Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 539
  • 800
  •   1
Отговори
# 660
  • Там, където ме обичат
Записваме се в АК! Свърши се!......

И ние наесен започваме там. Преборихме се Simple Smile)))
Успех! Може и да се срещнем някъде из коридорите.  Peace
Не разбрах само в кой клас ще сте наесен - 9 или 10?

# 661
  • София

Успех! Може и да се срещнем някъде из коридорите.  Peace
Не разбрах само в кой клас ще сте наесен - 9 или 10?

8 - ми... Благодаря ти Foxy Simple Smile
Сериозни "радини вълнения" бяха днес докато изчаквахме отговора дали сме спечелили или не стипендията Simple Smile

# 662
  • Там, където ме обичат
И?  Peace

# 663
  • София
Честито, Hellsun!

# 664
  • България
Hellsun честито! Това е сериозен успех!

# 665
  • София

"Обербауер"...  Peace
SofiaV, zuri, благодаря Ви момичета   remybussi Hug

# 666

"Обербауер"...  Peace
SofiaV, zuri, благодаря Ви момичета   remybussi Hug

Поздравления  newsm10 и още много успехи:-)

mamabama поздравления и за Вас Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 09:52 от petiasd

# 667
Цитат
...

8 - ми... Благодаря ти Foxy Simple Smile
Сериозни "радини вълнения" бяха днес докато изчаквахме отговора дали сме спечелили или не стипендията Simple Smile

Браво, браво... Хайде свърши се тоя зор за нас, ще се докараме и до есенните "мамини вълнения"  hahaha Crazy hahaha

# 668
Hellsun,
Голямо Браво на детето и родителите! smile3501 smile3501

Все повече успехи да Ви носи!

Сигурно ще Ви предупредят от колежа, но и аз да спомена, за да имате време да подготвите детето /доколкото разбрах то май няма да е с вас в Соф/
Детето трябва да си пази стипендията. Има условия да поддържа успех. Да се пази много от провинения. Никакво подсказване в час! Може да помага колкото иска на съучениците си извън час, но в час - не. Не трябва да допуска никакви пробейшъни по никакъв повод.
За да  спечели тази стипендия, сигурно е умно дете и не би го  допуснало, но по-добре да си го знаете. Позволявам си да дам тези съвети, защото много от умните деца са свикнали и в час да помагат на приятелчетата си и в другите у-ща и да правят проблем не е сериозен.

Ако правилно съм  разбрала, детето обича математиката. Ще е хубаво за него да посещава клуба на Кортезов още от 8-ми клас. Да следи в дейли бюлетина кога са записванията. В 8-ми клас нямат още  този навик, а никой няма да отиде да го покани. Кортезов ще му е от голяма полза. Да го пита за всичко, което го интересува... каквото се сети на тема м-ка, ако ще и как да се готви  за международни състезания. / Кортезов е запознат доста добре с международните състезания, ако не се лъжа е и в някой комисии/

Пожелавам му и той да стане  математическа легенда в АК, както е Кубрат, който в момента е и пълен отличник на Принстън
Отново поздравления  bouquet и успех!

# 669
Hellsun,
Голямо Браво на детето и родителите! smile3501 smile3501

Все повече успехи да Ви носи!

Сигурно ще Ви предупредят от колежа, но и аз да спомена, за да имате време да подготвите детето /доколкото разбрах то май няма да е с вас в Соф/
Детето трябва да си пази стипендията. Има условия да поддържа успех. Да се пази много от провинения. Никакво подсказване в час! Може да помага колкото иска на съучениците си извън час, но в час - не. Не трябва да допуска никакви пробейшъни по никакъв повод.
За да  спечели тази стипендия, сигурно е умно дете и не би го  допуснало, но по-добре да си го знаете. Позволявам си да дам тези съвети, защото много от умните деца са свикнали и в час да помагат на приятелчетата си и в другите у-ща и да правят проблем не е сериозен.

Ако правилно съм  разбрала, детето обича математиката. Ще е хубаво за него да посещава клуба на Кортезов още от 8-ми клас. Да следи в дейли бюлетина кога са записванията. В 8-ми клас нямат още  този навик, а никой няма да отиде да го покани. Кортезов ще му е от голяма полза. Да го пита за всичко, което го интересува... каквото се сети на тема м-ка, ако ще и как да се готви  за международни състезания. / Кортезов е запознат доста добре с международните състезания, ако не се лъжа е и в някой комисии/

Пожелавам му и той да стане  математическа легенда в АК, както е Кубрат, който в момента е и пълен отличник на Принстън
Отново поздравления  bouquet и успех!

Това важи не само за пълните стипендии, а и за тези с % намаление!!!
Пак ще давам на моичкия да чете правилника, да не се наложи да доплащам със задна дата #Crazy Е, надявам се в 8ми клас постепенно да ги научат какво може, какво не може... До сега никой никога не ги е учил как да цитират чужди мисли, особено взети от интернет...Че те там нали са общодостъпни, бързо става  Wink

Да са ни здрави, а че са ни най-умничките ние си го знаем Blush

# 670
  • Там, където ме обичат

Страхотно!
Поздравления много, много!   bouquet  bouquet  bouquet

# 671
Hellsun, браво на момчето ти за това върхово постижение!   bouquet

# 672
Ние също се явявахме за пълна стипендия, но в крайна сметка ни отпуснаха 90 %. Благодаря на Колежа, че оцени едно умно дете! Днес внесох депозита, на 25 се записваме и край! Много съм щастлива! Имам си дъщеря колежанка!

# 673
Ние също се явявахме за пълна стипендия, но в крайна сметка ни отпуснаха 90 %. Благодаря на Колежа, че оцени едно умно дете! Днес внесох депозита, на 25 се записваме и край! Много съм щастлива! Имам си дъщеря колежанка!

Това е страхотна новина, браво на момичето ти!  Heart Eyes
Пожелавам му много успехи в АК и не се съмнявам, че ще ги постигне!

Момичета, бихте ли споделили някой ценен съвет относно изпита и подготовката за него? На какво най-много да наблегнеm при подготовката? Аз четох темите назад, но тази година е имало изненади в математическата част, затова питам.

А вторият изпит, за стипендия - освен есето е имало и интервю с кандидатите - само с децата, или и с родителите? В какво точно се изразява това интервю?

Последна редакция: сб, 22 юни 2013, 13:04 от Анонимен

# 674
  • София
Честито на mamabama и Hellsun за успеха на техните деца!
Пожелавам им да са в свои води през следващите 5 години   bouquet

Ще подема и аз темата с реда и наказанията, но не в контекста на стипендиите и финансовата помощ  Simple Smile
Правилникът се спазва едно към едно. Децата бързо разбират, че всяко действие си има последствие.
Препоръката ми към родители и деца е да четат внимателно всеки документ, отнасящ се до правилата и да обръщат внимание на елементите, които не съществуват в Бг действителността. Децата бързо разбират, че ред има и той се спазва, но някои успяват да допуснат грешки в области, които просто не се контролират в нашата действителност. Така или иначе в подготве и по-късно всичко се разяснява многократно на учениците. Просто им обърнете специално внимание да слушат и да обръщат внимание на нещата от реда, с които не са се сблъсквали. Примерно всеки знае, че не трябва да се бие или да пуши независимо дали е в АК или кварталното СОУ, но обърнете внимание на правилата за отсъствие, подсказване, илективи и прочие, които са нови и за деца и за родители (за мен бяха нови Embarassed). Помолете ги да слушат по-внимателно в моментите, когато тези неща се обясняват. Те така или иначе ще бъдат окуражени да питат винаги и всеки, но заострете им вниманието, че има правила, които за тях ще бъдат нови, но никой няма да им прави отстъпки, защото сме на родна почва.
Повярвайте важен аспект е, писано е тук за него, но исках да напомня, вече на база личен опит  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт