Нагло ли ни лъжат или си го заслужихме?

• 7 846
  • 104
  •   1
Отговори
# 15
Ми на мен ми е все едно къде е произведена дрехата или обувките, стига да не са от естествена кожа. Въобще не се заглеждам по страната на производство.

# 16
  • София
Честно казано аз нямам претенция към произхода на стоката. Дразни ме манталитета на търговеца да спечели на гърба на клиента. Обувки маркови и между тях турски просто продавачката не успяла да сложи стикерите с марката на всички нови модели. Дразни ме, че трябва да купя нещо на тройна цена. Магазин на Витошка - италианско бельо - цени високи и хоп виждам как е пришит нов етикет, а модела го имам и съм го купила за 2 лв тук цена 7 лв.. В Китай и Турция шият много престижни фирми и качеството зависи от това кой колко е платил за да му го направят. Не смятам, че българското е по-добро, платовете които ползват повечето фирми са от Китай и Турция.

# 17
  • София
 За мен също няма никакво значение страната производител. Когато купувам някаква стока, се интересувам от качеството на материята и изработката. Научила съм се да разпознавам качествените материали, било то за дрехи, обувки или уреди. С храната е доста по-трудно - без да се купи и пробва, няма как да се разбере.
 Да, много е грозно търговците да лъжат с етикетите и мисля, че това подлежи на глоба. Още по-лоши са нереалните цени, които искат, но от нас зависи дали ще ни вземат парите.
 Най-лошо е положението с хранителните продукти - там човек трябва да стане химик, за да разбере дали има опасни консерванти и подобни.
 И май още по-зле от храните са лекарствата и хранителните добавки - там положението е кошмар и вече е принудително да се информира човек, преди да направи такава покупка.

# 18
Почти всички марки са си изнесли производството в държави с евтина работна ръка. Разходите им паднаха, но много често и качеството, да не говорим за изтичането на интелектуалната собственост. И все пак не може да се махне с лека ръка, че всичко, произведено в Китай е боклук. А за различното качество на един и същ продукт, произведен в Китай, но продаван в България и в Англия примерно, изобщо няма да коментирам.

А базарът "Произведено в България" ми е любимото място - чувствам се като изследовател в търсене на нещо, действително произведено в България.

# 19
Чакай сега...турските продукти отдавна не са с ниско качество. Не ги сравнявай с китайските.  Naughty

и китайските така , дрехи хубави има шити из Китай ,
всичко се шие из Азия , хубави обувки също се правят там ...

# 20
Кардинално си реших проблема с некачествените дрехи като спрях да купувам нови. Рядко купувам за извън габаритния си мъж италиански дрехи от проверен магазин във Варна. В магазините за втора употреба има и преоценени дрехи от стари колекции на добри марки, така основно обличам себе си и детето.
С обувките компромис не правя. За себе си купувам от варненски производител, а на мъжете в къщи италиански, също проверени във времето. Последните обаче са си изнесли производството в Китай (незабавно си пролича от качеството) и вече се чудя там какво ще правя ...
Трябва много внимателно да си подбираме доставчиците.

# 21
Почти всички марки са си изнесли производството в държави с евтина работна ръка. Разходите им паднаха, но много често и качеството, да не говорим за изтичането на интелектуалната собственост.

точно така - производството е изнесено оттатък Босфора  чак до  Китай , където няма безкраен Кодекс на труда , и безброй изисквания към производителя , на които той не може да издържи ...

запЛатите от 1500 евро стават 60 евро и цената пада значително ....

# 22
запЛатите от 1500 евро стават 60 евро и цената пада значително ....

Себестойността пада, в цените разлика не съм видяла.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 10:32 от Вихронрав

# 23
  • София
то и всички Ай-фони и Ай-пади са произведени в Китай , но хората се примиряват и ги ползват. Китай отдавна не е производител на боклуци. Хората произвеждат всичко, стига да си платиш. И понеже нашите търговци гледат да платят по-малко, съответно взимат по-некачествена стока.

# 24
  • на брега на морето
Ако дрехите са на ишлеме - няма проблем. Имаме блузи на Лакоста, купувани директно от Тайланд. На повече от 10 години са още в отлична форма.

# 25
Проблемът не е къде е произведена дадена стока.
Проблемът е в търговецът, който е пожелал и заявил тази стока да да не надвишава определена цена излизайки от завода.
Ако търговеца каже, че иска даден модел обувки примерно да му струва 2 долара за чифт, няма как да очаквате качество-където и да са произведени...
Но ако за същият този модел обувки друг търговец направи поръчка със крайна цена 10 долара тогава качеството ще е съвсем различно.

Само където на финала в магазините за обувки, първите ще са няколко пъти по-евтини от вторите и познайте кои ще се продават повече.
Търсенето винаги определя предлагането.
Ако станем държава с нормални средно европейски възнаграждения ще започне търсене и за вторите.
За това има и разлика в цените и качеството на уж привидно една и съща стока, но произведена за различни пазари.

# 26
  • София
Проблемът не е къде е произведена дадена стока.
Проблемът е в търговецът, който е пожелал и заявил тази стока да да не надвишава определена цена излизайки от завода.
Ако търговеца каже, че иска даден модел обувки примерно да му струва 2 долара за чифт, няма как да очаквате качество-където и да са произведени...
Но ако за същият този модел обувки друг търговец направи поръчка със крайна цена 10 долара тогава качеството ще е съвсем различно.
Това е така, но в България търговците пазаруват от складове на едро. Произведено в България, преди 2 години, Пловдивска фирма с претенции, че е производител - купувам 2 чифта ботуши за децата /госпожици на по 17 - 18 г./на доста солена цена. Продавачката ни убеди, че са Български - естествена кожа и естествен велур. Оглеждахме шевове, кожа и тн. Едните са здрави и до днес, а другите естествения велур се скъсаха на втория месец. В последствие се оказа, че не са естествен велур, а много добра изработка на екокожа и не са български, а на известна марка китайски обувки с верига магазина и там струват 50 лв, а не 120 колкото ние платихме. Ами нямаше да ме е яд че са се скъсали ако бях платила 50 лв. Бях нагло излъгана, а фирмата дим да я няма, продавала в София само по-такива изложения. Човек не може да разбира от всичко и разчита на търговеца.

# 27
  • Там,където се събуждам щастлива.
  Но виж цените -   наистина няма никакъв контрол. Не може да слагаш 100, 200% печалба.

Преди няколко седмици обикалях с майка ми в София за ботуши.  Цените ме потрисаха. Под 200лв няма (много от тях с подметка хартийка). Е, как я образуват тази цена. Тук за тези пари мога да й купя ботуши от добри марки (единствено, че има болни крака и не може без пробване).

Как се определят цените?

# 28
никой не може да каже на търговеца как да си определя цената. Щом има купувачи на тази цена.. то няма и как да паднат цените на ботушите, въпреки, че са боклук.

И в отговор на поставения въпрос - заслужихме си го.  Tired

# 29
Това с произхода е тъпо идва от първите години на демокрацията, когато купуваха най-големите боклуци от Турция.  Но виж цените -   наистина няма никакъв контрол. Не може да слагаш 100, 200% печалба.

Ти живееш с миналото. Това, което искаш беше при социализЪма. Доста си приличате с кака си  Сийка.

В белите държави турската и китайска стока е с много по-високо качество от тази, която виждаме тук.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 13:33 от vl

Общи условия

Активация на акаунт