Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 563
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
  • Рая на земята
Сега пък мен ме разколебахте с коментарите си за математическата ориентация в Колежа. Моето дете се справя с математиката, но не й е любима. Затова пък обожава да чете книги. По български и литература се справя чудесно, без никакви допълнителни уроци и курсове. Знам, че звучи самохвално, а и странно на фона на позагубените навици за четене, но трябва да се стимулират и децата с литературни заложби, не само математиците. Затова се надявам в Колежа да имат индивидуален подход към всеки ученик, като успеят да разкрият и развият потенциала му във възможно най-голяма степен. Какви са клубовете по изкуства, интересува ме специално изобразително изкуство и творческо писане?

# 541
Привет! И ние подадохме документи за намаляване на таксата, но едва ли ще ни огрее... А сега разбирам, че се кандидатства всяка година - всичките тези документи наново ли ги искат? Ще изчакаме резултатите от матурите и ще се мисли Thinking. Желанията са две - или АК, или испанската.

# 542
  • София
Пожелавам на всички родители и кандидатстващи деца да направят подходящия избор и да се чувстват добре в новото училище.

Сега пък мен ме разколебахте с коментарите си за математическата ориентация в Колежа. Моето дете се справя с математиката, но не й е любима. Затова пък обожава да чете книги. По български и литература се справя чудесно, без никакви допълнителни уроци и курсове. Знам, че звучи самохвално, а и странно на фона на позагубените навици за четене, но трябва да се стимулират и децата с литературни заложби, не само математиците. Затова се надявам в Колежа да имат индивидуален подход към всеки ученик, като успеят да разкрият и развият потенциала му във възможно най-голяма степен. Какви са клубовете по изкуства, интересува ме специално изобразително изкуство и творческо писане?
Тези способности може само да са от полза. Всеки ден имат да пишат есета и проекти. И когато се владее писменото слово,  по-лесно ще изпълнява заданията . Знам, че има електив по изобр. изкуство и правят изложби. Издават училищен вестник. Мисля, че от 9-ти клас имат творческо писане. В 11-ти или 12-ти имат занимания по превод. Може би имаше и клуб за писане на поезия.

# 543
Привет! И ние подадохме документи за намаляване на таксата, но едва ли ще ни огрее... А сега разбирам, че се кандидатства всяка година - всичките тези документи наново ли ги искат? Ще изчакаме резултатите от матурите и ще се мисли Thinking. Желанията са две - или АК, или испанската.
Това желанията на детето ли са или на родителите или и двете?

# 544
Това са негови желания - казах, че му даваме свобода да си избере сам училището. /пък и после да не мрънка Mr. Green/

# 545
Мами, някой получил ли е информация от прегледа на кандидатурите за намаляване на таксата? То срока е 17.06., но май казаха, че по-ранко ще ни информират... е, то дотогава си има 12 дни, де!

# 546
Допълвам се: Подаване на документи за намаляване на таксата до 07.06.2013, т.е. чакаме след това информация за прегледа на документите...

# 547
Здравейте!

Ние също сме приети в АК и подадохме документи за намаляване на учебната такса. Кандидатстваме и за пълна стипендия. Дъщеря ми е изключително притеснителен индивид и вече се побърква при мисълта за евентуален изпит за стипендия. Някой знае ли как протича самият подбор на децата. Зная, че се пише есе и че одобрените са поканени на интервю, но ме интересуват подробности. Надявам се това поне малко да я успокои.
Предварително благодаря на отзивчивите мами!

# 548
Здравейте!

Ние също сме приети в АК и подадохме документи за намаляване на учебната такса. Кандидатстваме и за пълна стипендия. Дъщеря ми е изключително притеснителен индивид и вече се побърква при мисълта за евентуален изпит за стипендия. Някой знае ли как протича самият подбор на децата. Зная, че се пише есе и че одобрените са поканени на интервю, но ме интересуват подробности. Надявам се това поне малко да я успокои.

А поканени ли сте да пишете есе? Подборът, доколкото знам, е по социален признак, а не по изпитни резултати и способности. Не знам как преценяват кой е най-затруднен материално. Май само по документи.

# 549
Не, на този етап не сме поканени, но силно се надяваме. Доколкото знам днес е последният срок за подаване документи, тъй че има време. Дано ни се получат нещата, защото вариант да се справим сами с таксата няма и това ще е решаващо при избора на училище.

# 550
Това означава ли, че всички поканени деца пишат есе по различно време /в различни дни/ и на различни теми?

# 551
Здравейте!

Синът ми също е "изключително притеснителен индивид" но от тези проклети НВО, изпити в НПМГ... направо е претръпнал и само пита "мамо кога ще е?", а аз отговарям "не знам кога и не знам дали ще те поканят" Wink

# 552
Това означава ли, че всички поканени деца пишат есе по различно време /в различни дни/ и на различни теми?

Не, в графика си имат дати за писането на есе и за интервю - 18ти и 19 юни.
До 17.06. е срока за информиране на кандидатите за намаляване на таксата за решението на комисията и за допускане до изпит за пълна стипендия.

# 553
  • София
Поканата ми е малко позакъсняла, но заповядайте днес на Фестивала на изкуствата!
Повече информация тук - http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=2&news_id=413
Страхотно е!

# 554
Здравейте!

Извинявам се предварително, но не открих отговор на въпроса ми и реших направо да питам. Имате ли някаква информация за приема в Колежа след 8-ми и 9-ти клас (изпита, необходимото ниво на владеене на езика, и впечатления от явилите се..) освен тази, която е публикувана на страницата на Колежа?  Желая късмет на бъдещите колежани! Благодаря предварително!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт