Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 079
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
anhelika
Щом са минали 6 мес. от последната ти упойка - спокойно.
Преди операцията ме питаха дали последните 3 мес. съм имала друга операция.
Мисля, че това е критичния период.
Пепелянка е права, че упойките сега са модерна работа. Горе главата.
Еднодневния дискомфорт, излизайки от операцията е нищо в сравнение с това, през което си минала. Не знам как е при теб, но преди операцията имах проблеми със сърцето, пиех хапчета за това, бях подпухнала, отрази ми се и на очите /изпъкнаха много грозно/, имах повишено вътрешноочно налягане вследствие на проблемите с щитовидната и т.н. Още след първия месец очите ми се прибраха, нямам проблеми със сърцето, не пия хапчета за него и съм на път да реша и проблема с очите.

# 571
На мен ми се разстрой целия организъм,и сърце и нервна система и сън и абсолютно всичко.Сега пък от тези хапчета не мога да отслабна.
Колко време след операцията ви вдигнаха,катетър слагат ли,това ми е най неприятното,катетъра.
Благодаря още веднъж за топлото посрещане и отговорите.  bouquet

# 572
Здравейте,
Днес вече си направих изследванията, задължителни за операцията и както си и мислех ПКК и хормони са в норма- като на напълно здрав човек!Въпроса ми към някоя от вас е- възможно ли е при такива "неразстроени" стойности на хормоните и функциите на жлезата да има симптоми, просто така от карцинома?Не говорим за психогенни, а за физиологически.Не мога да си оправя дефекацията, въпреки че пия ентерол и се тъпча със сухи храни, нервно ми е и депресивно.Мечтая също за масаж, толкова ме опъва врата, но ме е страх, ако има някой лимфен възел да не стане по-лошо:(Единствената ми утеха е, че датата наближава......

# 573
На мен ми се разстрой целия организъм,и сърце и нервна система и сън и абсолютно всичко.Сега пък от тези хапчета не мога да отслабна.
Колко време след операцията ви вдигнаха,катетър слагат ли,това ми е най неприятното,катетъра.
Благодаря още веднъж за топлото посрещане и отговорите.  bouquet
Ами никой не ме е вдигал, на вторият час сестрата каза,че вече трябва да съм в седнало положение поне и да говоря,но аз едва си държах очите отворени, станах на крака след около 10 часа,но на мен кофти ми подейства упойката като цяло. Няма катетър,споко.

# 574
Ти лепена ли си или с шевове? Аз съм лепена и белега е около 3 см, там където по-бавно заздравя имам все още голямо струпче,но от страни където си е зараснало от начало си личи само едно тънко като косъмче и съвсем малко по-червено от нормалния ми цвят,а аз съм много,ама много бяла. Кога ти казаха да си махнеш сегашната лепенка, не трябва ли като е нормално всичко да се маха на 7 ден? За излагане на слънце не ми казаха нищо,но и аз не се сетих да попитам. Относно кремовете за белези ми казаха,че се започва най-рано месец след операцията,ако всичко е зараснало напълно. Аз не смятам да бързам...

Аз май съм с шевове, защото нямах скоби, но пък знам ли, не съм питала още  Crazy. Иначе моя белег май е доста големичък, но пък както казвате това е бял кахър. Здраве да е, всичко друго ще си дойде на място. Да, лепенката ще я махна в неделя, точно 7 дни след махане на превръзката и се надявам всичко да е наред, че малко ме е хванало шубето  Blush. А за кремовете и аз май ще поизчакам малко, поне докато зарасне малко раната, че сега ме е страх да я докосна дори.
М Е А, и аз сега като се замисля не знам защо хирурга ми ме изпрати при ендокринолог. Има логика в това да изчакам поне седмица-две, да видя как ще заработи другата страна на жлезата. Но както и да е, вече си направих изследванията ще взема да посетя и втори ендокринолог, че този не ми вдъхна много доверие. Абсолютно нищо не ми обясни. Само прочете детайлите от операцията и патологичното решение и ме прати да си изследвам хормоните, а аз каквато съм любознателна изкам да знам всичко  Grinning  Crazy.
 Hug

# 575
Разни хора,разни идеали(в случая лекари)Има разлика дали работи лоб или жлезата изобщо я няма.По-логично и да се даде хормон веднага след операция при напълно премахната жлеза,а при оставен лоб да се изчака,за да се види доколко се справя със ситуацията.Аз въпреки,че съм без жлеза ходих на контрола едва след два месеца,но си пих еуторикса още в деня след операцията.

# 576
Здравейте момичета. Не съм писала от доста време и виждам, че има и нови щитовидки. Пожелавам успех на всички,на които им предстои операция. Нямах време да прочета всички постове, но виждам, че в последните става въпрос за еутирокса. Аз съм оперирана от Доц. Пандев на 18 декември и ми е махната само киста и малка част от левия лоб. Той ми назначи 50мг на ден като започнах 7 дни след операцията. Пуснах хормони преди 2 седмици и сега намали дозата до 25мг. За всеки е строго индивидуално. След месец трябва пак да пусна хормони и каза, че ще ги спре. Мисля, че ми ги исписа, за да не натоварва жлезата и да и даде време да се съвземе след операцията. Само се уверете, че лекарят , който ви лекува знае какво прави, защото при всеки е различно.

# 577
На мен ми изписаха Л-тироксин още при свалянето на конците - от 5-ия ден го вземам, после увеличихме дозата и така след 4-ия месец влязох в норма с ТСХ, но сега се оказа че пак е високо - другата седмица ще се видя с ендото. За мазането на белега - аз започнах доста рано, не помня точно от кой ден, мазах 3 месеца със Содермикс, почти не си личи.

# 578
Ти лепена ли си или с шевове? Аз съм лепена и белега е около 3 см, там където по-бавно заздравя имам все още голямо струпче,но от страни където си е зараснало от начало си личи само едно тънко като косъмче и съвсем малко по-червено от нормалния ми цвят,а аз съм много,ама много бяла. Кога ти казаха да си махнеш сегашната лепенка, не трябва ли като е нормално всичко да се маха на 7 ден? За излагане на слънце не ми казаха нищо,но и аз не се сетих да попитам. Относно кремовете за белези ми казаха,че се започва най-рано месец след операцията,ако всичко е зараснало напълно. Аз не смятам да бързам...

Аз май съм с шевове, защото нямах скоби, но пък знам ли, не съм питала още  Crazy. Иначе моя белег май е доста големичък, но пък както казвате това е бял кахър. Здраве да е, всичко друго ще си дойде на място. Да, лепенката ще я махна в неделя, точно 7 дни след махане на превръзката и се надявам всичко да е наред, че малко ме е хванало шубето  Blush. А за кремовете и аз май ще поизчакам малко, поне докато зарасне малко раната, че сега ме е страх да я докосна дори.
М Е А, и аз сега като се замисля не знам защо хирурга ми ме изпрати при ендокринолог. Има логика в това да изчакам поне седмица-две, да видя как ще заработи другата страна на жлезата. Но както и да е, вече си направих изследванията ще взема да посетя и втори ендокринолог, че този не ми вдъхна много доверие. Абсолютно нищо не ми обясни. Само прочете детайлите от операцията и патологичното решение и ме прати да си изследвам хормоните, а аз каквато съм любознателна изкам да знам всичко  Grinning  Crazy.
 Hug
Според мен доста рано си отишла да правиш изследвания, дори и да нямаш нужда от хапчета след време,сега пак ще са ти разбъркани хормоните,понеже останалата част ще се опива да поеме функцията на махнатата.Аз още не съм отишла точно по тази причина, че в никакъв случай няма да са в норма и ще ме стреснат,а е рано,за да е в норма каквото и да било,ще отида на 20-21 когато ще стане месец от операцията. Не бързай с хапчетата според мен,изчакай поне месец да видиш дали жлезата ще може да се справи сама и каквито и да са изследванията от начало не се шашкай.А за раната и аз се притеснявах да я пипам,даже вечер като трябваше да се обърна си помагах с ръце от страх да не си навредя или за това,че ме опъваше лепенката, това си е инстинкт,но няма нищо страшно,осъзнах го след като преминах през това Simple Smile

# 579
А за раната и аз се притеснявах да я пипам,даже вечер като трябваше да се обърна си помагах с ръце от страх да не си навредя или за това,че ме опъваше лепенката, това си е инстинкт,но няма нищо страшно,осъзнах го след като преминах през това Simple Smile
... хе-хеее, и аз така правих  Joy.
Между другото ти сама ли си махна лепенката накрая??? Аз си мисля дали да не отида до някоя клиника, а после се чудя защо се престаравам толкова. Щом доки ми каза, че мога да си я махна сама, значи няма да е проблем.

# 580
Здравейте! И аз в групата, от няколко дни.

# 581
Ами на 7 ден извиках една позната мед. сестра да ми я махне,че марлята се беше залепила,та тя ми я налива с кислородна вода и едва я махна,при което се оказа отворена раната.След това на 2-3 дни ходих в клиниката да ми сменят превръзките и да ме мажат с нещо оранжево.Вече последният път като ходих ми казаха,че всичко е ок да си я махам сама вкъщи и ако пак е залепнала да влезна под душа с нея.Сама си я махнах последната,нямаше нужда да я мокря понеже си беше зараснала нормално и не беше залепнала марлята. Ако ще ти е по-спокойно отиди в някоя болница да ти я махнат,аз бях много стресирана.

Това в отговор на Eli Said  Simple Smile

# 582
Здравейте! И аз в групата, от няколко дни.
Добре дошла, Дренка!

# 583
Дренка,привет Hug
Ели,влизаш под душа,изкъпваш се и от  топлата вода и сапунена пяна лепенката се маха лесно.Да,неприятно е да си посягаш сама cry,но облекчението след това няма равно на себе си newsm47

Последна редакция: сб, 16 фев 2013, 18:42 от М Е А

# 584
А за раната и аз се притеснявах да я пипам,даже вечер като трябваше да се обърна си помагах с ръце от страх да не си навредя или за това,че ме опъваше лепенката, това си е инстинкт,но няма нищо страшно,осъзнах го след като преминах през това Simple Smile
... хе-хеее, и аз така правих  Joy.
Между другото ти сама ли си махна лепенката накрая??? Аз си мисля дали да не отида до някоя клиника, а после се чудя защо се престаравам толкова. Щом доки ми каза, че мога да си я махна сама, значи няма да е проблем.

Какво става,момиче,махна ли лепенката ?

Общи условия

Активация на акаунт