Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 111
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
az alexa, браво на теб! Ти си герой, желая ти бързо възтановяване и много, много здраве!
Аз вече си пътувам обратно за Варна. С чудесни впечатления съм, успокоена и обнадеждена. Операция ще има, март-април доктора остави на мен да реша кога и когато съм готова да се обадя да насрочим дата.
Както си предполагах и както повечето от вас знаят доц. Пандев също потвърди, че единствената алтернатива е операцията с оглед на това, че пия тиреостатици повече от 2 г, имам висок трак 2,59 и че заради възрастта не може да се приложирадиоактивен йод. Ехото показа, че няма възли. Ще се отнема от жлезата само за да я "укротим". Разрезът ще е 2-3 см и белегът почти няма даси личи.
Друго засега не се сещам, ще ви следя и пак ще пиша.
Някой ако нещо иска да пита, насреща съм!
Желая ви усмивки на лицата, спокойствие в душата и много много здраве!

# 616
Здравей те милички.
Първо да каже браво ан az alexa. HugБързо възстановяване.
И да се оплача,снощи получих криза и ме закараха в бърза помощ.Днеска като се обадих на моита доки ме извика веднага да отивам,утре ще пускам ФТ4 и ако е добре хормона,следващата седмица ще ме приемат.Аз си мислех че ще е след 1 месец,ама ето какво стана и сега ме хвана бъзето.
Вие знаете ли колко важи направлението за хоспитализация.С днешна дата ми е издадено,кога най късно мога да се замъкна до болницата.
За сега чао от мен и благодаря предварително.  bouquet

# 617
Един месец.

# 618
Здравейте и от мен, отново:)
Днес още съм в клиниката, но само с оглед на това, че съм отдалече и Пандев не искаше да ме пуска веднага да пътувам. Добре съм, на всички, които им предстои операция и ги е страх ( съмнявам се повече от мен) искам да кажа- преживява се! Щом на същия ден имах желание за храна....Simple Smile Разрезът ми е едва 22 мм, през който са изкарали целия ляв лоб и истмуса, а лепенката е миниатюрна и доколкото разбрах ще си я махна сама на 7 ден с пинсетка за вежди:) искам също да подчертая, че си струва чакането за доц. Пандев, нямам никакви проблеми с гласа и всички в клиниката са много мили. Лично той идва всяка вечер и обяснява каквото ме интересува.Сега, след като всичко мина не съжалявам, че избрах него и не избързах с Варна. Много, много благодаря на всички за подкрепата и куража, аз съм най- страхливото същество сигурно в този форум, но повечето вече е зад гърба ми:)

# 619
Много се радвам за теб. Направи правилен избор.
Бързо възстановяване!  bouquet

# 620
  • В голямото море...Живот
Здравейте  Hug
Бързо възстановяване на всички  Peace
Моята операция беше на 19.02,на 21.02 ми свалиха конците, в къщи съм си. Имам проблем обаче с изтръпване на крайниците и изглеждам (най-вероятно и съм) подута newsm78 Опитах се да прочета темите, но.... много сте писали  Confused Оставена ми е само много малка част от левия лоб, така също имам и само ляв яйчник - колко време ще е нужно хормоните да се наместят отново? След хистеректомията(преди 2г) качих 20кг за 4м  ooooh! Да очаквам ли ново качване сега?

За Доц.Пандев - радвам се за всички, доволни от него! Аз лично никога не бих отишла при него отново! Миналата година не поиска да ме оперира защото калцитонина ми бил в норма - имах конгломерат от възли и в двата лоба. Тази година размерът беше увеличен и както се оказва винаги - "закъснели сте с операцията..."  Confused

# 621
Здравей, Дором,
А теб къде те оперираха?

# 622
az_alexa ,
В Окръжна болница, Д-р Ковачев. Невероятен хирург и човек ( не е само мое мнение )  Peace

# 623
Здравейте отново:)
Искам да питам има  ли някой във форума с папиларен карцином и частично отстранена щитовидна жлеза?Четох някъде,че когато има карцином е задължително махането на цялата жлеза, но се натъкнах на мнение и на Доц. д-р Радослав Петков,Александровска, който казва,че може да се остави част от жлезата и да произвежда нужните хормони, без йод и химио ако е в ранен стадий?Все още нямам хистология, но се страхувам,че може да се наложи 2 операция:( Моля ако има някой или знае нещо по въпроса да ми пияе, благодаря предвариотелно

# 624
az_alexa ,
В Окръжна болница, Д-р Ковачев. Невероятен хирург и човек ( не е само мое мнение )  Peace

Здравей! Simple Smile
Бързо възстановяване след операцията ти пожелавам!
Чувала съм добри думи за доктора.

Искам да те попитам нещо друго, обаче.
При каква давност на заболяването доцент Пандев отказа операция само на база калцитонин?
Жлезата в ремисия ли беше или в хиперфункция, когато е отказал да оперира, и ако е била в ремисия, то тя продължителна ли беше?
Какво каза той за въпросните конгломерати от възли?

Доцентът ми показа разликата от поствъзлеста гуша без нодул/възел и с нодул/възел. Болната жлеза е с поствъзлеста структура, а нодулът в нея се отличава с една капсула.
В епикризата описано ли е, че е отстранен нодул с размери от-до? Питам от любипитство?

С нашето заболяване, така или иначе се стига до операция - рано или късно. Единици изпадат в ремисия само с лекарства и нямат проблеми години наред.
На мен ми предложиха операция още при откриване на заболяването, за да не се тъпча с хапчета и да не се мъча - по думите на лекуващия ме ендокринолог тогава. Не съм оперирана.
Дали е отрязана малка част от жлезата (ако операцията е направена по-скоро след откриването на заболяването), или е отрязана голяма част, ако късно се е решил човек на операция, то нито едното, нито другото не дава гаранция, че няма да последва рецидив - някога.
Има ли жлеза - има риск, независимо каква част е оставена.

И ако може да споделиш, кой ти е лекуващ ендокринолог, който е открил конгломератите от възли, ако не е проблем?!
И се извинявам за многото въпроси. Simple Smile

# 625
Merelenda,
Според Пандев при тогавашното ми състояние имало 8% вероятност за рак (цитирам) и докато се проявял можело да мине и 1,5г. За това поиска калцитонин. Ако растели възлите ( на 6м ехограф ) и калцитонина ( на 1г ) покажел положителен резултат ще оперира  newsm78 Размерите на 1я възел ( от конгломерата ) бяха 17х14мм в левия лоб. В дясно имаше около 2мм здрава зона, не се различаваха определени възли, за да се установи единичен размер. Нямам идея колко дълго са си били там, а и Пандев каза, че може да са от много време.... След хистеректомията най-вероятно нещата са се задействали и развили много бързо. Намериха ги случайно - нисък ТСХ, висока захар и инсулин, и много килограми.
Епикризата ще я взема следващата седмица, тогава ще пиша!
Лекуващият ми е др.Маринчев - посещавам кабинета му в поликлиника Дженерали - имам служебна застраховка при тях. При него отидох за второ мнение - след рутинен преглед при ендокринолог в 18та ДКЦ.

Някой ще сподели ли нещо за изтръпването на крайниците  Praynig

# 626
ДОРОМ,
това с изтръпването на крайниците може да се дължи на резната по случайност или по нужда паращитовидна жлеза, общо са 4 на брой, но се появяват проблеми с калция и изтръпването и мравучкането:(При мен едната е "трансплантирана" в дясно, така се е наложило, но Пандев ме уведоми за това, както и какво евентуално да очаквам, но засега нямам проблеми.Освен това, тези неща се проявявали до часове или първите 2 дни от операцията.Нещата се оправят като пиеш калций, така мисля.Ти откога го имаш това, веднага след операцията ли

# 627
Много благодаря за споделеното.  bouquet

Оперираните момичета и едно момче май има в темата, предполагам ще отговорят на въпросите ти.

# 628
"Мравучкането" ми се появи на 2я ден след операцията. Аз знам за магнезий, защо калций? Или и двата да ги взема?

# 629
Аз знам за Калций + витамин Д.Дори първия ден ми даде 2 таблетки, но после каза,че няма нужда.Предполагам,че и магнезий да пиеш няма да навреди. Но калций задължително

Общи условия

Активация на акаунт