Нагло ли ни лъжат или си го заслужихме?

• 7 846
  • 104
  •   1
Отговори
# 90
Повечето от големите фирми го правят - етикетите на кока кола напр. са си с бг текст.
Но  при тях го има и моментът, че не биха си позволили да си развалят дизайна и да си развалят външния вид на продуктите с някакви кръпки

# 91
[ И често ги лепят върху оригиналния етикет, на мястото на оригиналния текст и ти дори да ползваш 5 езика, пак не можеш да прочетеш оригиналните съставки...
[/quote]
Точно това ми се е случвало - сещам се за играчки, които съм купувала. И дори съм откривала несъответствия в БГ варианта...

# 92
Да, но съм попадала на утвърдени марки безалкохолни и минерални води с лепнати върху оригиналната опаковка неугледни етикети с нечетимо съдържание.

# 93
Защо имам чувството, че някой си говори самичък?

Аха Joy

Иначе по темата - оттук вече нищо не купувам. От Англия пак идват китайски, виетнамски, индонезийски стоки, но 1-во се различават по качество и 2-ро като пише 50% намаление, наистина е намаление. Тук първо увеличат с 50, пък после напишат 30% намаление и така излиза по-скъпо, отколкото преди намалението. Crazy

# 94
Здравейте!
Аз съм срещала същия проблем- живея в чужбина, но когато се прибирам забелязвам разлика в уж едни и същи безалкохолни напитки (студеният чай например). Много ми е странен произходът им, защото всеки път са с различни етикети и чесно казано не съм убедена,че има гаранция за качеството им.

# 95
Тая тема действа като магнит за новорегистрирани с днешна дата Crazy Thinking

# 96
Темата наистина ми е люботипна, защото досега сякаш никой не се е замислял.

# 97
  • София
Използвам темата, за да предупредя за измамниците от сайта за евтини китайски боклуци Кoketna.com:

http://www.koketna.com/?gclid=CLStxYSy1LYCFUXJtAodokYAqg

Парцалът, който получих от тях беше придружен с фактура, на която пишеше: произход Франция.  

Ето и една добра презентация на въпросния он лайн магазин:

http://koketna.de/ne-si-ponijavaite-samochuvstvieto-s-dolnokache … drehi-ot-koketna/

# 98
Аз съм от тези, на които не им дреме дали купуват китайско, турско, българско и т.н.Изключение правят доматите от Йордания, защото не знаем как да насърчим и подкрепим нашите производители.

Та в темата се вмъкнах, за да попитам:
Как така ви лъжат, че даден продукт е български?
Сменят етикета с такъв ли?

# 99
  • Ямбол
Брех, че интересно. Никой да не се замисли.
Някаква атака от заинтересувани потребители се вижда в темата
Ще ги следя да видим каква е целта.
....
Версиите ми са няколко - или ще ни рекламират съвсем скоро нещо, или ще оплюят някого, или съвсем скоро ще се включат в политическите теми, просто сега трупат мнения като съвестни, честни потребители и граждани.

# 100
Брех, че интересно. Никой да не се замисли.
Някаква атака от заинтересувани потребители се вижда в темата
Ще ги следя да видим каква е целта.
....
Версиите ми са няколко - или ще ни рекламират съвсем скоро нещо, или ще оплюят някого, или съвсем скоро ще се включат в политическите теми, просто сега трупат мнения като съвестни, честни потребители и граждани.

Одеве си мислех да напиша същото,понеже и аз имам същите предположения (без политическото ),но ме домързя.Да залагаме?

# 101
Аз съм от тези, на които не им дреме дали купуват китайско, турско, българско и т.н.Изключение правят доматите от Йордания, защото не знаем как да насърчим и подкрепим нашите производители.

Та в темата се вмъкнах, за да попитам:
Как така ви лъжат, че даден продукт е български?
Сменят етикета с такъв ли?

Не, че лъжат, че е българско. Ясно е, че е вносна стока, но върху етикета, който е изцяло на чужд език, лепят едни малки кръпки с описание на съставките на български, защото са длъжни по закон.
Та именно тези етикети са притеснителни, защото не са с гарантиран произход. Ето сутринта си купих зелен чай със залепен етикет върху оригиналния - печатът размазан, буквите с лупа да ги четеш... Гадна работа! Знам ли дали не са го варили тоя чай в някой гараж!

# 102
Е,как да гарантират произхода на етикета!
Наредбата изисква да има превод на български със задължителни елементи-производител, състав и др.Това, че печата е некачествен, говори може би за застояла стока.Защото, дори ако сама си правя  етикетите и ги принтирам  на обикновен лист, то тектста няма да е с размазан текст, криви букви и т.н.
Защо купувате зелен чай, когато имате съмнения в качеството?И защо си позволявате да го коментирате, щом поощрявате непрофесионалистите?

# 103
Е,как да гарантират произхода на етикета!
Наредбата изисква да има превод на български със задължителни елементи-производител, състав и др.Това, че печата е некачествен, говори може би за застояла стока.Защото, дори ако сама си правя  етикетите и ги принтирам  на обикновен лист, то тектста няма да е с размазан текст, криви букви и т.н.
Защо купувате зелен чай, когато имате съмнения в качеството?И защо си позволявате да го коментирате, щом поощрявате непрофесионалистите?

Не поощрявам непрофесионалистите. Напротив - искам всичко да е професионално направено и да се изискава бг текст, отпечатан на оригиналния етикет - така ще е гарантиран произходът на продукта.

# 104
....

Здравей, Лиляна!

Питам се, защо ние българите  сме винаги толкова предубедени и наострени. Ако бях взел профила на сестра ми, вероятно нямаше да има версии и съмнения (предполагам, че в мнението си визираш И мен). Нямам никакво намерение да рекламирам нещо, а от политика слабо се интересувам. Оплюване не, но с удоволствие бих се оплакал. Изчетох цялата тема, а по-назад дори се споменават имена, адреси и пр, на обекти които биват критикувани. В крайна сметка мисля, че за това е и името на темата "Нагло ли ни излъгаха..."

По темата...Някой беше писал, че едни и същи безалкохолни всеки път изглеждат/на вкус са различни. От това и на мен ми е писнало. Лошото е, че в България това се случва постоянно с всякакъв вид стоки, мисля през ден излизат статии за месо, млека, алкохол, цигари и т.н. Контролът или е толкова слаб, или е контролирано слаб, че мога да си седна в хола, да измайсторя един етикет на принтера, да го лепна на бутилка с чешмяна вода и ето, минерална вода "Стефан" с признато качество. Между другото, казвам се Стефан (да не изглежда като реклама на нещо). А мисля, че освен коментираните етикети по-надолу, проблем е произходът на стоката. Не може днес да си купя от Пикадили вносен студен чай с един етикет, а утре от Била да купя същия чай, със същия етикет но в различна бутилка. Е какво, компанията производител са свършили бутилките, и почват да пълнят в други? Силно се съмнявам, по-скоро това ме връща към моя пример с "минералната вода".

Поздрави, С.

Общи условия

Активация на акаунт