Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 162
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, и аз се включвам във вашата тема. Оперираха ми щитовидната жлеза през месец ноември 2012 год и сега ми предстои нова операция. Моля, ако има момичета, които имат повече от една операция и им е премахната цялата жлеза да ми пишат, за да ми споделят опит. Много съм притеснена, защото диагнозата ми е възможно най-лошата  Tired

# 331
Привет,Маша:)
Аз съм с повече от една операция и с тотално премахната жлеза.Две последователни(април и май 2011)  и една юни 2012.Пиши какво точно те интересува и ще ти отговоря.
Момичета Hug

# 332
Здравей МЕА,
Много, много благодаря за бързия отговор!
Това, което ме интересува е при коя операция ти махнаха изцяло жлезата? Възстановяването след втората и т.н. операции по-трудно ли е? Къде е най-добре да се оперирам? Преди всяка операция прави ли се сцинтиграфия. Вземали ли са ти биопсия от възлите /ако възли са били причината за операциите, разбира се/ и кой точно доктор?

# 333
На първата махнаха десният лоб,на втората махнаха и левия,а следващата година доц.Пандев довърши и поправи доколкото успя работата на колегите си от друга болница(сраснал гласов нерв,отнел му 2,5 часа)При първата бях доволно претупана,без каквито и да било образни изследвания,втората се наложи поради лош резултат от хистологията(независимо,че още на гефрира е имало такива съмнения)Неточната  епикриза пък създаде куп затруднения за третата операция.Сама трябваше да се оправям и да търся начин да мина на качествено образно изследване,за да съм наясно какво е положението.
Третата ми операция при доц.Пандев беше с образно изследване,,с екг,със снимка на бял дроб все неща,които не се случиха при предишните  две.Имаше идея за биопсия,но предвид показателите на тумор-маркера  беше излишно.За протокола-моят случай е бил разглеждан от колеги на доцента в чужбина,нещо,което той прави и  за много други свои пациенти.Получих отговор на всичките си въпроси,имах обратна връзка с него тогава и сега.
Възстанових се еднакво бързо и от трите,независимо от продължителността им.Пия добавки,храня се със здравословни храни(доколкото е възможно това)ежедневно сокове и зелен чай.

# 334
  • при моите деца .....
Приемам Натуралакс заради упорит, хроничен запек.
С отстранена жлеза съм на хормоналнозаместителна терапия.
Дали са съвместими двете лекарства  newsm78
Ето състава на Натуралакса, ако някой може да коментира?
Смес от: Алое Вера, американски орех /кора/, копър /семена/, джинджифил /корен/, каскара саграда /кора/, малина /лист/, мента /лист/

# 335
Боби,със сигурност алоето и джинджифилът не само не са противопоказни,но са и полезни.Същото важи за ментата,малината и копъра.Американския орех съдържа йод,но не знам в кората какво точно има.Йодът е противопоказен при хипер функция,но ти си държиш тсх в норма,така че...
Фри пиеше алое и казваше,че се чувства чудесно,аз пък всеки ден в сока прибавям и коренче джинджифил,когато има копър,магданоз и каквито се сетиш зелении.
Чаша топла вода сутрин на гладно върши добра работа при лениви черва,при мен такова действие има сокът,в който задължително има червено цвекло.
Дано съм ти била полезна Hug

# 336
  • при моите деца .....
Благодаря, МЕА,  Hug
След като преди година наруших хормоналния си баланс с противозачатъчни  Embarassed реших сега - след 2 изпити опаковки да порверя  Mr. Green
Желая на всички ЗДРАВЕ.
Скоро мисля да си пусна хормонални изследвания....
По празниците съм качила 1.5 кг  Embarassed

# 337
Каскара саграда е зърнестец,само че американски.
За килограми и косопад съм просто шампион.Явлението взима застрашителни размери,независимо от режимът ми на хранене.При това "добре"оформено тсх,вследствие хомеопатични капки,не знам и аз какъв друг резултат да очаквам.
Моят хормон и той чака проверка,само да му се наканя Embarassed

# 338
  • при моите деца .....
Почти постоянно внимавам какво и колко ям.......... 10 дни да се отпусна и после......

# 339
Аз не съм оперирана и съм с хиперфункция. Знам че е противопоказно при хиперактивна жлеза да се консумират в големи количества орехи ( и за американския съм чувала), но за хора без жлеза мисля, че дори би бил полезен.
За останалите съставки, както МЕА е писала.

А за запека - когато съм била в хипо се справям с Пектин български на прах. С него, дори да прескоча ден в тоалетната, то след това нямам проблем с изхождането. Извинявам се, че пиша за такива неща, но мисля би било полезно за някой.
Всеки ден лъжичка пектин в 100 мл студена вода - разбърквам и го хапвам. Малко неприятно на вкус, но много помага при запек и изобщо при проблеми със стомаха.
Иначе съм опитвала с пробиотици, ленено семе, разни чайове, лаксативи, години наред преди да се разболея, и ефектът е бил временен.

# 340
Здравейте момичета. Дано ви намирам в добро здраве. Имам големи притеснения. Вчера на светофар ни удари кола отзад и се получи нещо лато камшичен удар. Не беше силен удар повече се изплаших. Проблема обаче е че днес цял ден ме боли щитовидната жлеза и възела. Толкова не го бях усещала досега. Много се страхувам да не предизвикам нещо.

# 341
Момичета,трябват ми координати на доц.Пандев-къде приема,тел.,GSM.Може и да ги има някъде в темите,но наистина нямам време да търся.Ако не е удобно тук да се публикуват,много моля-на лични.Предварително ви благодаря и ви желая здраве,здраве и пак здраве.

# 342
  • при моите деца .....
Здравейте момичета. Дано ви намирам в добро здраве. Имам големи притеснения. Вчера на светофар ни удари кола отзад и се получи нещо лато камшичен удар. Не беше силен удар повече се изплаших. Проблема обаче е че днес цял ден ме боли щитовидната жлеза и възела. Толкова не го бях усещала досега. Много се страхувам да не предизвикам нещо.
Чери,  Hug
не знам дали може нещо да е станало....

# 343
4еri,сама казваш,че ударът е бил лек.Тялото реагира на стрес(емоционален и физически)с отложен старт.Сама знаеш,че щитовидките сме особено чувствителни към това и първото място,което реагира е проблемното.Спомни си след земетресението как се чувстваше.Няма какво да ти стане,освен това,което рисуваш в главата си в момента.
Свържи се с лекар,ако това ще те успокои,защото притеснението задълбочава проблема.
 Hug Hug

# 344
  • София, ж.к."Разсадника"
Приемам Натуралакс заради упорит, хроничен запек.
С отстранена жлеза съм на хормоналнозаместителна терапия.
Дали са съвместими двете лекарства  newsm78
Ето състава на Натуралакса, ако някой може да коментира?
Смес от: Алое Вера, американски орех /кора/, копър /семена/, джинджифил /корен/, каскара саграда /кора/, малина /лист/, мента /лист/

При такъв проблем чудесна работа вършат овесените трици. Нормализират перисталтиката, "почистват червата", "ловец " на калории са.... Може да попрочетеш из нета. На мен ми ги препоръча мой близък приятел лекар. След една операция имах такъв проблем, "заспиване" на червата, дължащо се на прекарано  по-дълго време под упойка. Става много приятна закуска с тях в различни варианти. Аз ги предпочитам с кисело мляко, мед и плодове....и каквото ти хрумне. Важното е да има по две лъжици от триците.
Ако имаш хроничен проблем отпреди, добре ще е да си направиш една консултация с добър лекар-хомеопат.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 16:58 от hame

Общи условия

Активация на акаунт