Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 365
  • 800
  •   1
Отговори
# 390
  • София
От сайта на danibon разбрах, че колежът кани сега резервите да се запишат.  Rolling Eyes
Не разбрах, ако сме от приетите и не сме резерва, ще кандидатстваме за стипендия, 26 06 ли ни е срокът за подаване на документи?
В сайта не успях да намеря списък с документите, които изискват за кандидатстван за стипендия, както и за намаление на таксата. Всъщност това два различни типа документи ли са?

# 391
  • България
 Ако имаш някакви въпроси относно записването и документите, се обади в АК и те ще ти обяснят всичко подробно.

# 392
26 06 ли ни е срокът за подаване на документи?
В сайта не успях да намеря списък с документите, които изискват за кандидатстван за стипендия, както и за намаление на таксата. Всъщност това два различни типа документи ли са?
Влезте в сайта на Колейа, идете на резултатите, отворете прозореца за проверка на резултата, въведете си данните и като ви се отвори резултата на детето отдолу има линкове за срокове за записване, документи за стипендия и често задавани въпроси, там общо взето всичко пише, ще се ориентирате.

# 393
  • София
Какви видове спорт се организират на територията на Колежа и как са организирани децата  за участие в тях?
По време на "отворените врати" останах с впечатление, че всеки ученик на АК задължително трябва да участва в извънкласно занимание по някакъв спорт.
Задължително е да имат извънкласни занимания, но не е задължително да е спорт. Може да се включат в някой от клубовете. Трябва да имат 75 часа на година. Казва им се кое занимание колко часа им носи.
Има отбор по футбол, баскетбол, футбол и тенис на маса.
Също има народни танци и модерен балет.

# 394
  • София
zuri, това със задължителните 75 на година е след осми клас, нали? Или да приготвям точилката за моя дивак, който утре се връща от ски-лагер и да го почвам?  Thinking нещо ми смота, че бил в този по тенис на маса, но не помня скоро да е ходил... а дума не е обелил за задължителни 75 часа  newsm78

# 395
  • София
zuri, това със задължителните 75 на година е след осми клас, нали? Или да приготвям точилката за моя дивак, който утре се връща от ски-лагер и да го почвам?  Thinking нещо ми смота, че бил в този по тенис на маса, но не помня скоро да е ходил... а дума не е обелил за задължителни 75 часа  newsm78
Да, за след 8-ми клас е.

# 396
Здравейте!
И ние сме приети!Ще кандидатстваме за финансова помощ.Въпросът ми е следният:Има ли някой,който е кандидатствал и е декларирал собственоръчно доходи,неспоменати в служебната бележка от фирмата?Как ли ще погледнат на това?    Thinking

# 397
  • София
Здравейте!
И ние сме приети!Ще кандидатстваме за финансова помощ.Въпросът ми е следният:Има ли някой,който е кандидатствал и е декларирал собственоръчно доходи,неспоменати в служебната бележка от фирмата?Как ли ще погледнат на това?    Thinking
"Собственоръчно" доброволно ли трябва да означава?
Ако става въпрос за допълнителни недоказани доходи, то АК ще оценят вашата честност.
В колежа много се държи на това през целия период на обучение.
Финансовият ефект за вас обаче ще пострада.

# 398
zuri, това със задължителните 75 на година е след осми клас, нали? Или да приготвям точилката за моя дивак, който утре се връща от ски-лагер и да го почвам?  Thinking нещо ми смота, че бил в този по тенис на маса, но не помня скоро да е ходил... а дума не е обелил за задължителни 75 часа  newsm78

Нямат задължителни 75 часа в 8 клас, но щом се е записал е желателно да ходи.
Мисля, че президентите на съответните клубове водят присъствени форми.

# 399
Благодаря за отговорите на отзовалите се! Надявам се да има задължителен минимум за извънкласни дейности  Mr. Green, защото в тази възраст, мързелът често побеждава добрите намерения!

# 400
  • Рая на земята
Здравейте!
Имам въпрос по отношение нивото на английския език при постъпване в колежа. Моята дъщеря е учила английски 2 часа седмично в училище, но се самоопределя като "много зле". Ще бъде ли проблем в 8. клас, ако не е на достатъчно добро ниво в началото? Иначе желанието за учене на езика е огромно.

# 401
Не,. Още първия учебен ден, след посрещането в Сандърс с моркови ще им направят един тест и според показанато на него ще ги разпределят в паралелки с подобно ниво на езика на децата в тях. Така едни ще почнат от нулата (обикновено с български учители), а други ще четат и анализират художествена литература с найтив спикъри.
До към спедта на 9-ти клас обюо взето всички са на ниво, просто защото в 9-ти клас всичко е на английски и няма мърдане..

# 402
  • София
Здравейте!
Имам въпрос по отношение нивото на английския език при постъпване в колежа. Моята дъщеря е учила английски 2 часа седмично в училище, но се самоопределя като "много зле". Ще бъде ли проблем в 8. клас, ако не е на достатъчно добро ниво в началото? Иначе желанието за учене на езика е огромно.
Няма проблем. Една седмица след началото на учебната година, след като от колежа са придобили представа за нивото на всеки осмокласник, ги разделят според показаното ниво по паралелки. Така децата започват от сходно ниво с другите от класа.

# 403
  • София
Ще бъде ли проблем в 8. клас, ако не е на достатъчно добро ниво в началото?
Не е никакъв проблем, потвърждавам и аз. Тъкмо ще си оползотвори учебната година  Simple Smile
Личната ми препоръка в случай, че целта на родителите е АК, е да не полагат усилия за задълбочено научаване на езика преди това. Нека децата си запълнят времето с други занимания  Grinning

# 404
  • Рая на земята
Благодаря за обнадеждаващите отговори! Притеснението ми беше, че попадайки в нов колектив, първите впечатления за много важни и могат да се отразят на общото мнение. Но явно всичко си идва на мястото, когато знанията се изравнят. Надявам се като цяло децата да успеят да се приспособят към новата среда без излишен стрес и разделение по някакви формални признаци.

Общи условия

Активация на акаунт