Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 403
  • 800
  •   1
Отговори
# 270
А как става "пускането" на резултатите?
Публикуват ли на сайта резултатите на всички явили се или само поименно (по номер, предполагам).
В смисъл, да се види детето къде се намира на общия фон.

Общо класиране се слага само на таблото в АК. Всеки може да отиде там и като си намери номера в списъка да види колко номера има пред него и колко след него. Но не може да види имена. Да разбереш кой точно е пред теб, кой след теб и т.н. може да стане само ако някой си признае на кое място е или с какъв бал е бил. Естествено винаги има и слухове за първенците, ама дали са верни не се знае.
В сайта можеш да намериш само своя резултат като си въведеш номера.

# 271
Да, и аз си мислех, че са по номера, а не по имена, интересува ме не кой точно е пред него, а къде е моето дете в общата класация.
А номерът, с който се записвахме за изпита, когато плащахме, същият ли е, с който са регистрирали децата в деня на изпита?
Защото ние друг номер нямаме.
В смисъл , това е номерът, който трябва да гледам - този от първата регистрация при плащането.
Да не се зарадвам на някой друг номер.  Joy

# 272
  • България
Да, същият е. Когато влезеш в сайта на колежа, за да провериш резултата, изписваш този номер като "потребителско име" и ЕГН на детето, като парола.

# 273
Благодаря!

ПП. И последно (засега)  Wink - колко време седят резултатите отпред на табло?

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 21:27 от нова

# 274
  • България
Не знам Simple Smile, но не е малко. Аз видях мястото на дъщеря ми в класирането, едва когато я записвах, а това беше около 1.5 месеца по-късно. Знаех на кое място е, но не бях ходила до там. Simple Smile

# 275
И още един въпрос - като проверявам в ИНтернет, освен резултата ще има ли отбелязано по някакъв начин дали сме приети на първото класиране или не? Защото аз не бих могла да преценя само по рмо по резултата дали попадаме в 80-те момичета?

# 276
  • София
Мисля, че bib.bib спомена, че синът й е бил в отбора на СМГ. Ще ми е приятно да чуя и нейното мнение за математиката.   bouquet
Данибон, синът ми не е бил в отбора, така писах и в предишния пост  Simple Smile
Зури е писала какви са профилите. При всяко положение не мисля, че у-щето може да се определи като хуманитарно. Но естествено не е и МГ.
Идеята е, че извън задължителната част, всеки се развива и занимава с нещата, които са му интересни или има талант. Който желае да се занимава с математика и извън задължителния материал, може да го направи. Моето мнение за Кортезов е много добро. Ако синът ми искаше да продължи с математика, бих предпочела него пред повечето гимназиални преподаватели. Писала съм, че по мое време с отборите в гимназиална възраст, а и преди това се занимаваха предимно хора от академичните среди. Гимназиалните учители имат друга роля. Всеки може да прецени какво е нивото на почти пълнолетни младежи и на кого му отива да ги тренира.
Сред познатите ми чиито деца завършиха, не знам за случай за дете с изявен талант или интереси, което да не е получило адекватна подкрепа и възможност да се занимава в областта на интересите си.
Специално за децата от частни училища с усилено изучаване на АЕ до 7-ми клас е важно да знаят, че подготвителната година за тях ще бъде почти загубено време встрани от социалния живот в у-ще. Синът ми почти не учеше в подготве при положение, че влезе с много слаб и само пасивен АЕ (само от училище, компютри и анимация) и имаше само отлични оценки. В края на 8-ми клас активната му лексика беше много богата. От време на време му разравям листата с домашни по разни предмети - дори съм учудена, защото на български никога не е писал така  Embarassed Разликите във входящото ниво по езика нямат отношение към нивото на владеене 1-2 или пък 5 години по късно, който има съмнения, може да се допита до преподавателите от двете катедри по АЕ  Simple Smile
Скоро позната с по-малко дете ме попита дали ще го пращам летата в Англия или Малта, не съм си и помисляла, че има нужда. Не че не е ходил, но не е било на езикови курсове.

# 277
  • София
И още един въпрос - като проверявам в ИНтернет, освен резултата ще има ли отбелязано по някакъв начин дали сме приети на първото класиране или не? Защото аз не бих могла да преценя само по рмо по резултата дали попадаме в 80-те момичета?
В интернет освен процентите, които е изкарало детето, пише - прието или резерва.

# 278
  • България
В интернет освен процентите, които е изкарало детето, пише - прието или резерва.
Това имах предвид под "статус".

# 279
  • В най - голямото село
Мами, които очаквате резултатите, знаем какво ви е. Миналата година наистина излязоха по - рано. Бях постоянно в сайта и проверявах.
Желая ви наистина да изпитате това щастие, когато видите , че пише "приет".
Това е разбира се ако детето ги иска, както беше с дъщеря ми.
Стискам ви палци.

# 280
  • България

Това е разбира се ако детето ги иска, както беше с дъщеря ми.

Дори и да не го иска, "статус: приет" винаги е повод за радост и гордост. Simple Smile
Пожелавам ви ги искрено!

# 281
Ако статусът е "резерва", след първите дати за записването, в сайта постоянно излиза информация как вървят свободните места, под формата, че се канят резерви с бал от-до за записване. Ако те, съответно не се запишат се слиза по-надолу и така, докато се запълнят бройките.
Хубавото е, (поне така беше през 2004), че общо взето процеса на запсване не е в колизия със сроковете за другите гимназии, тоест имаш възможност и време да вземеш решение, е , освен ако не си съвсем назад в класирането и не решиш да чакаш евентуално да те поканят...
Не е като в Златарски например, където ако тръгнеш да се записваш и платиш там първата вноска, после ако видиш, че си приет в друга желана гимназия и си изтеглиш документите, гориш с вноската... Мисля, че там е направено с цел да е така, е, в АК този проблем не стоеше, сроковете пасваха.
Така беше поне преди...
Иначе за записването в АК е нужно да се внесат 20% от първата такса и да се отнесе свидетелството за 7-ми клас, както навсякъде..

# 282
Желая на всички дечица да се сбъднат желанията им!
Малко остана, стискам ви палци!  bouquet
И се нареждам да попивам емоцията Ви! Laughing

# 283
Иначе за записването в АК е нужно да се внесат 20% от първата такса и да се отнесе свидетелството за 7-ми клас, както навсякъде..

Сигурно някъде е описано, но не мога да го намеря, така че се извинявам ако въпроса се повтаря.
Каква точно е поредността?

Дете кандидатства и е прието. Най-напред трябва да се запише и да внесе 20% от таксата и в последствие да кандидатства за стипендия

или

Дете е прието, кандидатства за стипендия и ако тя го удоволетворява - тогава се записва?

# 284
  • България

Дете кандидатства и е прието. Най-напред трябва да се запише и да внесе 20% от таксата и в последствие да кандидатства за стипендия

или

Дете е прието, кандидатства за стипендия и ако тя го удоволетворява - тогава се записва?

Дете е прието, кандидатства за стипендия и ако тя го удоволетворява - тогава се записва.

След като има резултат дали е одобрено за стипендия и в какъв размер, има няколко дни, в които да се запише или не.

Общи условия

Активация на акаунт