Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 026
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Операция,хормони и метаболизъм са тясно свързани и не е повод за притеснение факта,че си отслабнала.Ще имаш време да си наваксаш Crazy
Белезите са факт и според мен е строго индивидуално(ако всичко от страна на хирурга е изпипано)дали ще са видими или незабележими.Имах неприятно преживяване след излагане на силно слънце и поради тази причина послушах Пандев и не допуснах подобно нещо след третата операция.
Епикризите ми след двете операции са меко казани неточни и пълни с грешки.
Алекса,колкото до отлагането-има си причина за всичко случващо се,дори да не го съзнаваме в момента.По-добре излекувана инфекция и леко преминаване на операцията както и  последващо възстановяване,отколкото неприятни изненади.Минах и през това и знам какво е усещането.Оперира ме 6 дни след насрочената дата,въпреки натоварения си график.
Момичета Hug
Гелика,как си? newsm51

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 15:15 от М Е А

# 541
Меа, защо епикризите ти са непълни и грешни? Нали Пандев те е оперирал, доколкото знам в ИСУЛ лабораториите и патоанатомите са добри? На какво мислиш се дължи??

# 542
Епикризите от Ендокринологията са такива,при Пандев няма пропуски и необяснени неща.

# 543
радвам се да го чуя.Сега остава да чакам 20.02 с нетърпение.

# 544
Мили форумки,
знам,че сигурно изглеждам досадна,но имам въпрос към някоя от вас, ако е имала подобен проблем.Днес слава богу настинката и вируса са вече зад гърба ми, но ми е зле.Имам симптоми, които всъщност ме накараха да почна да ходя по лекари.Казват, че този "карцином" бил открит случайно, моце и така да е, но това , което изпитвам е следното:Изключително опъване, чак до болка в областта на шията и слюнчените жлези, дотолкова,че вечер като легна и трудно преглъщам.Постоянно туптене в ямката на шията и нещо долу където е гастрита, сякаш ме натиска и имам чувството че съм постоянно гладна.Но стягането е най-неприятно.Възможно ли е да е от щитовидната?Опитват се да ме убедят че е на психогенна основа, пия Транскен, с какво още да се тъпча???А хормоните ми са в норма, само леееееко увеличен ляв лоб, така пише Пандев поне.Ако има някой с подобни симптоми, моля, моля да сподели тук или на лични, защото вече всеки ден е мъчение,а дори не знам след операцията дали ще се оправят нещата?Не знам вече по какви лекари да ходя, отчаяна съм..........

# 545
Алекса, тук всеки ти каза вече:
1.  Успокой се и си седни на Д-то
2.  стига ходи по лекари
3.  "подсъзнанието може всичко" включително и да те доразболее...
споко и от мен  Party Пандев вярно е много готин, ама имай търпение де, ще се видите и всичко ще е наред  Party

# 546
Алекса, тук всеки ти каза вече:
1.  Успокой се и си седни на Д-то
2.  стига ходи по лекари
3.  "подсъзнанието може всичко" включително и да те доразболее...
споко и от мен  Party Пандев вярно е много готин, ама имай търпение де, ще се видите и всичко ще е наред  Party
Фри е права.

Ако си почнала така и така с докторите, може би е уместно да пиеш нещо успокоително.
Според мен всичко идва от притеснение, страх, нерви. Не ти е никак лесно, но освен докторите трябва и сама да си помогнеш и да се успокоиш, дори ако е наложително с лекарства.

# 547
Изключително опъване, чак до болка в областта на шията и слюнчените жлези, дотолкова,че вечер като легна и трудно преглъщам.Постоянно туптене в ямката на шията и нещо долу където е гастрита, сякаш ме натиска и имам чувството че съм постоянно гладна.Но стягането е най-неприятно.Възможно ли е да е от щитовидната?Опитват се да ме убедят че е на психогенна основа, пия Транскен, с какво още да се тъпча??
Моя близка имаше подобни оплаквания, също и гърлото я болеше, по какви ли не доктори ходи вкл. и ендокринолози, изпи куп антибиотици и накрая се е оказа, че е от нервите, пие си успокоителните които и изписаха и си е ок. Така, че може да е от нерви и при теб.

# 548
Алекса, споко, от нерви е. Аз какви ли не неща съм преживяла от нерви и самовнушение,стигнах до такъв момент на няколко пъти,че не можех да си взема въздух,събличах се,мокрих се и отварях прозореца,за да мога да дишам. Взимай по едно билково валерианче,няма да ти навреди. Всичко ще се оправи, не допускай черни мисли,че ще станеш като мен,чувството е ужасно,знам,че никой не иска да бъде така,но го овладей навреме!  Hug

# 549
Момичета, здравейте и добре дошли на новите Hug. az_alexa, малко остава до операцията, дръж се, ако Транскен не ти помага, смени го с нещо друго, важното е да си спокойна. Аз да ви се оплача, днес изследвах ТСХ и се оказах по-хипо /5.69/, отколкото бях месец след операцията, а уж октомври бях влязла в норма /2.77/. Един въпрос към тези, които сменят дозата Л-тироксин през зимата - с колко ви я увеличават?
Честит празник на всички!

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 17:50 от dobi_bi

# 550
Здравейте момичета,

... не съм си правила изследвания и идея нямам кога трябва да ги направя,от вашите постове разбрах,че първият месец хормоните още няма да са наместени и няма голям смисъл да бързам,така ли е?
pepelqna, моята операция беше на 4ти февруари, няколко дни след теб, и протече по абсолютно същия начин като при теб, освен може би това, че не съм повръщала и нямах скоби за махане. Отстранен ми е само десния лоб с малко разчиствания по лимфите /поне така ми обясни доки/.  Махнаха ми превръзката на 7мия ден и сега са ми оставили само едно пластерче тънко на линията. Не мога да разбера колко е голям разреза обаче. Струва ми се доста, но здраве да е. /М Е А, сега изобщо ли не излагаш белега на слънце или за определен период от време след операцията само? Това забравих да питам хирурга, също и за крем дали препоръчва да се маже раната след като си махна пластера. Споделете моля вие как сте процедирали след операцията./
Иначе за сега се чувствам добре, обаче хирурга ми вече ме изпрати при ендокринолог. Точно тази вечер го посетих и си направих кръвни изследвания. Стискайте ми палци всичко да е наред. Не че не ми се вземат лекарства, но ще се радвам повече ако се размина с тях  Crazy. Абе важното е, че всичко мина и дано това да е най-лошото, от което ще ни се случва за в бъдеще. Що се отнася за килограмите аз качих само 1 кг след операцията, но тази вечер като ме претеглиха видях, че половината съм си ги свалила, така че се радвам  Simple Smile.
az_alexa, и аз преди операцията чувствах малко опъване в гърлото, но започнах да го чувствам, чак след като разбрах за проблема, затова предполагам е на психологична основа. Опитай се да се успокойш.
Между другото следващата седмица се връщам на работа, но се чудя дали не прибързвам малко. Не, че работата ми е тежка, но все пак. Обаче се чувствам много добре и се чудя защо ли да се застоявам в къщи. Не знам, ще видим.
Лека вечер ви желая и до скоро  Hug

P.S. Ха, щях да забравя  Crazy... Честит празник на всички!!! Simple Smile

# 551
Ели,излагам го,защото не нося шалове и бижута,които да го прикриват.В самото начало ме ''парна" слънцето и обрива и болката бяха крайно неприятни.Примирила съм се с белега,който няма как да е незабележим след три поредни разреза на едно и също място.В началото ми беше неприятно,че погледите на хората се заковават точно там,но и за това си има лек-това ми е медала за храброст,нека го гледат CrazyБързичко са те изпратили на изследвания,тук практиката е друга.
Надявам се всичко да е ок и да не се налага приема на хормон.
Алекса,изхвърли термометъра,защото fight
Доби,понеже не съм пример за подражание(след хомеопатията си докарах едно ''вълшебно"тсх)не мога да ти кажа за зимната доза еуторикс.Прочетох нещо,което ме заинтригува и мисля да опитам .Ще разкажа за резултата:)))
Момичета Hug

# 552
Здравей те.
Ето че дойде реда и аз да се запиша в тази темичка.
През Април ми предстои операция в Каспела при Доц.Росен Димов.
Ще бъда благодарна ако може някой от вас да ми каже впечатленията си от тази болница и лекар.
Благодаря предварително.  bouquet

# 553
Здравейте момичета,

... не съм си правила изследвания и идея нямам кога трябва да ги направя,от вашите постове разбрах,че първият месец хормоните още няма да са наместени и няма голям смисъл да бързам,така ли е?
pepelqna, моята операция беше на 4ти февруари, няколко дни след теб, и протече по абсолютно същия начин като при теб, освен може би това, че не съм повръщала и нямах скоби за махане. Отстранен ми е само десния лоб с малко разчиствания по лимфите /поне така ми обясни доки/.  Махнаха ми превръзката на 7мия ден и сега са ми оставили само едно пластерче тънко на линията. Не мога да разбера колко е голям разреза обаче. Струва ми се доста, но здраве да е. /М Е А, сега изобщо ли не излагаш белега на слънце или за определен период от време след операцията само? Това забравих да питам хирурга, също и за крем дали препоръчва да се маже раната след като си махна пластера. Споделете моля вие как сте процедирали след операцията./

Ти лепена ли си или с шевове? Аз съм лепена и белега е около 3 см, там където по-бавно заздравя имам все още голямо струпче,но от страни където си е зараснало от начало си личи само едно тънко като косъмче и съвсем малко по-червено от нормалния ми цвят,а аз съм много,ама много бяла. Кога ти казаха да си махнеш сегашната лепенка, не трябва ли като е нормално всичко да се маха на 7 ден? За излагане на слънце не ми казаха нищо,но и аз не се сетих да попитам. Относно кремовете за белези ми казаха,че се започва най-рано месец след операцията,ако всичко е зараснало напълно. Аз не смятам да бързам,че леля ми като си маза една операция с Контратубекс(май така беше) и започна много силно да я сърби и пари. Не отдавай значение на белега,той с времето ще се заличи, мой близък го оперираха 2 пъти преди години и е рязан от край до край и с шевове,не се е мазал с никакви кремове,а сега изобщо не личи. Белега е бял кахър, живи и здрави да сме! Успех на всички,които им предстои операция и бързо възстановяване на преминалите  Hug Пишете как се развиват нещата Simple Smile

# 554
Здравей те.
Ето че дойде реда и аз да се запиша в тази темичка.
През Април ми предстои операция в Каспела при Доц.Росен Димов.
Ще бъда благодарна ако може някой от вас да ми каже впечатленията си от тази болница и лекар.
Благодаря предварително.  bouquet
Направо ти копирам поста си от предната страница,за да не пиша пак. Аз съм прясна прясна от Каспела Simple Smile Ако те интересува нещо по-конкретно,пиши, насреща съм  Hug

Здравейте! Да се включа и аз да споделя опит... Операцията ми беше на 22.01.2013 в Каспела Пловдив,имах възел в десният лоб и препоръка за операция от 3-ма ендокринолози,един от тях доц.Димов. Постъпих в болницата на 21, минах кардиолог,рентген и дадох кръв и урина.На 22 сутринта ме оперираха,операцията беше към час и половина от влизането, малко бавно излязох от упойка,будех се,заспивах, повръщах, до вечерта.На другата сутрин в 9 ми махнаха скобите(или както им викат) и дренажа и си ме пуснаха и казаха на 7 ден да си махна превръзката сама вкъщи.На 7 ден извиках мед. лице да ми я махне, при което се оказа,че раната не е напълно затворена, така до 14 ден ходих на 3-4 дни да ми сменят превръзки и да ме мажат с нещо. Казаха,че не било нещо страшно,ама знам ли... Вече раната си е заструпяла и уж си е нормална,просто ще остане по-дебел белег. На някой случвало ли му се е това? А и в епикризата никъде не пише кой ме е оперирал, като попитах на регистратура ми казаха,че Димов и Кънчев са били в този ден от там предполагам,че е бил Кънчев, понеже преди да ме изпишат ме видя той. Като попитах колко са рязали Кънчев отговори - "Е, целия десен лоб как колко,тук парчета не режем",а след операцията друг лекар е казал на майка ми,че са махнали "само едно малко парченце"..... Думи нямам... Като цяло се чувствам добре,не ме е боляло и за секунда,освен гърлото от тръбата,но това беше 3-4 дни, не съм си правила изследвания и идея нямам кога трябва да ги направя,от вашите постове разбрах,че първият месец хормоните още няма да са наместени и няма голям смисъл да бързам,така ли е?
За тези,които се притесняват да кажа,че това си минава и заминава като сън и няма нищо страшно,а аз съм един от най-притеснителните хора на света и си измислям болести и диагнози през ден.

Съжалявам за дългият пост,ама съм си такава,малко подробна Smile

Общи условия

Активация на акаунт