Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 066
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
pepelqna,благодаря ти много.Мен ме е хванал страха,знаех че ще доиде този момент ноо,страх ме е.
По здравната каса ли е,какво се плаща.За първи път чувам за слагане на скоби.Може би е нещо ново.
Още веднъж,благодаря. Hug

# 556
pepelqna,благодаря ти много.Мен ме е хванал страха,знаех че ще доиде този момент ноо,страх ме е.
По здравната каса ли е,какво се плаща.За първи път чувам за слагане на скоби.Може би е нещо ново.
Още веднъж,благодаря. Hug
По здравна каса е,само се плащат някакви 100 лв такса. Ами скобите ги слагат с цел по-бързо затваряне на раната, представлява нещо като телбод, не боли като го махат,само чувстваш леко опъване.
Ти възел ли имаш,знаеш ли колко точно ще режат?

# 557
anhelika, аз съм оперирана в Каспела през октомври от доц. Димов.
Всичко мина много бързо, почти безболезнено и се чувствам много добре.
Пепеляна, много съжалявам, че така се е получило при теб.
Не го знам кой е този Кънев, мен със сигурност ме оперира Димов. И аз си махнах сама превръзката, но операцията си беше добре, раната затворена и се възстанових много бързо. Не мога да ти дам съвет кога трябва да си пуснеш първите изследвания, защото при мен е отстранена почти цялата жлеза /оставено е съвсем малко/ и аз трябваше веднага да започна заместващите хормони. При теб след като е отстранен само единия дял, доколкото разбирам, може би наистина трябва да се види как ще функционира без медикаменти.
Желая ти бързо възстановяване.  

# 558
Имам само един възел в ляв лоб,но много добре кръвоснабден,което притесни доки.Аз съм от много времем с Тиреотоксикоза,2007 и вече решихме да не чакаме.
Благодаря момичета. Hug

# 559
anhelika какво означава,че е добре кръвоснабден? Питам защото не съм го чувала това и ми е интересно да разбера повече, не си длъжна да отговаряш ако не искаш Simple Smile Не се притеснявай,щом ще те оперира Димов, всичко ще е ок, аз съжалявам,че не ме оперира той, но пък нали всичко уж е наред Simple Smile

Пинка, радвам се,че всичко е минало добре.Теб още след операцията ли ти казаха да започваш хормоните? Гледа ли те еднокринолог след операцията? Аз както вече казах имам още струпче и не знам може ли да отида да ме видят, как ще мажат там  Thinking
Все още отлагам изследванията, за да се "понаместят" хормоните, нали уж първите месеци още жлезата не знае какво става, така да се каже... Като цяло се чувствам добре и за това чакам може би, но след седмица ще ида да проверя какво става.

# 560
Здравейте момичета, днес в предаването на Гала - На кафе, основна тема беше как да се справим с белезите. Участва момиче с белег от операция на щитовидната жлеза. Цялата тема беше всъщност реклама на един серум за заличаване на белези на билкова основа. Преди няколко дни имаше запитвания във форума по този въпрос, поради това реших да споделя с вас.

# 561
Ами имало много кръв в него,така ми каза поне моита доки на по разбираем за мен език. Simple Smile
Не ми смейте много ако не съм го разбрала точно. Rolling Eyes

# 562
anhelika, аз също бях с тиреотоксикоза, но нямах възел.
От 2007 са доста години досега с тази диагноза.
На какви лекарства си?
Аз бях на тирозол, но той н еможе да се взема повече от 2 г.
Може би си имала ремисии???????
Оперирай се вече, момиче. Стига си се мъчила.
Гледай наистина да си при Димов.
Торе главата няма страшно. Казва ти го една голяма пъзла, която много преживяваше, че трябва да се оперира, но добре, че се реших. Бях на тирозол 1,5 г. и след това се реших на операцията, тъй като Траб ми беше много висок.

# 563
Пепелянка, трябва да се отиде да ендокринолог около 10 дни след операцията, като си получиш епикризата.
Няма да те мажат с нищо, т. е. няма да ти правят ехографски преглед, ако това имаш предвид, той се прави месеци, след операцията.
Ендокринолога ще ти проследи ТСХ-то и при нужда ще ти изпише заместващите хормони.
При мен се наложи веднага да ги започна, защото почти нямам железа, но при теб може да работи сама или да трябва временно да пиеш лекарства. Това го решава ендокринолога, но не чакай много време преди да го посетиш. Успех!

# 564
2007 не можаха да открият какво е,щяха да ме изтърват,имах си всички показатели ама гадните доктори тогава не го откриха,2008 имах ремисия,чувствах се горе долу добре.,2009 пих пропицил,после пак ремисия,сега съм на тирозол,но не издържам вече.Уморена съм от всичко,страх ме е,но нямам избор.
Благодаря за подкрепата  bouquet

# 565
Милата, доста си се намъчила за толкова години.
А аз си мислех, че аз съм се бавила с моята 1,5 г. докато се реша на операция.
Отивай смело и право при Димов.
Операцията е много лека. После ще си, като нова.  Hug

# 566
Много се надявам след това да съм вече добре.Дано не ми дойдат много упойките,защото преди 6 месеца ми махнаха миома в Пловдив.Дали ще окаже влияние,според мен не,но майка ми е убедена,че не е хубаво.
Благодаря ти Пинка Hug

# 567
Пепелянка, трябва да се отиде да ендокринолог около 10 дни след операцията, като си получиш епикризата.
Няма да те мажат с нищо, т. е. няма да ти правят ехографски преглед, ако това имаш предвид, той се прави месеци, след операцията.
Ендокринолога ще ти проследи ТСХ-то и при нужда ще ти изпише заместващите хормони.
При мен се наложи веднага да ги започна, защото почти нямам железа, но при теб може да работи сама или да трябва временно да пиеш лекарства. Това го решава ендокринолога, но не чакай много време преди да го посетиш. Успех!
Виж,това не ми го казаха. Благодаря ти,още другата седмица съм на ендокринолог!

# 568
Много се надявам след това да съм вече добре.Дано не ми дойдат много упойките,защото преди 6 месеца ми махнаха миома в Пловдив.Дали ще окаже влияние,според мен не,но майка ми е убедена,че не е хубаво.
Благодаря ти Пинка Hug
Не се,притеснявай,щом се налага ще се оперираш,а и упойките не са като едно време, по-щадящи са Simple Smile

# 569
Пепелянка, браво отивай на ендокринолог, който, ако прецени ще ти каже да изчакаш.
Остави ги тези приказки от форумите, че трябвало време хормоните да се наместят.
Всеки случай е сам за себе си. Ако трябва да чакаш - нека ти го каже специалист.
Много готина снимка имаш под подписа. А снимката на Саманта е супер. Любимият ми сериал.

Общи условия

Активация на акаунт