Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 046
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Здравей, LZ1GJD ,
а може ли да те попитам къде  си  опериран и от кой хирург?А също и каква беше диагноата?На мен сега ми предстои операция, но я отложиха по здравословни причини.За жалост не мога да кажа нищо за белега, тепърва ми предстои, но момичетата тук казват, че ако е с мини инвазивен разрез почти не личи.

# 526
  • гр.Гоце Делчев
 LZ1GJD аз съм оперирана преди 6 години и все още малко си личи белега,не мисля,че ще изчезне напълно.Мажеше ли го с някакъв крем или не.Ти наистина си ни единствения мъж във форума доколкото знам.Никога не съм се притеснявала от белега и дори не съм слагала шалчета за да не се вижда.За мен най-важното е,че се чуствам добре след операцията.

# 527
В болница К*спела в Пловдив. Седмици след операцията го мазах с едно мазило от аптеката, името на което не мога дапесетя в момента, след това когато се сетя по веднъж на ден, повечето пъти по-рядко с мазило от мас и невен по препоръка на близка медицинска сестра.

# 528
  • София
В болница К*спела в Пловдив. Седмици след операцията го мазах с едно мазило от аптеката, името на което не мога дапесетя в момента, след това когато се сетя по веднъж на ден, повечето пъти по-рядко с мазило от мас и невен по препоръка на близка медицинска сестра.
На море ходи ли?След едно изпичане вече нищо не личи.

# 529
Странно, бе ми казано да пазя белега от излагане на слънце... това и съм правил ...

# 530
  • София
Странно, бе ми казано да пазя белега от излагане на слънце... това и съм правил ...
Първо почервенява, после цветът се изравнява.Аз, ако не трябваше да пия хапчетата, отдавна да съм забравила за операцията.

# 531
Здравейте! Да се включа и аз да споделя опит... Операцията ми беше на 22.01.2013 в Каспела Пловдив,имах възел в десният лоб и препоръка за операция от 3-ма ендокринолози,един от тях доц.Димов. Постъпих в болницата на 21, минах кардиолог,рентген и дадох кръв и урина.На 22 сутринта ме оперираха,операцията беше към час и половина от влизането, малко бавно излязох от упойка,будех се,заспивах, повръщах, до вечерта.На другата сутрин в 9 ми махнаха скобите(или както им викат) и дренажа и си ме пуснаха и казаха на 7 ден да си махна превръзката сама вкъщи.На 7 ден извиках мед. лице да ми я махне, при което се оказа,че раната не е напълно затворена, така до 14 ден ходих на 3-4 дни да ми сменят превръзки и да ме мажат с нещо. Казаха,че не било нещо страшно,ама знам ли... Вече раната си е заструпяла и уж си е нормална,просто ще остане по-дебел белег. На някой случвало ли му се е това? А и в епикризата никъде не пише кой ме е оперирал, като попитах на регистратура ми казаха,че Димов и Кънчев са били в този ден от там предполагам,че е бил Кънчев, понеже преди да ме изпишат ме видя той. Като попитах колко са рязали Кънчев отговори - "Е, целия десен лоб как колко,тук парчета не режем",а след операцията друг лекар е казал на майка ми,че са махнали "само едно малко парченце"..... Думи нямам... Като цяло се чувствам добре,не ме е боляло и за секунда,освен гърлото от тръбата,но това беше 3-4 дни, не съм си правила изследвания и идея нямам кога трябва да ги направя,от вашите постове разбрах,че първият месец хормоните още няма да са наместени и няма голям смисъл да бързам,така ли е?
За тези,които се притесняват да кажа,че това си минава и заминава като сън и няма нищо страшно,а аз съм един от най-притеснителните хора на света и си измислям болести и диагнози през ден.

Съжалявам за дългият пост,ама съм си такава,малко подробна Simple Smile

# 532
Здравей,pepelqna
Не се бой от дългия пост, аз също съм така в момента, може би съм най-редовната тук от 2 седмици насам.Всичко споделено може само да е от помощ на някой друг.Аз още не съм оперирана, но ми предстои операция, първата дата беше отложена и сега съм за 20.02.Притесненията ми са, че все още съм на антибиотик, почти здрава съм, но се страхувам да не ме върнат пак.Правят ли по-специални изследвания, какъв точно е риска ако не съм доизлекувана, чувала съм,че черния дроб се натоварва много по време на упойката от наркотичните вещества и.....се страхувам.Аз също като теб се оказах най-големия хипохондрик във форума.

# 533
  • София
Здравей,pepelqna
Не се бой от дългия пост, аз също съм така в момента, може би съм най-редовната тук от 2 седмици насам.Всичко споделено може само да е от помощ на някой друг.Аз още не съм оперирана, но ми предстои операция, първата дата беше отложена и сега съм за 20.02.Притесненията ми са, че все още съм на антибиотик, почти здрава съм, но се страхувам да не ме върнат пак.Правят ли по-специални изследвания, какъв точно е риска ако не съм доизлекувана, чувала съм,че черния дроб се натоварва много по време на упойката от наркотичните вещества и.....се страхувам.Аз също като теб се оказах най-големия хипохондрик във форума.
Не трябва да си в цикъл, защото при операцията много ще кървиш.Аз скрих, да не ме отлагат и казаха,че съм кървяла като заклано прасе.Затова и марличката не видяли и забравили.

# 534
Да, за цикъла знам, това не е проблем.Само показателите и тва зачервено гърло.......мн ме притесняват.И нон-стоп 37 температура, не знам вече от стрес ли е или има нещо скрито.

# 535
  • При розите и топлата вода ......!
Здравейте.
Апелирам към всички: Оперирайте се в специализирана клиника, а не в многопрофилна болница. Така опасността от усложнения ще е сведена до минимум.
LZ1GJD, аз съм оперирана от преди 2,5 г. и белега ми е грозен, а шията набръчкана. Била съм и на море, но не е по добре.
pepelqna, и моята епикриза е непълна. Това което е написано в нея не съвпада със състоянието в което се намирам. Иначе не се притеснявай. Щом имаш цял остана лоб, мисля че всичко ще е ОК. Hug
Момичета. Heart Eyes Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 15:07 от Гелика

# 536
Да, за цикъла знам, това не е проблем.Само показателите и тва зачервено гърло.......мн ме притесняват.И нон-стоп 37 температура, не знам вече от стрес ли е или има нещо скрито.
На мен никой нищо не ми каза,а седмица преди това бях с болно гърло,като лягах на операционната маса казах на анестезиолога,той само попита имам ли температура, тъй като нямах ме оперираха. Може и да е от притеснение както казваш, не се притеснявай, оздравявай и отивай, и дано всичко да мине нормално. Пиши как се развиват нещата  Hug
Гелика  Hug и дано всички да сме здрави и да нямаме повече поводи за влизане в болница!

# 537
Едно въпросче от мен - качихте ли килограми след операцията,свалихте ли... Thinking Моят лекар каза,че може малко да кача,но аз тъкмо обратното, няколко дни след операцията бях 53кг,а 2 седмици след нея съм 51, трябва ли това да ме притеснява ?

# 538
  • София
  Качих и то доста, но на мен ми е махната цялата.

# 539
  • при моите деца .....
И аз качих доста, но и при мен е премахната цялата и до напасване на нивото на хормона  Embarassed
отне доста време, защото го правехме постепенно....

Общи условия

Активация на акаунт