Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 152
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
  • При розите и топлата вода ......!
deep, най- лесно е да отрежеш жлезата. Не бързай. И друго ще те посъветвам. Преди да легнеш се консултирай с двама хирурга. Да се запази част от жлезата е най- добрия вариант.
На мен в Каспела пък ми изрязаха и паращитовидни жлези -ей така без да искат. Embarassed
Момичета не пиша но ви чета най- редовно! Hug Hug Hug Хвана ме грип и сега съм като пребита.  Ill
Брех, видях от МЕА, Wink и затова ви  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 361
Благодаря ви момичета, не можете да си представите колко имах нужда от това да прочета вашите мнения.  Hug Hug Hug

Гефрир(хистология по време на операция)се прави навсякъде,друг е въпроса,че не е съвсем точна.За това след операцията се прави имуно-хистологично изследване за уточняване на диагнозата.
Що се касае за подхода на хирурга,зависи от школата(обяснено ми нагледно от самият хирург)и изпитано на собствен гръб.
Пинка, точно това изследване имах предвид но не знаех, че не е точно.

М Е А, може ли да даде фалшиво положителен резултата за изменения в клетките а да няма такова? Според теб кой вариант на хирургична намеса е по-добра? Питам за тези подробности, защото при мен се наложи да се направят 3 лапароскопии за едно и също нещо, добре, че накрая д-р Александров сложи точка. Та сега ми се иска да съм наясно до колкото е възможно с подходите при щитовидната жлеза.

Мога ли да те попитам къде си правила ин витро?

Имам 5 ин витро процедури при д-р Стаменов, 1 при д-р Владимиров, 1 прекъсната в Солун,  аборт по медицински причини  в 22 гест. седмица, 4 ри процедури при д-р Александров - АГ Варна... За щастие четвъртата беше нашата щастлива и успешна процедура. Ин витро на Естествен цикъл.   Nature Sun With Face

deep, най- лесно е да отрежеш жлезата. Не бързай. И друго ще те посъветвам. Преди да легнеш се консултирай с двама хирурга. Да се запази част от жлезата е най- добрия вариант.
На мен в Каспела пък ми изрязаха и паращитовидни жлези -ей така без да искат. Embarassed
Момичета не пиша но ви чета най- редовно! Hug Hug Hug Хвана ме грип и сега съм като пребита.  Ill
Брех, видях от МЕА, Wink и затова ви  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Гелика, аз точно за това се ужасявам от прибързани решения, защото зная, че няма връщане назад. Когато се наложи с лапароскопия да прекъснат маточните ми тръби бях убедена, че това е правилното решение и факта, че родих дъщеря си е показателен, че съм взела правилното решение но през 2005 година звучеше ужасно.

Днес разговарях с Доц. Сачанов утре ще отида на консултация а в сряда ще се срещна с Доц. Димов. Много съжалявам, че така се е случило при теб, надявам се вече да се чувстваш добре.  Hug

Благодаря ви момичета и още веднъж ви  Hug!

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 17:15 от deep

# 362
Гелика,бързо да го неутрализираш тоя гад fight

# 363
Само една вметка по темата. deep, операциите, които прави доцент Пандев, доколкото разбрах не са лапароскопски. Доцент Пандев ми каза, че е мини инванзивен метод. С малък разрез между 2 и 5 см.  Лапароскопия се нарича, когато е  коремна операция. Нещо такова. Дано не бъркам. Hug Мисля, че и доцент Димов прави такива операции.

# 364
Гелика, съжалявам. Hug
Нали в Каспела имат апарат за проследяване на паращитовидните по време на операцията?
Как се е стигнало до това?

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 20:26 от Пинка

# 365
  • При розите и топлата вода ......!
Гелика,бързо да го неутрализираш тоя гад fight
Неутрализирам го с ......... чаша вино! Mr. Green Embarassed Laughing
Много съжалявам, че така се е случило при теб, надявам се вече да се чувстваш добре.  Hug
Не, мила, не се чувствам добре. Т.Е чувствам се задоволително само след ежедневен прием на 6 хапчета, които да заместват липсващата по невнимание жлеза, което за съжаление ще е до живот. Затова се намесих. Не си играйте, а търсете Пандев! Аз имах тази възможност, но я пропуснах и сега си плащам. Cry
Гелика, съжалявам за това, което ти се е случило.
Нали в Каспела имат апарат за проследяване на паращитовидните по време на операцията?
Имат и апарат за проследяване на гласов нерв. Ама аз почти година бях без глас и даже ми казваха, че няма да се оправя, ама Слава Богу Praynig поне това стана по-нормално, че иначе трябваше да си стоя в къщи. С гласа си изкарвам хляба.
За паращитовидните жлези ми казват, че само хирург, без никакъв опит и знания може да допусне такава груба грешка.  Е там я допуснаха, за съжаление за моя сметка. Cry Лошото е че възмездие няма. В тоя свят де!

# 366
Гелика  Hug
Аз именно по препоръки от всички вас във форума се спрях на консулт с Пандев. Решила съм, като се стигне до операция, той ще е. А как се надявам да не се стига, но това е друга тема.
Както се казва - гаранция няма, колкото и добър да е докторът, но поне да знам, че съм отишла при възможно най-добрия. А и като отношение към пациента и внимание, ми направи много силно впечатление. Спечели ме.

# 367
Много съжалявам, че така се е случило при теб, надявам се вече да се чувстваш добре.  Hug
Не, мила, не се чувствам добре. Т.Е чувствам се задоволително само след ежедневен прием на 6 хапчета, които да заместват липсващата по невнимание жлеза, което за съжаление ще е до живот. Затова се намесих. Не си играйте, а търсете Пандев! Аз имах тази възможност, но я пропуснах и сега си плащам. Cry
Гелика, съжалявам за това, което ти се е случило.
Имат и апарат за проследяване на гласов нерв. Ама аз почти година бях без глас и даже ми казваха, че няма да се оправя, ама Слава Богу Praynig поне това стана по-нормално, че иначе трябваше да си стоя в къщи. С гласа си изкарвам хляба.
За паращитовидните жлези ми казват, че само хирург, без никакъв опит и знания може да допусне такава груба грешка.  Е там я допуснаха, за съжаление за моя сметка. Cry Лошото е че възмездие няма. В тоя свят де!
Гелика, толкова съжалявам... Нямам думи просто.  Shocked Hug

Аз също използвам гласа си в работата си, това също е едно от притесненията ми. Меа, беше толкова мила да ми даде телефонът на д-р Пандев, ще се свържа и с него.

Ще пиша момичета след консултациите.

# 368
deep, тук има обяснение за миниинвазивния метод, както и друга полезна информация:
http://www.endosurg.eu/index.html
момичета Hug Hug Hug Hug Hug

# 369
Благодаря dobi,

много полезна информация има в сайта.

# 370
Здравейте мимичета. Не пиша, защото при мен няма нищо ново. Да припомня операцията ми беше на 18 февруари при Доц. Пандев. Чувствам се прекрасно, но все още не съм пускала хормони. DEEP аз преди да се оперирам правих консултации с половината хирурзи и ендокринолози в София няма да споменавам тук имена, но когато срещнеш правилния човек ти сама ще го разбереш. Ако имаш вяра на хирурга си влизаш без страх аз влязох с усмивка на уста, че най-после ще се оттарва. Операцията при Пандев е безкръвна, но това не значи без разрез просто самата процедура се прави със специален апарат, а не със скалпел, както е на всички други места. Но ако се видиш с доцента и го попиташ той всичко ще ти обясни, за разлика от другите доктори, които не обичат много да говорят. Ако имаш други въпроси питай, но Пандев е един от малкото хирурзи, които не режат, ако не се налага.

# 371
Здравейте момичета. И аз съм с две ръце за д-р Пандев. Няма такъв лекар, освен още един който открих но той е в друга област. Пандев ми каза да напрая хормона ТСХ сега в средата на зимата. Вчера излезе резултата малко се е покачил от лятото сега е 3 и нещо, но все още е в норма.
Смятам да не го притеснявам  и няма да се обаждам. Май месец ще отида отново. Възела си стои естествено, подръпва леко като се ядосам, но док. не иска да го маха. Дано е прав. На всички много  Hug Hug Hug късмет.

# 372
чакам днес резултат от тсх и калциите,че както винаги се проточих във времето.
на мен в "каспела'-еднократно и без последствия ми се реши щитов.проблем,за разлика от другия,при който повече от 10год.съм на операция след операция..

# 373
  • София
  Момичета, понеже съм оперирана преди 12 години и всичко съм забравила, дали някой може да ми каже добри ли са, лоши ли са тези резултати,че чак другата седмица съм на сцинтиграфия и после при лекар.

Група Показател   Биологичен материал       Резултат   Измерителна единица   Референтна област   Метод
Хормони
TSH   S            0.006        µIU/ml   0.27 - 4.2                                                                  ECLIA
Free Т4 (fT4)   S         14.72        ng/l     9.30 - 17                                                          ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S         10        IU/ml     0 - 115                                                                  ECLIA
Туморни маркери
Тиреоглобулин   S        0.1        ng/ml     1.40 - 78                                                                  ECLIA
< 0.1 ng/ml- стойност под обхвата на измерване

# 374
пиеш ли ел тирокс или производни?
тсх ти е под нормата,т.е. си в хиперфункция-медикаментозна или не...

Общи условия

Активация на акаунт