напр. не е.

Скоро открих страхотен магазин - супер качество и дизайн на дрехите, красиви материи,
погледнах сега, ами да, правени са в Турция.  Peace

# 32
Калинка, и аз скоро си търсих ботуши, но тук, в Холандия.
Качествени за под 100 евро не намерих, повечето цени бяха над 150.  Rolling Eyes

Разбира се, тук има и по 200. Говоря, че сходно качество ботуши тук и там са на различна цена. И в България е много по-скъпо.

(офф: Аз купувам от тук: http://www.topmerkschoenen.nl/ По време на разпродажбите е доста изгодно, защото имат оферта 1+1).

# 33
Ми на мен ми е все едно къде е произведена дрехата или обувките, стига да не са от естествена кожа. Въобще не се заглеждам по страната на производство.

То наистина и кравите изчезнаха...с това земеделие Laughing

# 34
Проблемът не е къде е произведена дадена стока........................
................проблемът е ЗА къде е произведена стоката.
Големите фирми произвеждат една и съща стока в три нива на качество:За богатите държави, за Централна Европа и за развиващи се .Съответно и цената е според качеството.
Една и съща китайска фирма, сключила договор да произведе  например маратонки, ще направи едно качество за Бг и Румъния, и съвсем друго качество за САЩ.
Същото е с всяка една стока.
Преди няколко месеца, в някаква подобна тема, се писа , че "Маги" произведени за Бг, имат натриев глутамат.А тези, предназначени за Западна Европа, не съдържат.
Също съм чувала (не съм опитвала), че шоколадите Милка на Запад нямат нищо общо с продаваните у нас.

# 35
Също съм чувала (не съм опитвала), че шоколадите Милка на Запад нямат нищо общо с продаваните у нас.[/b]

Taка е.  Интересното е, че и ако ги купиш от Швейцария са още по-вкусни.

# 36
на опаковката на един Смилянски боб, отзад си пишеше "Произход:Китай" ...

Joy

# 37
Върти ми се нещо, че тук цените на продуктите са по някакъв начин контролируеми (т.е. не може всеки да са слага каквато си цена иска. Смятат се % разходи и, май, има таван на % печалба).
...

няма такова нещо... всеки подобен опит от правителството ще завърши с фиаско.
Разбира се не смятам изключенията - монополи; за запазване екологията.....

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 14:35 от Бо_

# 38
Бо_, не съм в тази област, но си спомням, че съм коментирала подобна тема и ми се върти нещо в главата....Ще попитам.

# 39
Големите фирми произвеждат една и съща стока в три нива на качество:За богатите държави, за Централна Европа и за развиващи се.Съответно и цената е според качеството.

Не съм съгласна, освен ако нямаш предвид, че в страни като България даже е по-скъпо, ососбено на марки, които тук са по гръцки франчайз. Много марки предлагат продуктите си в различните държави в Европа на еднаква цена. Но разликата в цените САЩ/Европа на много продукти е огромна. За качеството съм съгласна. Чувала съм, че основната разлика в качеството идва в материалите - примерно за модел яке използват един и същи плат, но материалите за ушиването му са с различно качество. Което обяснява защо една блуза, купена от UK примерно издържа n на брой пранета, а от БГ - на третото пране подгъвът/ръкавът се е разшил.

# 40
Проблемът не е къде е произведена дадена стока........................
................проблемът е ЗА къде е произведена стоката.
Големите фирми произвеждат една и съща стока в три нива на качество:За богатите държави, за Централна Европа и за развиващи се .Съответно и цената е според качеството.
Една и съща китайска фирма, сключила договор да произведе  например маратонки, ще направи едно качество за Бг и Румъния, и съвсем друго качество за САЩ.
Същото е с всяка една стока.

Точно!   bouquet  bouquet  bouquet

# 41
  • Пловдив
Както каза преди време приятелка - „всичко се прави в Азия, но зависи за къде се прави“.

# 42
  • Варна
Също съм чувала (не съм опитвала), че шоколадите Милка на Запад нямат нищо общо с продаваните у нас.[/b]

Taка е.  Интересното е, че и ако ги купиш от Швейцария са още по-вкусни.
Въобще не е вярно.

# 43
Аз тази година реших да си купя ботуши от ест. кожа /не си бях купувала такива от 3 години/.
Цените дълбоко ме шокираха  Shocked  средно 214 лв.
Предните ми такива ботуши струваха 85 лв.

Защо са толкова скъпи?

Обаче до мен достигна инфо, че някои по-качествени изк. кожи ги предлагали за естествени, а аз не съм сигурна, че мога да разпозная. Това е ужасно. На никой ботуш не пише каква е кожата, само на някакви странички етикети.

В крайна сметка реших да си купя  изк. кожа, но уж по-качествена, и по 60-80 лв.

# 44
  • Варна
Истинската кожа мирише. Има един особен аромат, който изкуствената не може да го докара. Другият начин за проверка е  с огън Simple Smile /не вярвам да ти разрешат обаче в магазина/

Общи условия

Активация на акаунт