Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 383
  • 800
  •   1
Отговори
# 375
още повече че като чета в условията за стипендии как за Колежа децата над 18 не ги броят за член от семейството, нищо че са студенти и струват в Европа точно колкото би била месечната вноска на ученик в АК на пълна такса

Това ме изненадва, една майка тук беше споделила, че им намалили таксата защото издържали студентка в чужбина. И аз се надявах на намаление на такса, че имам студент в БГ, който не работи, но явно няма да стане.

# 376
... за това питах дали с подготовка за ВО може да стане работата.

Твърдо ДА. Плюс допълнителни субективни фактори.

За Вашата дъщеря помня даже , че ходеше в същата школа , където и големия ми син, но той ходи само на БЕЛ, а за математиката чувам недобри отзиви за там?

# 377
Ами има си комисия, тя преценя, аз просто чета на сайта им като въведеш състезателния номер и егн-то на детето за проверка, системата ти дава резултат и отдолу има няколко активни линка - график на записване, условия за стипендии и често задавани въпроси. Пише го черно на бяло, че деца над 18 години не се броят за член на семейството (тоест вероятно дохода в семейството се дели на 3 а не на 4, примерно), както и че второто дете в колежа не е фактор за намаляване на таксата, освен ако няма доказана нужда от финансова помощ.

Вероятно във формулярите, които се получават в колежа има къде да споменеш, че издържаш студент и вече комисията да прецени, не зная...

# 378
Стефан, и аз прочетох същото, нямам друго дете - студент, но ми направи впечатление.  Thinking

... за това питах дали с подготовка за ВО може да стане работата.

Твърдо ДА. Плюс допълнителни субективни фактори.

И аз казвам "да".
Моят син е приет, без да се  е готвил специално за АК, не е в МГ, както и не е състезател.
И се е справил сравнително добре, не е в долната част на списъка. Peace
Предполагам първите 10-20 бройки са заети от състезатели, от МГ или деца, които са се подготвяли наистина усилено + личните им качества.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 13:24 от нова

# 379
  • София
още повече че като чета в условията за стипендии как за Колежа децата над 18 не ги броят за член от семейството, нищо че са студенти и струват в Европа точно колкото би била месечната вноска на ученик в АК на пълна такса

Това ме изненадва, една майка тук беше споделила, че им намалили таксата защото издържали студентка в чужбина. И аз се надявах на намаление на такса, че имам студент в БГ, който не работи, но явно няма да стане.
Аз писах за студентка в чужбина. Обадих се по телефона и обясних конкретния случай, слижителите направиха консултация с някого и казаха да представя необходимите документи за каката. Изказването ми беше по повод, че решенията за намаление на таксата се взимат индивидуално и не могат да се посочат постоянни критерии, на базата на които се определя размера на отстъпката.

# 380

Аз писах за студентка в чужбина. Обадих се по телефона и обясних конкретния случай, слижителите направиха консултация с някого и казаха да представя необходимите документи за каката. Изказването ми беше по повод, че решенията за намаление на таксата се взимат индивидуално и не могат да се посочат постоянни критерии, на базата на които се определя размера на отстъпката.

Аз няма да дам подробности, но също подкрепям мнението, че има разбираемост от страна на комисията!

# 381
 Слава на Бога и моят син е сред приетите деца в Американския колеж тази година. Безкрайно щастлива съм наистина! На 43 място е. Положи много усилия и беше добре подготвен в школа, която готви специално за колежа. Сега ни остава да празнуваме! Желанието ни се превърна в реалност!!! Успех на всички приети!!!

# 382
  • София
Ами има си комисия, тя преценя, аз просто чета на сайта им като въведеш състезателния номер и егн-то на детето за проверка, системата ти дава резултат и отдолу има няколко активни линка - график на записване, условия за стипендии и често задавани въпроси. Пише го черно на бяло, че деца над 18 години не се броят за член на семейството (тоест вероятно дохода в семейството се дели на 3 а не на 4, примерно), както и че второто дете в колежа не е фактор за намаляване на таксата, освен ако няма доказана нужда от финансова помощ.

Вероятно във формулярите, които се получават в колежа има къде да споменеш, че издържаш студент и вече комисията да прецени, не зная...
Има възможност да напишете съпроводително писмо, в което да напишете други обстоятелства. Опишете какви такси плащате. При преглеждането на документити ще ви кажат дали е необходимо да вадите допълнителни справки.

# 383
А някой може ли да ми каже какъв процент от децата по ваши наблюдения получават някакво намаление на таксите в крайна сметка ?

# 384
Според статистиката на сайта на АК за 2011 год са отпуснати 475,000 долара за стипендии, като са дадени 145 стипендии за всички кандидатстващи от колежа.
Имайте предвид, че за стипендия се кандидатства всяка година, тоест тези 145 стипендии са дадени по повод молбите на всички нуждаещи се деца, учещи в АК.
Повече информация няма, а и няма как да се знае колко точно тази година ще са нуждаещи се...
Така че, както по-напред някой патил посъветва - кандидатствайте, то ще си покаже...

# 385
Здравейте, аз съм на 16 години (9клас) , уча в Търговска гимназия
Имам няколко въпроса:
1) Как мога да получа пълна стипендия за колежа ?
2) от кога трябва да почна подготовката за двата изпита (SAT и TOEFL)
3) колко години продължава обучението? (4?)
4) от Стара Загора съм има ли някакви курсове по подготовка за изпитите?
Благодаря .

# 386
  • София
Здравейте, аз съм на 16 години (9клас) , уча в Търговска гимназия
Имам няколко въпроса:
1) Как мога да получа пълна стипендия за колежа ?
2) от кога трябва да почна подготовката за двата изпита (SAT и TOEFL)
3) колко години продължава обучението? (4?)
4) от Стара Загора съм има ли някакви курсове по подготовка за изпитите?
Благодаря .

това е АК, не АУБГ.

# 387
във сайта на AUBG пише , че изпитите за кандидатстване са SAT и TOEFL

# 388
  • София
във сайта на AUBG пише , че изпитите за кандидатстване са SAT и TOEFL
Темата, в която задаваш въпрос, е за Американския колеж, където се учи от 8. до 12. клас. Peace

# 389
Да пораздвижа малко темата, че нещо съвсем замря Laughing, като задам едно питане към учещите вече в АК.  
Какви видове спорт се организират на територията на Колежа и как са организирани децата  за участие в тях?
По време на "отворените врати" останах с впечатление, че всеки ученик на АК задължително трябва да участва в извънкласно занимание по някакъв спорт.

Общи условия

Активация на акаунт